Bitcomet mi drastično usporava internet

poruka: 8
|
čitano: 3.879
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
pitanje

Kada pokrenem download nekog torrenta preko BitCometa, učitavanje web-stranica mi se drastično uspori - zna potrajati nekoliko minuta da se učita. Trenutno radim u Excelu pa mi to ne smeta, svakih par minuta pogledam "sta ima novoga u Firefoxu", tj. da li mi se određena stranica učitala. Objektino, internet mi je "mrtav".

Osim toga, kada zatvorim BitComet, nakon nekog vremena se javi poruka tipa "problemi s zatvaranjem", pa odaberem "end now" i nakon toga prođe još koja minuta dok mi se internet opet ne normalizira.

Spustio sam "global max download rate" s "no limit" na 80kbit/s (imam 2Mbit vezu) i problem nije nestao.

Ima tko sličnih problema?

microTorrent kojeg sam prije koristio, se prilikom zatvaranja "rušio" i nije ga bilo moguće ponovno pokrenuti. Za BitComet vrijedi ista stvar - moram se odlogirati i ponovno logirati da bi ga mogao ponovno pokrenuti.

verzija BitCometa: 1.02

Windows Vista SP1

0 0 hvala 0
17 godina

Krajnje sam objektivan sada: koristi najbolji torrent klijent...utorrent.

Imaš samo pripaziti dali je port uredno otvoren i dali sve prolazi kroz tvoj ruter.

Link za aplikaciju utorrent

Oko 1.5 terabajt sam kroz njega provukao i nikada se nije srušio.

Pitaj kasnije za detalje postavki.

Nbava Kua
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.7.2008 22:10 (torrente).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ni to nije riješenje, utorrent meni to isto radi ,samo ne nakon reinstalacije windowsa XP naravno ,kad su win svježi onda ništa ,nakon nekog vremena se počne dešavati upravo opisano ali ponekad u slabijoj varijanti ,npr počne raditi za 10ak sekundi a ne minute, možda se nešto nakotilo u procesima tijekom vremena što instalirano što updateano od strane win updatea, ne kužim ,možda broj maksimalnih konekcija u win koji je 10 po defaultu a torrent sve zauzme ,,,,ne mogu ti dati riješenje osim najboljeg ili najgoreg kako se uzme :reinstall windowsa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Bitcomet mi drastično usporava internet
autorov komentar

Istina, kada sam ga koristio, utorrent mi nije usporavao internet. Ali kao što sam napisao, kada bih ga zatvorio, ne bi ga bilo više moguće pokrenuti bez restarta ili relogina.. tj. sruši se prilikom zatvaranja.

Ne znam zašto to radi ... ali s tim se dade živjeti.

17 godina
neaktivan

Mozda ti nebi bilo lose da pokusas sa Azureus - om . Iako to meni sve smrdi na problem s firewallom ili antivirusom. Ako imas firewall i antivirus probaj ih oboje izbrisati i vidi kako ti radi bez njih. Ako bude npr. do antivirusa nađi neki drugi i etoCool

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 1.8GHz; ASUS EN7300GT SILENT @ 475/920; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.7.2008 0:50 (scorpion667).
17 godina
autorov komentar

Upravo sam otkrio (task manager) da mi BitComet zauzima nevjerojatnih 650MB radne memorije (imam 4GB), nesto ne valja s tim programom.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Šime kaže...

Upravo sam otkrio (task manager) da mi BitComet zauzima nevjerojatnih 650MB radne memorije (imam 4GB), nesto ne valja s tim programom.

Ništa čudno ukoliko je Vista koju koristiš 64-bitna, a BitComet 32 bitni
FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 1.8GHz; ASUS EN7300GT SILENT @ 475/920; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.7.2008 2:05 (scorpion667).
17 godina
autorov komentar

Ne, sve je 32bit.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice