Otvaranje Porta 80

poruka: 4
|
čitano: 2.899
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Otvaranje Porta 80

imam problem sa otvaranjem porta 80 na thompsonovom routeru, naime, sve ispravno dodam ali mi uvijek ispada da mi neka aplikacija na kompu koristi port 80, a nema šanse da ga oslobodim, neznam kako to riješiti, pa eto ako netko zna.

Kad je bal, nek je maskenbal.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Otvaranje Porta 80

koristiš windowse?

probaj u cmd-u napisat:

netstat -o

ili

netstat -a

tu bi trebalo izlistat sve aktivne konekcije i na kojem se portu nalaze

freedom's just another word for nothing left to lose
17 godina
neaktivan
Otvaranje Porta 80

fala na odgovoru makar to znam

ali skužio sam zašto je nemoguće na thompsonu od t-scuma otvoriti port 80, e pa ne može se otvoriti jer su pametni t-scumovci interno zadali routeru da sluša na unutarnjem i vanjskom interfejsu porta 80, tj pridružili su 0.0.0.0:80 na 127.0.0.1:80 tako da ti badava postaviš pravilo da se port 80 pridruži tvojoj lokalnoj adresi tipa 192.x.x.x:80 ili 10.x.x.x:80 ili 172.x.x.x:80 jer njihovo interno zadano pravilo ima primat, a ti se lijepo možeš slikati sa svojim pravilom, a i port 8080 je isto tako "sređen".

no nema veze na dydns se konfigurira webhop host koji usmjerava na obični host.

npr kreira se host jozo.selfip.com a potom webhop host jozo.selfip.org sa tim da se na webhop host panelu stavi u pripadajućem polju jozo.selfip.com:xxxx (xxxx- neki port koji ste otvorili na routeru), a na web serveru doma stavite naravno ime jozo.selfip.com:xxxx. pa eto.

Kad je bal, nek je maskenbal.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Otvaranje Porta 80
Baotica kaže...

fala na odgovoru makar to znam

ali skužio sam zašto je nemoguće na thompsonu od t-scuma otvoriti port 80, e pa ne može se otvoriti jer su pametni t-scumovci interno zadali routeru da sluša na unutarnjem i vanjskom interfejsu porta 80, tj pridružili su 0.0.0.0:80 na 127.0.0.1:80 tako da ti badava postaviš pravilo da se port 80 pridruži tvojoj lokalnoj adresi tipa 192.x.x.x:80 ili 10.x.x.x:80 ili 172.x.x.x:80 jer njihovo interno zadano pravilo ima primat, a ti se lijepo možeš slikati sa svojim pravilom, a i port 8080 je isto tako "sređen".

no nema veze na dydns se konfigurira webhop host koji usmjerava na obični host.

npr kreira se host jozo.selfip.com a potom webhop host jozo.selfip.org sa tim da se na webhop host panelu stavi u pripadajućem polju jozo.selfip.com:xxxx (xxxx- neki port koji ste otvorili na routeru), a na web serveru doma stavite naravno ime jozo.selfip.com:xxxx. pa eto.

Obzirom da imam iste probleme, da li bi mogao malo detaljnije objasniti ono sa webhop i ostalo...

Hvala!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice