Izlaz na net??

poruka: 7
|
čitano: 1.284
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Izlaz na net??

Ovako u firmi je instalirana na kompu nekakva distra linux-a ,internet ne radi(Konqueror) (radi intranet od firme) ali ping na www.google.com prolazi..

E sad me zanima koja je shema jeli admin samo zatvorija port 80 na firewallu ili je nesto drugu u pitanju i naravno zanima me kako to zaobic???

proxy   ???

Ima li ko neku  ideju ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Izlaz na net??

Niko nezna????

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Izlaz na net??

ja nemam ideju

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Izlaz na net??

Moze bit da su podesene manualne IP adrese, tako da moras u postavkama konekcije podesiti default getway modema ili rutera preko kojeg se spaja na net i DNS provajdera.....

16 godina
protjeran
gamer2400 kaže...

ja nemam ideju

ti ne spamaj ako ne znas oodgovor
NSC kaže...

Moze bit da su podesene manualne IP adrese, tako da moras u postavkama konekcije podesiti default getway modema ili rutera preko kojeg se spaja na net i DNS provajdera.....

moze biti, stavi ih na automatic, a ako ne, zovni njihovog provajdera nek ti da one manual IP adrese
Games playing: Left 4 Dead, GTA IV i CoD 4 Multiplayer na: Processor: Intel Core 2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz (2 CPUs) RAM: 2048MB DirectX: 9.0c Video card: NVIDIA GeForce 9600 GT 512.0 MB
16 godina
neaktivan
Izlaz na net??

Ma znan ja to ja nemogu nikoga zvat jer s razlogon   nema neta , a gateway je ispravan 100%

jer ping na google prolazi a zatvoren je samo port 80 vjerovatno

ima li neki proxy koji preusmjerava promet sa porta 80 na port koji ja odaberem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probaj se telnetirat : telnet google.com 80
i vidi da li ces dobit ovako nesto:

slepix@xxxxx:~$ telnet google.com 80
Trying 209.85.171.100...
Connected to google.com.
Escape character is '^]'.

Ako ne napises 80 poslje adrese, automatski ce ti se ici spajati na port 23, sto ti nece uspjeti.

Uglavnom, ako ti vrati nazad: connected to google, znaci da ti port 80 nije zatvoren i da je problem negdje drugdje.

Danas sam neodlučan, ili nisam?
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice