Ovako, korisnik sam wirelles mreže vec oko pola godine i desavalo mi se da nekad duže vrijeme nemam mreže ali kažem samo nekad jer je ovaj ustupnik na koji sam prikačen tek u ekspanziji tako da često usljed njihovih radova ili postavljanja novih antena moram mirovat i ja ali i drugi korisnici. Jedan takav opći renew mreže su uradili nedavno i tada isto tako nisam imao signal ali kad se vratio sa njim mi je stigao i jedan teži problem. Inače se mogu spajati preko laptopa i desktop kompa jer mi je antena-prijemnik na kući a odašiljač u krugu da ga hvata i antena sa laptopa,međutim pošto mi je modem za antenu na spratu a bila je zima, kao i uvijek prenio sam računar na donji sprat i tako da sada imam mogućnost da se spajam samo preko laptopa. Problem je u tome da nakon tog njihovog obnavljanja odašiljača-postavljanja novih, prilikom konekcije laptop mi izbacuje mrežu na Verifying Username and Password.Pomislio sam da je problem do mog korisničkog računa pa sam zatražio novu šifru ali ista stvar se već duže vrijeme ponavlja i smara me. Mreža dakle nije otvorenog tipa već je zaštićena, na sreću ja imam više laptopova pa se uspijevam konektovat preko jednog dok na ostalim i na desktop kompu izbacuje na pomenutom mjestu...za komp sam nabavio wirelles adapter misleći da će barem na njemu sve ić normalno ali ne...dakle najčudnije mi je što na jednom laptopu uspijevam da se normalno konektujem ali na drugim ne mogu još plus što je to Asus EEE PC te me još ubija svojom malom rezolucijom ekrana na što nisam navikao. Znam da je tekst preopširan ali to je jedini način da malo pojasnim situaciju...Možel mi neko pomoć jer već gubim strpljenje...Hvala unaprijed!!