Mreža i internet ne rade

poruka: 4
|
čitano: 2.166
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Mreža i internet ne rade

Pozdravljam vas sve na početku jer ovo moj prvi post na BUG forumu i usput isprika ako sam fulao temu.

Naime, nešto me muči toliko da sam već lud. Sve sam probao i ništa riješio, BUG forum mi je zadnja nada :-)

Dakle imam Acer eMachines laptop sa Windows Vista SP2 operativnim sustavom. Windowsi su original, bili predinstalirani na kompu prilikom kupnje. Update se radi redovito. Na internet se spajam preko T-Com ADSL-a, Siemens router/modem, s laptopom povezan LAN kablom.

Na kompu je također bio predinstaliran i Norton Antivirus, 90 dana trial. Neki dan je istekao probni period za Norton pa sam ga danas maknuo sa kompa, sve je prošlo ok. No, nakon restarta komp više ne želi na internet. Najgore od svega je to da komp uredno prijavljuje mrežu, Local and internet, kada odem u network centar tamo je veza aktivna (i Local i internet), router je uredno dodijelio IP adresu 192.168.1.253, piše DHCP enabled itd. Dakle, sve normalno i uobičajeno. No, kad probam otvoriti internet explorer, ne otvara nikakvu stranicu nego se ponaša kao da mreže nema. Ista stvar je i ako probam sa 192.168.1.1 pristupiti routeru. Dakle, ni lokalno neće. Probao sam otpojiti router i probati se spojiti wireless (dostupno mi je nekoliko wireless mreža) kako bi eliminirao eventualni problem sa routerom. Komp prepozna sve dostupne mreže, spojim se, opet pogledam u details od konekcije, vidim da je dobio IP adresu i svi ostali parametri su ok, no na internet ne mogu.

Pokušao sam apsolutno sve, od gašenja Firewalla, repair konekcije, pingat i sl. Sve je ok, ali kao da se komp ne zna koristiti mrežom ili je nešto limitira. I sad šećer za kraj. Jedino što radi je Windows Update, dakle normalno skida update za Vistu, Defender, Office i sl. No, za primjerice Avast antivirus neće, kaže da ne može naći server.

Ne znam što, kako i kuda. Virusa nema jer sam ga pregledao uzduž i poprijeko, a i inače taj se komp vrlo malo koristi i to uglavnom news portali i webmail. Ima i spybot, defender, imao je Norton, dnevno se ažurira, original softver gore, nije u mreži niti s jednim drugim kompom. Dakle, vrlo jasna situacija.

Ako itko ima kakav savjet jako bi cijenio bilo kakvu pomoć.

Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
Mreža i internet ne rade

zasto dupliras teme?Viče

Batman je zakon!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Mreža i internet ne rade

ok, isprika. kako rekoh, prvi put sam na ovom forumu, a nisam skužio da ima tema Razni mrežni problemi. sorry, vjerujem da to neće biti jedini odgovor na moje pitanje.

16 godina
neaktivan
Mreža i internet ne rade

dakle problem je rješen. iako upravo norton antivirus zna raditi probleme, odnosno blokira sav internet i mrežni promet, u mom slučaju je baš njegova deinstalacija to prouzrokovala. dakle, deinstalirao sam ga preko norton uninstall, sve prošlo super, ali poslije mreža ne radi. danas sam skinuo norton removal tool prek drugog kompa, pokrenuo na ovom i nakon toga sve radi. vjerojatno je ostalo nortonovog smeća koje je blokiralo promet. eto, ako tko bude imao sličan slučaj da ne razbija uzalud glavu. inače nemam iskustva sa norton antivirusima, osim što znam da nekad radi problem sa mrežom kad je na kompu, ali ne kad je nekad bio na kompu i kad je deinstaliran. :-) 

iako, malo sam razočaran bug forumom. nitko nije ništa odgovorio, osim upozorenja za dupliranje teme, a dobio sam i milion privatnih poruka da ne dupliram teme. kao da sam nekog ubio, najmanje.

pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.8.2009 21:16 (nikso).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice