Problem s konekcijom

poruka: 12
|
čitano: 4.732
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Problem s konekcijom

ovih dana složio sam stari komp koji nije bio u pogonu 2 godine u nadi da će služit primarno kao surf mašina za ostale ukućane kako bi se rasteretio ovaj glavni .
Dakle kupio sam danas kabel i spojio stari komp potpuno istim principom kao i ovaj, žičano direktno u ruter tako da bi bili potpuno neovisni jedan o drugom . Međutim evo problema, iz nekog čudnog razloga jednostavno se konekcija ne želi uspostaviti, stalno se vrti poruka Limited or no connectivity te repair također ne pomaže jer onda baca ovo - can't renew IP address te da je nemoguće repairat :(

Budući da se ne razumijem previše u te internet stvari, bio bih zahvalan ak bi bi pokušali pomoć da nekak sredim to, hvala 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem s konekcijom

Probaj rucno podesiti ip adrese................

The quieter you become, the more you are able to hear | where there is a shell , there is a way (◣_◢) 艾维诶艾娜 九百九十二...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Problem s konekcijom

kako i gdje ? molim pojašnjenje jer kao što rekoh nisam expert u tome

15 godina
neaktivan
Problem s konekcijom

Ja sa na wirellessu al nebitno................

The quieter you become, the more you are able to hear | where there is a shell , there is a way (◣_◢) 艾维诶艾娜 九百九十二...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Problem s konekcijom

kako da znam na koje vrijednosti postaviti IP, DNS i to ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem s konekcijom
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Problem s konekcijom

dakle pratio sam korake te sada više ne pokazuje poruku limited or no con... i čini se da je sve u redu barem što se tog dijela tiče.

Međutim i dalje se nemože spojiti na net . Stvorio sam novu konekciju za spajanje i koristim isti username i password kao i na oovm kompu s kojeg upravo pišem.

Konstantno se prikazuje poruka Veryfying username and password... te se ne uspije spojit nego konstantno izbacuje Error 691: Access denied because username and/or password is invalid on the domain :(

edit: daljnjim istraživanjem uspio sam spojit stari komp na internet ali tek kada sam disconnectao net na ovom kompu i obrnuto, dakle ne žele biti oba istovremeno online

Ruter je Kasda KD318-MUI

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.11.2010 23:16 (Domido).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Router ti je u bridge modu te sa kompa dizes vezu. Router trebas prebaciti u router mod ili kupiti jos jedan router. Tek onda ces imati net na oba kompa istovremeno i nezavisno.

:)
15 godina
protjeran

istraživao sam malo dalje i informirao se o ovom router modu te sam probao uć preko browsera na 192.168.1.1  međutim jednostavno ne želi otvoriti, pokušao preko nekoliko browsera bez uspjeha :(

15 godina
neaktivan
Problem s konekcijom

Zovi SZk i reci im svoj problem...trebali bi to oni riješit jer imaju skripte za resetiranje routera na tvorničke postavke (od routera sa ISP-ovim firmaware-om) i onda na njihove postavke

Avatar ready.....Clear a path | http://www.youtube.com/watch?v=YlSyJadcQFU
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.11.2010 0:44 (Krešo91).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sto se tice SZK problem i ne postoji. Stvar je podesavanja. Pitanje j eda li su oni obavezni da mu podesavaju kucnu mrezu. On je platio vezu na net sa jednog kompa i to je i dobio.

:)
15 godina
protjeran
Problem s konekcijom

uspio konačno na net s oba kompa nabavkom drugog rutera :) može lock

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice