Nemogu spojiti 5 pc u mrežu,greška:limited or no

poruka: 11
|
čitano: 3.070
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Imam u mreži spojena 4 računala i to dva u lan-u i 2 wlan,koristim siemensov gigaset se 555, (svim računalima je stavljeno da automatski dobijaju ip adresu) sada želim spojiti 5. računalo u mrežu i to žično na router, nakon spajanja kablova i podešavanja TCP/IP svojstava na automatski način javlja mi konstantno grešku - this connection has limited or no conctivity..., pokušao sam pingati pc ali niti jedan paket nije stigao, uključeno je file and printer sharing... na svim računalima i imaju isti naziv mreže..(probao sam i dodijeliti statičke ip svim računalima ali bezuspješno)

svaka pomoć je dobrodošla...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nemogu spojiti 5 pc u mrežu,greška:limited or

Sretao sam se sa tim problemom i skoro uvijek je u pitanju bilo nešto u vezi mrežnog kabla ili utičnica. Ili kabl nije urađen po propisu (1 i 2, 3 i 6 iz iste parice) ili je loše krimpovan ili loše urađena mrežna utičnica.

Par puta je problem bio i sa LAN kartom ili OS-om na kompu. To je slučaj kada statička adresa radi bez problema, ali od DHCP-a ne može da dobije adresu. Obično proradi nakon cmd>netsh>winsock>reset i resetovanja kompa. Ako ne onda ide reinstalacija.

Da li je problem sa kablovima najlakše ćeš isprobati tako da brzinu LAN karte u kompu prebaciš na 10Mbit. Ako tada radi definitivno je sa kablovima problem.

17 godina
neaktivan
autorov komentar

Evo napokon sam riješio misterij, nije bilo niti do kabli niti utičnica nego je problem u samom routeru, naime kod njega je postavljeno da prva dva utora služe za lan a druga dva su za maxtv što mi uopće nije logično al eto,to sam skužio nakon kopanja po njegovim upustvima što sam dobio od T-com-a tako da u ova dva nije moguće spojiti niti jedan dodatni pc nego sam sve ostale morao spojiti preko wlan kartica.

17 godina
neaktivan

Zar se ne moze na tom routeru podesiti da svi utori budu za lan?

17 godina
neaktivan
autorov komentar

Ja sam pokušavao to podesiti ali mi nije uspjelo ali bi volio znati da li je to moguće i da li netko zna kako to napraviti.

17 godina
neaktivan

Kod mene je D-Link i nije uopce problem to napraviti. Treba samo u opcijama, pod Advanced->QoS promijeniti port mapping s pvc1(max tv) na pvc0, pa ako ima negdje nesto slicno to je to.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Treba se promjeniti firmware na nekim routerima, recimo Kasdi(smece, usput), i jos neke datoteke, al atm ne znam koje tocno.

"Tako je" - povikse seljaci i slozno glavama razbise zid

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Smrzavanje interneta kod susjede kad koristi wlan

Smrzavanje interneta kod susjede kad koristi t-comov wlan.

Već nekoliko dana susjeda>>jako seksi da napomenem>>ima problema sa t-com wlan usb stickom

Kreirana je wlan mreža u kući i podesena zaštita..također je instaliran softver i usb stick za wlan ..

stick normalno vidi  mrežu i signal je jako  dobar..ali nakon 10-tak minuta surfanja intrenet preglednik se smrzne ..

racunalo je nakon toga spojeno preko lan kartice na dsl modem i sve radi ok nema smrzavanja ni nakon dugotrajnih cod_2 sesija

ne kužim u čem je štos ...

wlan dsl modem je Thompson ST 780 WLAN

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2009 4:23 (mad_zyx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Wlan nije jako pouzdana stvar, kao i sve druge stvari koje putuju zrakom moguče je da tvoj susjed ima nekog tko mu pokušava krasti promet ili mu nešto ometa signal. Inače wlan ne prepručam nikako za igranje preko neta jer latencija i ping znaju skakati, a igra zna trzati ili se lediti (vlastito iskustvo).

Neki ti koristan savjet nemogu dati ali neka tvoj susjed provjeri jel mu je veza ili ruter zaštičena.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
max1919 kaže...

Wlan nije jako pouzdana stvar, kao i sve druge stvari koje putuju zrakom moguče je da tvoj susjed ima nekog tko mu pokušava krasti promet ili mu nešto ometa signal. Inače wlan ne prepručam nikako za igranje preko neta jer latencija i ping znaju skakati, a igra zna trzati ili se lediti (vlastito iskustvo).

Neki ti koristan savjet nemogu dati ali neka tvoj susjed provjeri jel mu je veza ili ruter zaštičena.

-točno.
Dodatak, ako te netko pokušava haknuti npr Darknet-BakTrack.. zaštita malo vrijedi. MACfiltering je (samo)malo bolje rješenje.
C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

Ovisi ako imaš nekog amatera zaštita zlata vrijedi ali ako imaš geeka onda si u banani.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice