Povezivanje u LAN

poruka: 68
|
čitano: 9.759
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Povezivanje u LAN

Samo nemoj uzeti ovo kao negativnu kritiku...

- zato jer postoji bolji savjet tj. za igre je nepotrebno isključivanje firewalla jer se instalacijom automatski dodaju u exceptions.

- (kao skype, torrent itd.. pogledaj malo listu, primjetit ćeš sve mrežne igre tamo. također unutar routera...)

-firewall kao i antivirus, nije poželjno isključivati kao rješenje, jer to nije rješenje to je zaobilaženje rješenja i nepotreban rizik.

Imaš pravo u ovom slučaju, ali što kad im proradi internet?

Ako AV blokira, dali ga treba iskljčiti? OK, što ako je crack zaražen trojancem, jer realno rijetko tko kupuje igre... itd.

-sigurno firewall blokira, ili neka opcija recimo od AVa, ... no mora se nešto i naučiti.

A što ako je samo problem u recimo kabelu? Ili file and print sharing isključen itd...

Tek kad se otkrije stvarni uzrok problema, nude se (kvalitetnija) rješenja.

Zato se mora pinganjem i ostalim koracima doći do rješenja.

Perkan777 kaže...
Ali meni nejde u glavu kako jedan drugog nemozemo pingati!!!!

- jer niste otklonili uzrok.

- prvi korak pinganje localhosta (sebe), to potvrđuje da je driver i mrežna ispravno.

- drugi korak, pinganje routera... otklanjanje problema, blokiranih servisa itd.

- treći pinganje drugih računala... firewall, itd..

igranje ili daljnje podešavanje za sheranje ako trebate kopirati fileove i sl.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.8.2010 13:58 (ihush).
16 godina
moderator
ihush kaže...

Samo nemoj uzeti ovo kao negativnu kritiku...

- zato jer postoji bolji savjet tj. za igre je nepotrebno isključivanje firewalla jer se instalacijom automatski dodaju u exceptions.

- (kao skype, torrent itd.. pogledaj malo listu, primjetit ćeš sve mrežne igre tamo. također unutar routera...)

-firewall kao i antivirus, nije poželjno isključivati kao rješenje, jer to nije rješenje to je zaobilaženje rješenja i nepotreban rizik.

Imaš pravo u ovom slučaju, ali što kad im proradi internet?

neću uzet kao negativnu kritiku...

htio sam da samo proba pa da vidimo dal je to uzrok ili ne...znači ako bi ostalo isto možemo to sigurno eliminirat kao razlog problema i fokusirati se na ostalo...

ako je problem s firewallom onda mu možemo pomoć da ga konfigurira kako bi sve radilo i sa uključenim...ovako može naprimjer promjenit i kablove i ruter i sve moguće a opet neće radit...

znači mislio sam samo da proba na 5 min da možemo eliminirat tu stavku...

i što se igri tiče...ako je neka piratska verzija postoji velika mogućnost da neće bit pod exceptions, meni naprimjer 2 nisu jer je previše petljano po njima od strane pirata...

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
16 godina

- tad se kao ideja-prijedlog napiše upravo to, privremeno isključivanje...

Razlike su subjektivne, ja mislim da početnicima uvjek treba dati 'školski savjet', držati se nekih sigurnosnih standarda...

primjer:

- koliko treba vremena (klikova) iskusnom korisniku, dok se dođe do isključivanja firewalla? - 30 sec?

vs. win+R, CMD ... ping 127.0.0.1 , ping router, ping drugi PC.

- u svakom koraku vidim konkretno stanje i znam gdje-kako tražiti/rješiti problem. (za isto vrijeme koje skratim -n 1 na jedan ping :) ).

Previše puta je kabel ili pregoreni port na routeru krivac (kao primjer banalnog kvara koji nema nikakve veze s PCjem).

Kako je već bilo napisano (autor) da imaju poruku 'no connectivity', to eliminira firewall kao uzrok.

- zato je to loš savjet, tj ako je uzok IP ili bilokoji drugi, isključivanjem firewalla neće biti nikakve promjene-rješenja.

- navodiš par igara kao dokaz za suprotno.. to dokazuje da je 95-99% važeće pravilo.

btw. u svakom cracku piše što je potrebno, dok se ručno dodavanje ponekad svede na potvdu windowsima -''block ili allow''.

- ovo tipkanje, možda, posluži ostalima za neke osnove, zato nastavite s pitanjima i suprotnim mišljenjima... -tako se dođe do boljeg rješenja.

I pohvala xxx-manu za trud. Namigiva

16 godina
moderator
Povezivanje u LAN

ma sve 5 :) pohvala i tebi za trud i drago mi je da se slažemo oko jednog, da više različitih mišljenja vodi rješenju problema...

možda sam ja u krivu, nije to problem, nego samo hoću pomoć...

najveći problem je zapravo autor teme koji misli da će njemu netko napisat "klikni tu i tu i eto radi" a ne ide to tako...ponudili smo par rješenja, mislim da ih nije sve baš ni isprobao, ako i je nisam dao odgovor što je napravio i kako...

budući da se kužiš u mreže ajd pomozi u ovoj temi

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Povezivanje u LAN

ja imam

2 USB wireless network adaptera na

2 PCa(win vista i Win7)

koje trebam spojiti wireless preko

Thomsonovog speedtouch routera kojeg sam dobio od T-coma

Kako da to uradim?

inače te USB network adaptere koristim na svakome kompjuteru zasebno da se svaki od njih preko tog rutera spaja na internet ali nikada nisam kompove međusobno spajao wireless(jesam UTP kablom ali to više nije fizički izvedivo)

nemojte mi o ad-hocu - been there, done that-ne valja

kako da ih spojim bežično preko rutera?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
crazy_luđak kaže...

ja imam

2 PCa(win vista i Win7)

Kako da to uradim?

inače te USB network adaptere koristim na svakome kompjuteru zasebno da se svaki od njih preko tog rutera spaja na internet ali nikada nisam kompove međusobno spajao wireless(jesam UTP kablom ali to više nije fizički izvedivo)

- spojeni su na router, oba računala mogu na internet... -to je to, mreža je gotova.

(naravno) ostaje problem podešavanja, prava pristupa, sheranje, firewall i antivirus itd..

1. - saznaj imena računala i/ili IP adrese:

.. win+R, CMD, ipconfig. (isto možeš pogledati u routeru, ovisno o modelu..)

.. ping localhost, ping (router IP, to je u pravilu IP gatewaya, t-com 192.168.1.1, iskon 192.168.100.1 itd.)

.. ping npr google.com  .. tim pinganjima potvrđuješ da sve radi i vidiš IP adrese.

2. - ako znaš user name i passworde na svim računalima, OK. Inače praktično je za kućnu upotrebu imati jedan acc, jedno ime s identičnim postavkama na svim računalima, jer tad netreba ništa posebnog podešavati.

- ali, obićno je sto raznih usera... pravilo je, u nedostatku servera (na kojem bi bili zajednički podatci i time pravo pristupa..) kreiranje usera na drugom računalu. Ako je na; PC-1, ime-1, pass-1 istog usera kreiraš na drigim računalima, dakle na PC-2 dodaš usera 'ime-1' ... usput im dodjeliš status običan user ili administrator ili... jer to određuje što im je dostupno.

Mreža bi radila i bez tog, ili možda nebi, tj. može biti skrivena dok nisi prepoznat kao valjani user. Dovoljno bi bilo browsati mrežu i kad iskoči unos ime-šifra...

-usput, svim računalima podesiš istu grupu (naziv/workgroup) jer je to jedan od filtera.

-podesiš neki sherani folder, recimo 'Shared' i preko share-sec. propertiesa dodjeliš pravo pristupa userima, ovisno o tome dali su obični ili administratori itd..

U tom trenutku je taj PC dostupan s mreže za ostale (recimo da je to bio PC-2) on još nemože na PC-1, dok tamo ne napraviš istu stvar...

... i to je (skoro) sve.

Bolje je sharane foldere mapirati nego ih svaki put browsati, recimo na slovo 'S' (kao share) na svim računalima jednako, praktičnije je.

17 godina
crazy_luđak kaže...

ja imam

2 PCa(win vista i Win7)

Kako da to uradim?

EDIT: kasnim, gore je sve objasnjeno...

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.9.2010 16:54 (Kristyans).
16 godina
protjeran
Povezivanje u LAN

Sadmo da kazem da sam uspio sve spojiti.Bio je problem u driverima za latop (ethernet) koje sam morao instalirati.

One line gives the other one // http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/Perkan777 -BF:BC 2 status
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice