Bridge Mode - Maxadsl i Telefon

poruka: 6
|
čitano: 7.032
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

U ugostiteljskom prostoru imam T-com ADSL uslugu zajedno sa MaxTV uslugom. Također telefon je spojen u sam router (IMS). Želio bih umjesto t-comovog routera staviti vlastiti router kako bih imao neke metode kontrole/restrikcije gostiju koji se spajaju. Znam da je rješenje prebacivanje T-comovog rotera u bridge mode i iza njega spajanje vlastitog. No zanima me da li će prabacivanjem T-comovog rouera u bridge mode MaxTV i telefonija nastaviti funkcionirati. Telefonija mi je posebno bitna zbog toga jer su mi na toj liniji POS uređaji. Ukoliko nije moguće na ovaj način rješiti problem zamolio bih da savjetuje kako se može izvesti da Maxtv i telefon funkcioniraju s tim da imam vlastiti uređaj koji radi routing na internet.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Naravno da će ostati funkcionirati IPTV i VOIP. Nazovi SZK i reci im da ti prebace modem bridge mod i ti dalje spaja vlastiti router i konfiguriraj ga po želji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Bridge Mode - Maxadsl i Telefon

-nepotreban je bridge, jednostavno router/wlan s WANportom dodaš. To je tad zasebna mreža, odvojena od ISPove (svaki router je šef za sebe). Bridge radiš kad ti treba npr pravi firewall i ostale funkcije koje ISPov router nema ili ograničava i to prema internetu npr vpn, ipsec..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.10.2014 14:33 (ihush).
15 godina
neaktivan
ihush kaže...

Bridge radiš kad ti treba npr pravi firewall

To mi i treba ...

16 godina
Ddrt kaže...
ihush kaže...

To mi i treba ...

varaš se, tj po napisanom ne trebaš. Preformulirat ću ono što ''- jer ja znam bolje od tebe što trebaš''.{#}

-želiš kontrolu wlana u kafiću, to je OK. Za to nije potreban bridge, tj bridge + pravi firewall idu kad spajaš vanjske lokacije, kad se spajaju korisnici preko neta.. ne iz kafića na net, to je običan router kategorija... naravno, ISPov možda nema sve opcije koje želiš ali neki jeftikaner 200kn vjerojatno zadovoljava, u odnosu na nulu više za FW, DMZ.. itd. jer nemaš npr web server, servere, juzere preko VPNa itd. (tj to nisi naveo, tad bi trebao pravu opremu i odgovarajuće postavke).

- Usporedba, dali trebš kombajn za pobrati cvijet iz tegle na balkonu ili ga jednostavno čupneš rukom... KISS kaže čupaj.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan
ihush kaže...
Ddrt kaže...
ihush kaže...

To mi i treba ...

varaš se, tj po napisanom ne trebaš. Preformulirat ću ono što ''- jer ja znam bolje od tebe što trebaš''.{#}

-želiš kontrolu wlana u kafiću, to je OK. Za to nije potreban bridge, tj bridge + pravi firewall idu kad spajaš vanjske lokacije, kad se spajaju korisnici preko neta.. ne iz kafića na net, to je običan router kategorija... naravno, ISPov možda nema sve opcije koje želiš ali neki jeftikaner 200kn vjerojatno zadovoljava, u odnosu na nulu više za FW, DMZ.. itd. jer nemaš npr web server, servere, juzere preko VPNa itd. (tj to nisi naveo, tad bi trebao pravu opremu i odgovarajuće postavke).

- Usporedba, dali trebš kombajn za pobrati cvijet iz tegle na balkonu ili ga jednostavno čupneš rukom... KISS kaže čupaj.

Samim pitanjem da li bridge poremeti voip i maxTV se vidi da nije rijec o nekome tko se konta u mreze. Samim tim kontam da ce uredjaj podesiti i administrirati netko drugi. Za to mu treba pristup na uredjaj, za koji je pak potreban ili drljavi NAT na ISP routeru ili pak bridge mod kojim 3rd party firewall preuzima ulogu def. gatewaya na mrezi.

Najcisci i najbolji nacin je staviti da novi firewall radi PPPoE jer se time izbjegava gro potencijalnih problema ...

Smije li se znati o kakvom je uredjaju rijec ili ga se jos trazi?

*dobitnik i7-4790K!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice