Help, WLAN

poruka: 7
|
čitano: 1.355
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Help, WLAN

Pozdrav

Na jednom kompu imam XP i taj komp je spojen na net preko routera, sve normalno radi. Na drugom kompu sam imao Visutu, i bez problema se spajao na wlan.Samo ukucam lozinku i radi normalno. Danas sam umjesto Viste instalirao win7 i ne mogu se spojiti na wlan,mrezu vidim (5 crtica) ali kad ukucam 100% ispravnu lozinku pise da je pogresna. Pokusavao prominiti lozinku, opet isto sranje. Onda sam u routeru zastitu podesio na "no security" tako da mi ne treba lozinka.Kad to odradim onda se bez problema spojim na mrezu.Cim vratim lozinku ista prica? {#}

Jel se netko s ovim susreta,netko ima ideju kako to riješiti?

Hvala na pažnji :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.4.2012 21:11 (BinHex).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Help, WLAN

Probaj enkripciju promijenit, možda ne paše za Windows 7. Dakle ili WEP ili WPA2. Probaj se igrat i s key postavkama ako se odlučiš za WEP (posebice lenght). Mislim da sam ja morao smanjit sa 128bitnog na 64bitni key jer mi se jedan od laptopa nije htio spojit. Al mene to ne brine jer mi niko u blizini nemože vezu krast. Ako tebi može, stavi rađe WPA2.

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Help, WLAN

znaci ovako...moze mi neko pomoci...prosla sam sa T-coma na iskon e sad kako je to malo komplicirano zbog toga sto je telefon u jednoj prostoriji,a router u drugoj..pa gablovi prek hodnika...mislila sam da bi se spojila prek wirelessa ali moj komp to ne podrzava...pitanje sta sad nabavit??? tj.sta bi bilo dobro nabavit da mi internet konacno bude bezican?

0 0 hvala 0
14 godina
Help, WLAN

@ Ragib Tufek, evo prebacio sam na Static WEP,i klikno da mi sao generira lozinku i sad radi. Al s obzirom da nisam te srece da nemam u blizi potencijalni ubacivaca u mrezu, vec naprotiv sve vrvi od njih. Taj WEP mi se i ne cini najsretnije rjesenje.

Pokusat cu vcrs instalirati opet Vistu pa da vidim hoce li na njoj radim,ocekujem da sve bude normalno.Mada i nemam bas volje da je koristim.

@mala ifka.Nisam te bas dobro povezao kakva ti je situacija. Al: 1)Imas li router koji moze davati bezicni signal? Ako da, onda ti je potreban mrezni adapter. Nesto ovako: http://www.njuskalo.hr/wireless-wlan/usb-wifi-bezicne-802.11g-mrezna-kartica-oglas-1978624

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Help, WLAN

A gle, čak i za taj jadni WEP, zlikovac kolko ja znam najčešće mora imat linuxe da bi ti napao mrežu. Dakle, 99% normalnih korisnika neće ni znat niti će se trudit pretjerano da baš tebe crackira. Al ono, ak ti je baš frka, probaj WPA2, to ti je ja mislim najbolja enkripcija kaj ju možeš imat, samo napravi dobar passphrase koji se nemože lako razvalit riječnikom.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Help, WLAN
BinHex kaže...

@ Ragib Tufek, evo prebacio sam na Static WEP,i klikno da mi sao generira lozinku i sad radi. Al s obzirom da nisam te srece da nemam u blizi potencijalni ubacivaca u mrezu, vec naprotiv sve vrvi od njih. Taj WEP mi se i ne cini najsretnije rjesenje.

Pokusat cu vcrs instalirati opet Vistu pa da vidim hoce li na njoj radim,ocekujem da sve bude normalno.Mada i nemam bas volje da je koristim.

Jesi pokušao obrisati wireless profile u Network and Sharing centru? Otvori ga (control panel ili klik na ikonu od wirelessa u trayu pa Network and Sharing centar), tamo u lijevom kutu imaš Manage Wireless networks. Obriši sve profile od svoje mreže i ponovo kreiraj konekciju. Ako ne uspije, čitaj dalje.

Nije problem u windowsima jer sedmica radi bez problema sa svim vrstama enkripcije. Problem je u driveru u wireless adaptera (pokušaj naći noviji) kojem ne odgovara WPA2 ključ određene dužine. Očito je driver za vistu bez tog buga.

Ragib Tufek kaže...

A gle, čak i za taj jadni WEP, zlikovac kolko ja znam najčešće mora imat linuxe da bi ti napao mrežu. Dakle, 99% normalnih korisnika neće ni znat niti će se trudit pretjerano da baš tebe crackira. Al ono, ak ti je baš frka, probaj WPA2, to ti je ja mislim najbolja enkripcija kaj ju možeš imat, samo napravi dobar passphrase koji se nemože lako razvalit riječnikom.

Ne lupetaj. Za "crackati" WEP ti kao prvo linux i ne treba, kao drugo na youtubeu postoji milijarda i pol tutoriala kako to napraviti bez instalacije ikakvog linuxa ili programa na PC i kao treće, ta filozofija "neće mene" je nešto najgluplje što si neki user može dopustiti. WPA2 od 20+ znakova složen od Aa1$ znakova, hidden SSID, mac filtriranje... Sve to može odbiti napadača.

Čak su i ISPovi to dokučili pa pod zadnje isporučuju rutere sa unaprijed postavljenim WPA2 umjesto jadnog wepa koji pada za manje od 2 minute ako znaš što radiš.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
14 godina
Help, WLAN
Hvala care, evo instalirao novi driver i napokon proradilo.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice