Nestao Wifi

poruka: 8
|
čitano: 14.715
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Nestao Wifi

Pozdrav

Evo ovako. Nisam nešta upućen u probleme s internetom, ali kada sam pričao s kolegama i oni su zbunjeni ostali.
Naime. Jučer popodne laptop mi se odspojio s mreže, i više ju ne vidim na listi wifi-ova. Stolno računalo je i dalje u redu. Ali kada se povežem na drugu mrežu, i odspojim s nje, vidim opet svoju mrežu. 5 crtica, i sve je ok. Ali ako stisnem da se povežem, ona jenostavno nestane. A ako ne diram ništa, ona eventualno sama nestane nakon 15-20 sekundi.
Preporučeno mi je da idem preko manualnog povezivanja što nije uspijelo. A da ne pričam o savjetima kao što su: restartiraj modem, resetriaj laptop...

Tako da ako netko ima savijet što se može pokušati, ili riješenje, bilo bi super. Hvala :) 

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Nestao Wifi
Basaraz kaže...

Pozdrav

Evo ovako. Nisam nešta upućen u probleme s internetom, ali kada sam pričao s kolegama i oni su zbunjeni ostali.
Naime. Jučer popodne laptop mi se odspojio s mreže, i više ju ne vidim na listi wifi-ova. Stolno računalo je i dalje u redu. Ali kada se povežem na drugu mrežu, i odspojim s nje, vidim opet svoju mrežu. 5 crtica, i sve je ok. Ali ako stisnem da se povežem, ona jenostavno nestane. A ako ne diram ništa, ona eventualno sama nestane nakon 15-20 sekundi.
Preporučeno mi je da idem preko manualnog povezivanja što nije uspijelo. A da ne pričam o savjetima kao što su: restartiraj modem, resetriaj laptop...

Tako da ako netko ima savijet što se može pokušati, ili riješenje, bilo bi super. Hvala :) 

Zašto nisi napisao i par detalja, kao što su:

• tip routera
  • ISP provider
  • tip laptopa s kojim se pokušavaš spojiti
  • OS koji je instaliran na laptopu.

Zatim još bitna stvar jesi li išta novo instalirao/nadogradio prije nego se ovo počelo događati?

Bez ovakvih detalja jedino ti može pomoći vidoviti Milan (ili netko sličan).

Stručnjak za odmaganje...
17 godina
Nestao Wifi

Imao sam sličan problem na ZTE Optiminom ruteru: pokusaj promijeniti ime od bežične mreže i promjeni password, možda upali...

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
Basaraz kaže...

Pozdrav

Zašto nisi napisao i par detalja, kao što su:

• tip routera
  • ISP provider
  • tip laptopa s kojim se pokušavaš spojiti
  • OS koji je instaliran na laptopu.

Zatim još bitna stvar jesi li išta novo instalirao/nadogradio prije nego se ovo počelo događati?

Bez ovakvih detalja jedino ti može pomoći vidoviti Milan (ili netko sličan).

Ovako: Ruter: Speedtouch1EDCB1

T-com
Packard bell (Iako ne znam što je to bitno, jer do sada nisam imao nikakvih problema)
w7

I ništa nisam instalirao. Internet bi u biti služi za skidanje skripti, tako da igrice niti neke programe ne skidam. Samo office-i su na laptopu. Šifra mijenjana već. Služba za korisnike me uvijerava 2 dana da je do laptopa problem pa sam se vama obratio :)

14 godina
Nestao Wifi

Kakav je to router pobogu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
CrossDeath kaže...

Kakav je to router pobogu?

Edit* SpeedTouch1EDCE1

Sada to se sjećam da je negdje pisalo. Dalje ne znam jer nisam trenutačno u stanu nego u drugom gradu. A i ispričajte me, nisam neki genij za to. Mislim da je zapravo neki SIemensov. Stariji je malo.

16 godina
odjavljen

Na laptopu:

1. Start - Control Panel - Network and Sharing Center - Manage Wireless Networks (lijevo u izborniku) - nađi svoju mrežu u popisu - desni klik na nju - "Remove network".

2. Natrag u Network and Sharing Center - Change Adapter settings (isto lijevo u izborniku) - desni klik na wifi adapter (obično u imenu ima Wireless, WiFi, Atheros, Broadcomm, Realtek, Ralink ili tako nešto + ona ikonica od "signala" - onaj Virtual WiFi zanemari) - klik na Disable - sačekaj dok se disablea i još 5-6 sekundi - opet desni klik - Enable. Sačekaj da se enablea + 5-6 sekundi.

3. Start - otipkaj cmd i stisni Enter - u taj prozor upiši redom: ipconfig /release (pritisni Enter i sačekaj da se komanda izvrši) pa ipconfig/renew (kao i sa prošlom)

4. Probaj se spojiti na svoju mrežu. Ako uspije, super. Ako se spoji ali nema neta, ponovi korak 3. i još dodatno upiši nakon zadnje komande ipconfig /flushdns

5. Ako ni tada neće, javi se ovamo...

http://nighthawk-software.blogspot.com/
11 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...

Na laptopu:

1. Start - Control Panel - Network and Sharing Center - Manage Wireless Networks (lijevo u izborniku) - nađi svoju mrežu u popisu - desni klik na nju - "Remove network".

2. Natrag u Network and Sharing Center - Change Adapter settings (isto lijevo u izborniku) - desni klik na wifi adapter (obično u imenu ima Wireless, WiFi, Atheros, Broadcomm, Realtek, Ralink ili tako nešto + ona ikonica od "signala" - onaj Virtual WiFi zanemari) - klik na Disable - sačekaj dok se disablea i još 5-6 sekundi - opet desni klik - Enable. Sačekaj da se enablea + 5-6 sekundi.

3. Start - otipkaj cmd i stisni Enter - u taj prozor upiši redom: ipconfig /release (pritisni Enter i sačekaj da se komanda izvrši) pa ipconfig/renew (kao i sa prošlom)

4. Probaj se spojiti na svoju mrežu. Ako uspije, super. Ako se spoji ali nema neta, ponovi korak 3. i još dodatno upiši nakon zadnje komande ipconfig /flushdns

5. Ako ni tada neće, javi se ovamo...

Ovo svakako probaj, također u routeru promijeni wifi kanal (prvo moraš promijeniti iz "automatic" u "manual"). To je meni svojevremeno rješavalo "nestajanje" wifi-a. Sretno.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice