Kopiranje datoteka u LAN-u

poruka: 13
|
čitano: 3.189
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
LAN problem

Imam 2 kompa spojena preko krosover kabla, skoro sam instaliro windows na oba, i pojavio mi se problem kada želim poslati neki fajl traži da unesem password, kojeg nigdje nisam postavio, prije mi se nije javljo ovaj problem.

Znal netko rješenjem i dali ima program sa kojim mogu slat file u LANu da je freeware?????

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: LAN problem

Jesi sredio dijeljenje mapa između računala? Možeš s jednog računala pristupiti resursima drugog računala?

Pogledaj recimo ove programe:

http://www.softpedia.com/get/Internet/File-Sharing/CC-File-Transfer.shtml

http://lanshark.29a.ch/en/Screenshots.html

I s TeamViewerom možeš kopirati datoteke s drugog računala (na oba računala moraš instalirati TeamViewer) i to i preko Interneta, znači računala ne moraju biti u lokalnoj mreži.

14 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Jesi sredio dijeljenje mapa između računala? Možeš s jednog računala pristupiti resursima drugog računala?

Pogledaj recimo ove programe:

http://www.softpedia.com/get/Internet/File-Sharing/CC-File-Transfer.shtml

http://lanshark.29a.ch/en/Screenshots.html

I s TeamViewerom možeš kopirati datoteke s drugog računala (na oba računala moraš instalirati TeamViewer) i to i preko Interneta, znači računala ne moraju biti u lokalnoj mreži.

Ali ako mu je upload ocajan teamviewerom ce prijenos par gigabajta trajati danima.

Ofc.
17 godina
Conndor kaže...

Imam 2 kompa spojena preko krosover kabla, skoro sam instaliro windows na oba, i pojavio mi se problem kada želim poslati neki fajl traži da unesem password, kojeg nigdje nisam postavio, prije mi se nije javljo ovaj problem.

Znal netko rješenjem i dali ima program sa kojim mogu slat file u LANu da je freeware?????

Možeš ti kopirati podatke svim i svačim, no tebe muče sigurnosne postavke koje takvi programi baš ne mogu direktno zaobići.

Najjednostavnije ti je da na oba računala imaš iste accounte s istim passwordima.

13 godina
neaktivan

Znači ovako ja u RUN ukucam \\Ime računara i traži password, kako ukloniti taj password kojeg neznam???

15 godina

Control panel-network and sharing center-change advanced sharing settings i turn off password protected sharing. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Kopiranje datoteka u LAN-u

Kod mene nema u control panelu "network and sharing center" koristim win xp sp3 znali netko kako da to napravim????

17 godina
moderator
Conndor kaže...

Znači ovako ja u RUN ukucam \\Ime računara i traži password, kako ukloniti taj password kojeg neznam???

Taj password možda ni ne postoji. Na drugom računalu ili svom računu dodijeli lozinku ili kreiraj drugi korisnički račun pa njemu dodijeli lozinku i onda se s drugog računala ulogiraj koristeći tu lozinku.

Tu je neki video pa pogledaj:

0 0 hvala 0
15 godina
mate960 kaže...
Ali ako mu je upload ocajan teamviewerom ce prijenos par gigabajta trajati danima.

TeamViewer može raditi i u lokalnoj mreži, dakle bez interneta.

17 godina
Conndor kaže...

Kreiraj taj username / password na drugom računalu ili upiši neki s tog računala.

15 godina
Conndor kaže...

Control Panel ->Folder Options->View. Pod Advanced settings na kraju imaš Use simple file sharing [Recommended]. Probaj to uključiti na računalu na koji šalješ datoteke.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.3.2012 16:52 (espero).
15 godina
Imam laptop i komp.. Laptop je spojen bežično a komp žicom... I sad kad prebacujem filmove s jednog na drugi salje mi 5 mb/s.. Moje pitanje je kad bi spojio obadva zicno dali bi se ta brzina povecala?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Kopiranje datoteka u LAN-u
domac5 kaže...
Imam laptop i komp.. Laptop je spojen bežično a komp žicom... I sad kad prebacujem filmove s jednog na drugi salje mi 5 mb/s.. Moje pitanje je kad bi spojio obadva zicno dali bi se ta brzina povecala?

U pravilu da.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice