Kako spojit dva kompjutera jedan vista a drugi xp .
Spojeni su preko speedtoucha.
Htijo bi s jednog na drugog stavljat stvari i koji bi bila brzina?
pre krcato teksta treba napisat da bi ti to netko objasnio imaš Google
gledo sam ali nikak da mi radi jer nemogu s xp preuzet neke stvari iz kompa s vistom uvijek nesto pise ko da nemogu. i brzina mi je 10mb/s kaj nije to premala brzina??
gledo sam ali nikak da mi radi jer nemogu s xp preuzet neke stvari iz kompa s vistom uvijek nesto pise ko da nemogu. i brzina mi je 10mb/s kaj nije to premala brzina??
pa za crosfire žicu to je solidno ...nemožeš lan kabel uspoređivat sa Sata kabelom
što se tiće OS-a treba ti isti OS znaći XP-XP ili Vista-Vista meni je radilo probleme radi XP SP2 -XP SP3
znaci nemoze brze
znaci nemoze brze
koliko ja znam ne
Jel mi moze ko pomoc da dobijem vecu brzinu jer sam nesto cito da bi mi trebala bit od 10+100mb/s a meni je 11mb/s
Prvo da nešto raspravimo:
1.Ako ideš spajat preko LAN-a onda ih ih trebaš spajat preko modema ili možeš kupit crossover kabel koji se spaja računalo<>računalo
1.Ako ideš spajat preko LAN-a onda ih ih trebaš spajat preko modema ili možeš kupit crossover kabel koji se spaja računalo<>računalo
da pojenostavnimo treba mu kabel od telefona
Je ako oće spajat preko modema tada mu trebaju dva kabela,njaboljem crossover samo ga tukneš u kompter i to je to
Je ako oće spajat preko modema tada mu trebaju dva kabela,njaboljem crossover samo ga tukneš u kompter i to je to
pa ja tako i radim komp-----crossover----komp
@sk8 4 life kakav kabel od telefona?!
Ako imas cross kabel iskoristi njega - to je najjednostavnije.
Ako nemas, a računala su ti kablom spojena na speedtouch i "vide" se medjusobno (iskoristi ping); napravi sahre na folderu kojem hoces pristupit; otidji na "my network places" -> "view workgroup comp."
dalje vjerujem da budes se snasao i sam...
@sk8 4 life kakav kabel od telefona?!
Ako imas cross kabel iskoristi njega - to je najjednostavnije.
Ako nemas, a računala su ti kablom spojena na speedtouch i "vide" se medjusobno (iskoristi ping); napravi sahre na folderu kojem hoces pristupit; otidji na "my network places" -> "view workgroup comp."
dalje vjerujem da budes se snasao i sam...
a na što ti ovaj crossover sliči ???
Kakav kabel od telefona, jesi ti puko???
Ovdje modem znači ADSL ruter, i tu ustvari nije bitan modem nego switch... Dakle, ako spajaš preko switcha, uzmeš 2 obična kabla i uštekaš u kompove i switch. Ako želiš veću brzinu (1 Gb/s) trebaš Cat 6 kablove i switch, te ti kompjuteri (mrežne kartice u njima) moraju podržavati gigabitnu mrežu...
I Vista - XP komunikacija radi savršeno, dajte ljudi ne pričajte gluposti...
Kakav kabel od telefona, jesi ti puko???
Ovdje modem znači ADSL ruter, i tu ustvari nije bitan modem nego switch... Dakle, ako spajaš preko switcha, uzmeš 2 obična kabla i uštekaš u kompove i switch. Ako želiš veću brzinu (1 Gb/s) trebaš Cat 6 kablove i switch, te ti kompjuteri (mrežne kartice u njima) moraju podržavati gigabitnu mrežu...
I Vista - XP komunikacija radi savršeno, dajte ljudi ne pričajte gluposti...
e...ovako ja uzmem telefonski kabel ili već što nabije u mrežnu 1 i drugi dio kabela u mrežnu 2 i radi ?
Sigurno ne uzmeš telefonski, nego mrežni (crossover) kabel... Aj pogledaj malo telefonski i mrežni kabel. Nemaju iste konektore. Mrežni ima 8 pinova, a telefonski 6 i manji je...
NA to ja imam pa si nabijem na mrežnu
btw jul me ispravio zajeb sam se je su mi slični ispričavam se