Dva rutera u lanu na drugom ne radi internet preko

poruka: 3
|
čitano: 2.402
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

ljudi ako netko zna o cem je rijec. .

na amisu sam i imam SpeedTouch 706 i on nema wireless e sad ja sam u lanu ustekao drugi ruter Gigaset SE515 dsl e ok . . preko lan portova na tom drugom ruteru ja imam najnormalnije internet ali treba mi wireless a on ne radi . .radi samo u lanu ali ne moze se dobit internet preko njega. znaci s laptopom mogu se preko wirelessa ustekat u mrezu najnormalnije ali ne mogu ici na internet

znaci u speedtouch mi je ustekan dsl kabel i iz njega ide telefon ok . .. i imam dva lan prikljucka jedan lan prikljucak sam samo ustekao u drugi ruter koji nije nigdje spojen osim u struju i taj drugi gigaset ima 4 lan porta sve kaj zastekam u taj drugi ruter preko lan kabla ima internet ali ne radi wireless  . .wireless radi samo u lokalnoj mrezi . .. a to i je poanta jer mi treba wireless

tamo imam razne postavke kod interneta . . recimo ovo:

ubr without pcr
ubr with pcr
cbr
non realtime vbr
realtime vbr

i jos ima postavki kod . . configur internet connetction:

PPP over ATM (PPPoA)
PPP over Ethernet (PPPoE)
MAC Encapsulated Routing (MER)
IP over ATM (IPoA)
Bridging

koju od ovih postavki trebam primjeniti da dobijem i internet preko wirelessa

ako netko zna o cem pricam pomognite mi molim vas .. .

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2009 15:30 (Leon189).

0 0 hvala 0
17 godina

Naravno routeri ti moraju bit u istoj mrezi, ali zar ti nije bilo lakse stavit switch ?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

imam i switch . . ovako . . evo objasnit cu  .. tocno kako je sve spojeno ..

telefonska linija ide u ruter speedtouch iz njega ide telefonska linija u telefon jedan lan ide kod buraza u sobu drugi ide u switch switch je cisco 8 portni iz switcha idu ovako dalje . .

jenda ide u moj komp . . drugi ide u stb tuner za televiziju . . i jos sam jedan htio u taj drugi router gigaset koji ima wireless e sad on ima 4 porta svi portovi rade znaci ja i u njega mogu ustekat bilop koji komp preko lana kabla i radit ce intenret i lan mreza sve ce radit kao da sam ustekao u switch e ali ne radi mi wireless  .. . wireless radi iskljucivo samo za mrezu znaci s laptopom se mogu spojit na mrezu ali nema wireless nema izlaz na internet . .i kad se spojim preko 192.168.1.1 na taj drugi ruter pise mi da je disconnect  ..pod intenretom . . kako da dobijem da radi i wireless  . .i da mogu na internet preko toga. . jer treba mi zbog televizije koju hocu spojit na net. . i zbog jos drugih mnog ostvari  .. .

najjednostavnije bi bilo da odem u amis i zatrazim wireless ruter ali necu  .. to . .radit jer cu morat potpisivat novi ugovor .. ponovno . .. a i ovak sve perfektno radi . . .

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice