Lan spajanje

poruka: 17
|
čitano: 3.784
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Lan

Kako spojit dva kompjutera jedan vista a drugi xp .

Spojeni su preko speedtoucha.

Htijo bi s jednog na drugog stavljat stvari i koji bi bila brzina?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Lan
belgijanac kaže...

Kako spojit dva kompjutera jedan vista a drugi xp .

Spojeni su preko speedtoucha.

Htijo bi s jednog na drugog stavljat stvari i koji bi bila brzina?

pre krcato teksta treba napisat da bi ti to netko objasnio imaš Google

http://www.tutorijali.net/ostali/lan_dva_racunala

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromahXXXXXXXXXNathan Gale burn in HELL!!!!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.7.2009 17:29 (sk8 4 life).
16 godina
neaktivan
Lan spajanje

gledo sam ali nikak da mi radi jer nemogu s xp preuzet neke stvari iz kompa s vistom uvijek nesto pise ko da nemogu. i brzina mi je 10mb/s kaj nije to premala brzina??

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Lan spajanje
belgijanac kaže...

gledo sam ali nikak da mi radi jer nemogu s xp preuzet neke stvari iz kompa s vistom uvijek nesto pise ko da nemogu. i brzina mi je 10mb/s kaj nije to premala brzina??

pa za crosfire žicu to je solidno ...nemožeš lan kabel uspoređivat sa Sata kabelom

što se tiće OS-a treba ti isti OS znaći XP-XP ili Vista-Vista meni je radilo probleme radi XP SP2 -XP SP3

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromahXXXXXXXXXNathan Gale burn in HELL!!!!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.7.2009 17:32 (sk8 4 life).
16 godina
neaktivan
Lan spajanje

znaci nemoze brze

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
belgijanac kaže...

znaci nemoze brze

koliko ja znam ne

16 godina
neaktivan
RE: Lan

Jel mi moze ko pomoc da dobijem vecu brzinu jer sam nesto cito da bi mi trebala bit od 10+100mb/s a meni je 11mb/s

17 godina
neaktivan
Lan spajanje

Prvo da nešto raspravimo:

1.Ako ideš spajat preko LAN-a onda ih ih trebaš spajat preko modema ili možeš kupit crossover kabel koji se spaja računalo<>računalo

Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
PC Street Hacker kaže...

1.Ako ideš spajat preko LAN-a onda ih ih trebaš spajat preko modema ili možeš kupit crossover kabel koji se spaja računalo<>računalo

da pojenostavnimo treba mu kabel od telefona

AKO SAM NEŠTO NAPISA ILI POMOGA ODMA STAVI HVALA TO JE NAREDBA JESI ČU!!!!!!!!!!!!!!!!!Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromahXXXXXXXXXNathan Gale burn in HELL!!!!!
17 godina
neaktivan

Je ako oće spajat preko modema tada mu trebaju dva kabela,njaboljem crossover samo ga tukneš u kompter i to je to

Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
16 godina
neaktivan
PC Street Hacker kaže...

Je ako oće spajat preko modema tada mu trebaju dva kabela,njaboljem crossover samo ga tukneš u kompter i to je to

pa ja tako i radim komp-----crossover----komp

17 godina
neaktivan
Lan spajanje

@sk8 4 life kakav kabel od telefona?!

Ako imas cross kabel iskoristi njega - to je najjednostavnije.

Ako nemas, a računala su ti kablom spojena na speedtouch i "vide" se medjusobno (iskoristi ping); napravi sahre na folderu kojem hoces pristupit; otidji na "my network places" -> "view workgroup comp." 

dalje vjerujem da budes se snasao i sam...

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
jul kaže...

@sk8 4 life kakav kabel od telefona?!

Ako imas cross kabel iskoristi njega - to je najjednostavnije.

Ako nemas, a računala su ti kablom spojena na speedtouch i "vide" se medjusobno (iskoristi ping); napravi sahre na folderu kojem hoces pristupit; otidji na "my network places" -> "view workgroup comp." 

dalje vjerujem da budes se snasao i sam...

a na što ti ovaj crossover sliči ???

16 godina
sk8 4 life kaže...
PC Street Hacker kaže...

Kakav kabel od telefona, jesi ti puko???

Ovdje modem znači ADSL ruter, i tu ustvari nije bitan modem nego switch... Dakle, ako spajaš preko switcha, uzmeš 2 obična kabla i uštekaš u kompove i switch. Ako želiš veću brzinu (1 Gb/s) trebaš Cat 6 kablove i switch, te ti kompjuteri (mrežne kartice u njima) moraju podržavati gigabitnu mrežu...

I Vista -   XP komunikacija radi savršeno, dajte ljudi ne pričajte gluposti...

16 godina
neaktivan
Sused kaže...
sk8 4 life kaže...
PC Street Hacker kaže...

Kakav kabel od telefona, jesi ti puko???

Ovdje modem znači ADSL ruter, i tu ustvari nije bitan modem nego switch... Dakle, ako spajaš preko switcha, uzmeš 2 obična kabla i uštekaš u kompove i switch. Ako želiš veću brzinu (1 Gb/s) trebaš Cat 6 kablove i switch, te ti kompjuteri (mrežne kartice u njima) moraju podržavati gigabitnu mrežu...

I Vista -   XP komunikacija radi savršeno, dajte ljudi ne pričajte gluposti...

e...ovako ja uzmem telefonski kabel ili već što nabije u mrežnu 1 i drugi dio kabela u mrežnu 2 i radi ?

16 godina

Sigurno ne uzmeš telefonski, nego mrežni (crossover) kabel... Aj pogledaj malo telefonski i mrežni kabel. Nemaju iste konektore. Mrežni ima 8 pinova, a telefonski 6 i manji je...

16 godina
neaktivan
Lan spajanje

http://www.computercablestore.com/images/products/ComputerCableStorecom%20-%20Custom%20Cables/P-T14545X.jpg

NA to ja imam pa si nabijem na mrežnu

btw jul me ispravio zajeb sam se je su mi slični Sramim se ispričavam se

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.7.2009 23:36 (sk8 4 life).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice