Čudni povremeni laggovi

poruka: 9
|
čitano: 1.306
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Čudni povremeni laggovi

Pozdrav, imam neki cudan problem.
provider: VIP
mjesto: okolica Zaboka (ful blizu centrale)
paket: do 4mbps
speedtest: 4,30/0,50 mbps

modem: thomson tg782i
računalo spojeno preko USB wifi adaptera TL-WN722N

ovako, igram Dotu2 i ping mi je non stop oko 30ms, sam sam kod kuce i bez ikakvog razloga ping mi skoci na 200ms recimo i zasteka mi igra na 3sec. to se događa svako malo (svakih 5 min max, događa se cesce sigurno) za nekog to nije nikakav problem al mene to izluđuje jer me ponekad ubiju zbog toga (možda vam je smiješno, meni nije). racunalo je stolno pa koristim ovaj addapter, signal mi je konstantno 4/5. speedtest je isti s kablom i bez. nemam pojma zašto mi šteka. "spoji se s kablom" na zalost nije mogucnost. ako neko zna zasto mi tako naglo skoci ping neka mi molim vas pomogne ili ako imate neke ideje.

drugi problem, ne mogu uci u postavke modema. napisem 192.168.1.1 i trebalo bi me pitati za username i pass, međutim meni napise "error, connection timed out. this site cannot be reached" probano preko kabla ista stvar na drugom racunalu. dajte molim vas pomognite inace sam racunalac po struci i sad sam  u k****.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Čudni povremeni laggovi

bump

0 0 hvala 0
14 godina
Čudni povremeni laggovi

Prvo sto bih te savjetovao u ovakvim slucajevima,jest da provjeris,dali ti se itko spaja na mrezu,vrsi li ti mobitel update,vrse li ti Windowsi update...aliposto se to desava svakih 5 minuta,onda to nije normalno!

Prvo sto moras,to je da skeniras komp od eventualne gamadi(mozda neki trojan zahebava),MaM ti je savrsen za to,isto tako presibaj i sa SS (zlu ne dalo,nece stetiti).

Nakon toga,ako imas ikakav antivirusni program-iskljuci ga i onda probaj igrati!

Ako nakon svega toga i dalje imas problem,nazovi Vipovu sluzbu za korisnike i objasni im obadva problema.

Nema sta drugo,ako obavis sve gore,onda je do Vipa.

Ako želiš pobjediti,ne smiješ izgubiti!
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Čudni povremeni laggovi

Probaj igrati preko lan-kabla pa ako i dalje svako 5min. zeza možeš zvati VIP službu, ovako nisi još definirao jel do smetnji na tvom wifi kanalu....

14 godina
aragorn909 kaže...

. nemam pojma zašto mi šteka. "spoji se s kablom" na zalost nije mogucnost. ako neko zna zasto mi tako naglo skoci ping neka mi molim vas pomogne ili ako imate neke ideje.

AF139 kaže...

Probaj igrati preko lan-kabla pa ako i dalje svako 5min. zeza možeš zvati VIP službu, ovako nisi još definirao jel do smetnji na tvom wifi kanalu....

...

11 godina

"......inace sam racunalac po struci i sad sam  u k****. "

trebalo bi biti moguće na uru se spojiti lan-kablom i odigrati igricu da bi se utvrdilo jel do wifi ili do modema tj. VIP provajdera pa makar provukao po podu taj posuđeni kabal.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.3.2016 10:40 (AF139).
13 godina
neaktivan
Čudni povremeni laggovi

ok probat cu nesto rjesiti u vezi prvog probelma, a sta s ovim drugim problemom?

drugi problem, ne mogu uci u postavke modema. napisem 192.168.1.1 i trebalo bi me pitati za username i pass, međutim meni napise "error, connection timed out. this site cannot be reached" probano preko kabla ista stvar na drugom racunalu.

0 0 hvala 0
14 godina
aragorn909 kaže...

ok probat cu nesto rjesiti u vezi prvog probelma, a sta s ovim drugim problemom?

drugi problem, ne mogu uci u postavke modema. napisem 192.168.1.1 i trebalo bi me pitati za username i pass, međutim meni napise "error, connection timed out. this site cannot be reached" probano preko kabla ista stvar na drugom racunalu.

Jel mozda  192.168.0.1 ?

Ali najbolje ti je da kontaktiras sluzbu za korisnike!

16 godina
neaktivan
Jesi 100% siguran da je to adresa routera?
--------------------------------------------------------------------------------------------

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice