Pucanje veze, isprobao skoro sve opcije

poruka: 8
|
čitano: 2.069
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav svima, unaprijed se ispricavam na dugackom postu, ali sad sam vec stvarno isfrustriran i neznam vise sta da radim. Pa krenimo...

Prije cca 5 godina sam premjestio Siemensov ruter od t-coma u dnevni boravak zbog maxtva i provukao sam telefonsku zicu kroz pola kuce jer u tom dijelu nemam telefonske uticnice. U drugom dijelu kuce nisam hvatao wifi signal pa sam koristio Airlive ruter u Repeater modu (nema zidova između samo duži hodnik). Sve je radilo super, tu i tamo je Airlive izgubio signal pa je bilo potrebno uci mu u postavke i connectat se na mrezu. U 9. mjesecu prosle godine poceo je stalno gubiti signal, pa sam ga promijenio i stavio novi Edimax isto u Repeater mod. Nakon par dana rada poceo je i on stalno prekidati. Ali problem nije bio u edimaxu niti airlive nego u ruteru od t-coma. Stalno je pucala veza tj. pronađe ruter i spoji se ali no internet access ili ga uopce nema na vidiku, prijavio sam kvar i zamijenili su ga sa Thomsonovim ruterom. Proslo je mozda mjesec dana i opet se pojavljuje ista stvar. Prebacio sam Thomson odmah do telefonske uticnice (reko mozda je problem u predugackoj zici). Ista stvar. Opet prijavim kvar i posalju oni meni neka dva tehnicara i kazu mi da se to dogadja jer se previse uređaja spaja na ruter i da zato poblesira i ne radi kak treba (u postavkama je bilo navedeno 5 -6 uređaja koji su se spajali na ruter). Resetiraju oni listu uređaja i kao problem riješen ali se nesmije spajati više različitih uređaja na ruter. Pa kak onda rade ovi ruteri u kaficima gdje se dnevno spoji preko 20 uređaja????? Vratim ruter u dnevni boravak i spojim edimax na mrezu. Tjedan dana radi i opet pocne stekat. Opet prijavim kvar i zamijene Thomsona sa ZTE. Cudom zte je radio kak treba i spojim edimax i radi. Napokon sam se ponadao da je problem rijesen. Ali ne bi bilo to to kad odjednom edimax ne radi, spojim se ali pise no internet access.  Pozvao sam jednog decka kaj radi u tcomu i pokusao je na sve nacine promijenit postavke na edmiaxu ali uzaludno (zte za to vrijeme radi normalno). Odustao sam od edimaxa i koristio internet u dnevnom boravku 2 mjeseca. ALI, i zte se prosli tjedan pobunio i prestao raditi. Sve lampice svijetle kako bi i trebale i povezan sam na internet, ali ne otvara stranice (probao sa laptopom i stolnim racunalom i mobitelom i sa vise preglednika). Svakih 10-15 minuta radi pa ne radi , najgore je sta je maxtv cijelo vrijeme radio ali sada i on prekida, naizmjence radi pa ne radi.

Dosada sam bio pun strpljenja ali sad mi je vec puna kapa svega i malo mi fali da sve te rutere i maxtv izvucem van sa zicama i bacim van na cestu.

Ako ima netko kakav prijedlog ili mozda netko tko se vrlo dobro razumije u te stvari da bi dosao provjeriti stanje i malo bolje se upoznati sa situacijom.

HVALA!!

P.S. dok sam pisao post veza mi se dva puta prekinula i vratila...

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.6.2014 20:10 (honorboy14).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zaboravio sam slike

skica povezivanja u kuci skica povezivanja u kuci
zadnje stanje zadnje stanje

0 0 hvala 0
17 godina

Umjesto telefonskog kabela provedi LAN kabel CAT 5 ili 6. Vjerojatno ti je linija negdje korodirala ili nešt.

Ako to ne riješi problem, tražit ćemo uzrok dalje.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mogu probati, ali nisam napisao da sam promijenio taj kabel prije 2 mjeseca

0 0 hvala 0
17 godina

Nisi me razumio. Promijeniti kabel od telefonskog priključka odnosno telefonske razvodne kutije (najčešće na tavanu) do routera. Mislim da to nisi naveo.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Jako je čudno općenito da nešto radi pa onda ne radi ...... Napamet da se zaključiti da ti je negdje kontakt loš ili u kući imaš spojene fiksne telefone na krivi način .... Dakle čest je slučaj da ako imaš krivo spojene (izravno) fiksne telefone u kući bez odgovarajućeg razdjelnika da ti oni povremeno gase internet .. Ja sam imao takav problem jer nam centrala nije bila posve digitalna !! Sad kad smo dobili digitalnu centralu dva kućna fiksna telefona bez problema i bez splitera /razdjelnika/ itekako spajam direktno u thompsonov router i to više nije važno .. Dakle nazovi t-com i uvjeri se da ti je centrala potpuno digitalna, drugi problem ti može biti na kući čak i sa vanjske strane kuće ili zgrade ako je ulazni kabel na spoju korodirao, takve stvari treba provjerit t-com .....

I ne zaboravi NEMA NIKAKVE LOGIKE da neki uređaj sada radi anakon određenog vremena NE RADI ..... Dakle u njima ti nije problem ....

Inače bih ti savjetovao da pristupnu točku spojiš na router nakon što se uvjeriš da li ti je zadovoljavajuća jačina signala u repeater mode-u, ukoliko nisi zadovoljan jačinom signala (možeš na AP montirat omni antenicu do 5db ili malu usmjerenu yagi antenu pa je usmjerit prema routeru..)lako ćeš je spojit utp kabelom (jednostavnije rečeno -LAN kabelom) kojeg kupiš u Chipoteci na metre ali moraš kupit i klješta za krimpanje istog i odgovarajuće kapice (ne kupuj klješta od 90kn plastična jer se uvijaju i preslaba su - neupotrebljiva.. Kupi ona metalna od 150Kn.. Trebat če ti i u budućnosti ..... Dakle access point spojiš sa routerom LAN kabelom te je setapiraš u ACCESS POINT mode koji radi jedino preko kabela koji može bit dug i preko 50m kad bi ti trebalo .. Takva veza je vrlo postojana i jaka a Access point (AP) ti glumi drugi router i koristi punu brzinu preko LAN kabela od routera ... S obzirom da imaš maxtv tvoja najveća brzina je ogranićena do 4 Mbit /megabita/ ali od toga MaxTv "jede" jedan dio prometa..

Postoji mogućnost da se spojiš i preko strujne utičnice ali to rezultira izravnim soajanjem u laptop ili PC koji onda mora vrtit program da bi "razumio" takvu vezu .. Postoje i razna druga rješenja ali mislim da će ti i ovo pomoći .....

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.6.2014 22:08 (W2000).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hvala vam sto ste odgovorili na moje pitanje, a i ispricavam se ako ste cekali na moj odgovro ali nisam stigao prije. U vezi ovog stalnog pucanja veze, prijavio sam kvar i rekli su da je potrebno promijeniti ime veze i lozinku. To su promijenili tamo iz centrale i od tada radi dobro (ne puca veza i brzina je solidna). A sto se tice ovog pregleda vanjskih instalacija ili moguce zamjene, rekli su da nemogu izaci na teren ako sve radi normalno tj. nema kvara. Tako da preostaje mi nada da ce raditi kak treba. AP sam probao opet spojiti bezicno ali bezuspjesno tako da vjerojatno mi preostaje spajanje LAN kabelom.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Pucanje veze, isprobao skoro sve opcije

Evo da i ja malo uletim u temu, danas sam vise dobio slom zivaca. Bar 15ak puta mi je vec pukla veze, izgubio sam ESL match zbog toga itd... Uglavnom problem se pogorso kad sam presao na optimu, ni na metronetu prije nije bilo bas bajno al ni blizu ko ovo sad. Sad nzn do cega bi mogo biti problem, ruter mi je ono ZTE-ovo sranje koje sam vec i planiro promjenit jel mu je i wifi katastrofa.

[ Xfire: slickman25 ] [ Steam: ryou229 ] [ Battle.net: exzzy#2808 ] [ EUNE:exzzy ]
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice