Ovako , u kući imamo 2 modema , ja i brat ... spojili smo tako da jedan kabel vodi u moj komp , a drugi u njegov modem i onda iz njegvog modema u njegov komp i sve je radilo dobro nekih 2 tjedna , no onda je nenormalno pocela konekcija pucat .. Svake 2 minute mi puca veza , a jos k tome imamo 2 telefona ( 2 Splittera ) .
Čim otpojim bratov kabel iz svog modema internet normalno RADI !
Dodatan problem je taj što mi network mapu očitava sasvim drugačije nego što je spojeno .. uglavnom ovako ko što je na slici i još k tome izbaci da nemoze smjestit nigdje moj router , a preko tog routera moj brat dobiva net ..... Pomoć !
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nije moguće koristiti dva modema na istoj liniji u isto vrijeme. Koristi jedan modem, i spoji oba računala na njega putem Etherneta (žicom; obično DSL modemi / routeri imaju najmanje dva Ethernet porta za spajanje računala) ili WiFi-ja (bežično). Ukoliko ti treba spajanje više od dva računala žicom na modem, možeš upotrijebiti preklopnik (switch) - računala spoji na switch, a switch na modem. U mojoj kući se tri računala spajaju na switch zajedno s dva mrežna printera, switch je zatim spojen na DSL modem/router, a jedno računalo, WLAN range extender i prijenosnici, mobiteli et al. spajaju se putem bežične mreže na DSL modem/router.
Dodatno, koristi jedan DSL splitter, budući da dodatni mogu degradirati performanse. Telefonski kabel iz jednog izlaza DSL splittera ide na DSL modem, dok tel. kabel iz drugog izlaza ide do telefonskog splittera na kojeg se spajaju dva telefona.
Hvala sad sam napravio tako i sve je u redu :)