Mac filter u lan mreži

poruka: 4
|
čitano: 1.726
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Mac filter u lan mreži

Pozdrav. Posjedujem dva routera sx763. Jedan je spojen na internet i radi kao svaki normalni kućni router. Drugi (iskljućen dhcp server, ip mu je 192.168.1.100) je spojen lan kabelom na taj prvi router (ip 192.168.1.1) kao bi mogao dalje dijeliti wireless i spojiti još jedan komp. U prvi router su spojena dva kompa, a u drugi jedan komp i nekojicina wireless uređaja. Kako nisam u mogučnosti stalno nadgledati prvi router,a dostupan je ostalim osabama, stave switch i koriste moj net. Sad me zanima dali je moguće na tov prvom (glavnom) routeru postaviti LAN mac filter tako da se mogu spojiti samo uređaji za koje ja želim? Ali bi pri tom trebao nastaviti drugi router,pa dali i njega moram staviti na mac filter prvoga kao Allowed i kako to napraviti?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Mac filter u lan mreži

na prvom koji je spojen na internet kreiraj access listu dopustenih mac adresa, a to treba ukljucivat sva racunala koja zelis dopustit, mobitele, te sva sucelja drugog routera (LAN i WLAN). 

15 godina
neaktivan
A kak da to napravim sa tim routerom? Di se nalaze te opcije?
17 godina
neaktivan

Wireless Network - Allowed Clients. Ukljuci MAC filter i dodaj MAC adrese koje dopustas.

E sad, kako je ovo wireless dio, nisam potpuno siguran odnosi li se mac filtriranje i na LAN stranu, jer ako nije onda ti je jedino rjesenje na router stavit OpenWRT ili DD-WRT firmware koji to omogucavaju... 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice