Kućna mreža

poruka: 4
|
čitano: 2.570
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Kućna mreža

Evo ovako!

U kući imam wifi ruter u srednjem stanu! Sad sam se preselio u donji stan i imam problem što se tiče interneta!

1. komp je spojen preko wifija na ruter u srednjem stanu i preko njega idem na net. Sad sam odlučio preko KASDA rutera umrežit još jedan komp na ovaj dolje, znači kablom!

Problem je u tome što ne znam kako da omogućim da mogu na ovom drugom kompu na internet preko PRVOG KOMPA tj rutera KASDA!

http://i48.tinypic.com/2d779uf.jpg

Malo proučavam ova proxy sranja i nikako da uspijem!

Hvala na bilo kakvoj pomoći!

Miles
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.5.2012 20:46 (Miles).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Kućna mreža

Koliko sam upućen, tebi zapravo ne treba proxy na Kasda ruteru, nego moraš na postavkama za wireless na onom računalu koje ima wireless i spojeno je na Kasdu staviti da se wireless ponaša tako da dopušta drugim računalima da preko njega koriste net...kao ruter... Može bit da ti negdje stoji i opcija tipa 'Allow others to use this computer to connect to the Internet' ili neš slično. Ova Kasda ti zapravo radi kao switch i njena funkcija ne bi smjela biti upitna - ona samo poveže dvije točke, što me dovodi do pitanja - zašto ne uzeti Cross kabel i spojiti ta dva PC-a u istu mrežu ručno, a onda omogućiti konekciju drugom računalu putem Wirelessa?

Čisto ideja...

The Chinaman is not the issue here!!!
13 godina
neaktivan

Napravio sam si cross kabel i spojio kompove! Omogućio sam ICS na ovome koji ima wifi internet, mreža dela tj. mogu kompovi pingati jedan drugog ALI na ovom drugom nemrem na net! Haklal sam po youtubeu ali to je sve same šit!

Miles
13 godina
neaktivan

Uf, sad sam proveo jedno 2 sata pokušavajući skužiti u čemu ti je problem i nisam uspio :)

Spojio sam 2 laptopa cross kabelom i jednog od njih na wireless. Ručno sam dodao adrese za eth portove, a WLAN je povukao od rutera. Mreže se vide, ping između računala ide, ali od 'drugog' računala prema ruteru ne ide. Pretpostavljam da je problem u onome da treba složiti da Wireless ima zakvačenu opciju 'Allow others to connect...', ali iz nekog razloga (valjda driver), moji laptopi uopće nemaju tu opciju za wireless.

Onda sam poludio pa upalio Packet Tracer da probam simulirati tu mrežu, ali avaj, tamo je broj NIC adaptera po računalu ograničen na točno 1, tak da i to otpada...

Povrh svega, složim ja drugi laptop da bude spojen na wireless pa reko možda njegov driver omogućava opciju 'Allow others to connect...' kad tamo - na tom laptopu se automatski gasi wireless ako ukopčaš eth kabel u port :D

Tak da ono...ne znam točno kaj da ti velim :)

Probat ću simulirati to kad dođem danas doma, možda nešto uspijem...

The Chinaman is not the issue here!!!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice