Zasad neidentificiran problem, pomoć!

poruka: 15
|
čitano: 2.747
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Dakle, prije 2 dana mi se kompjuter upalio sam od sebe usred noći i već iduće jutro kad sam ga išao upaliti čim sam ga spojio u struju se upalio bez pritiska na power dugme i ugasio točno nakon 5 sekunda.

Nakon toga je bilo nemoguće ponovno ga startat, osim ako bi skroz isključio kabel iz el. mreže i spojio nanovo ... u tom slučaju bi se opet sam od sebe upalio na 5s(bez slike na ekranu i prije učitavanja biosa).

Takvo je stanje bilo 2 dana ... međutim jutros je sve normalno profunkcioniralo i radi savršeno.

Ja i prijatelj koji radi u servisu inaće smo u međuvremenu testirali sve djelove i nemože se sa sigurnošću ustvrdit što je izazivalo problem.

Napajanje kratko spojeno je normalno radilo, cmos resetiranje biosa i baterije nije uspijevalo. Mjenjali smo i grafičku i ramove i tako vidili da nije do njih. Procesor od kupnje nije diran tako da nemože ni biti iskrivljena nožica ... a i nikad nije došlo do pregrijavanja.

Kao što sam rekao, jutros je komp sam od sebe opet normalno proradio ... pa smo sumnjajući na virus i pokrenili Kaspersky rescue disc, međutim ni on nije ništa pronašao.

Je li itko možda imao sličan problem? Kompjuter je star 1 ipo godinu, te garancija više ne vrijedi na cijeloga, već samo na komponente pojedinačno, pa bi sam morao otkriti problem i poslati komponentu u Zagreb (inaće komp je kupljen u Adm-a)

Konfiguracija:

Phenom II 1090t x6

asrock 770 extreme3

msi gtx560 ti twII oc

ram kingmax ddr3 4x2gb (8gb)

hdd samsung f3 500gb

psu xfx 450+W easyrail

EDIT:

U svom stanu sam u zadnjih 2 tjedna imao neke probleme sa el. mrežom (pad-rast napona ... svijetla bi se tu i tamo palila-gasila sama od sebe). A komp je normalno proradio kad smo ga spojili u prijatelja doma, a sad normalno radi i kod mene. Ovaj info čisto reda radi, ako može pomoći.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.9.2012 14:46 (Daddy J.).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pogledaj jel ti mozda NEKAKO doslo do kratkog spoja na maticnoj na power buttonu ili negdje na samom power buttonu...

onaj koji jesam
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Zasad neidentificiran problem, pomoć!

Kaže prijatelj da je već kad smo to sve testirali isključio power dugme od matične ploće, a onda se također sam palio čim bi uštekali kabel u napajanje i naravno gasio nakon 5s (točno u 5.00 sekunda, zvuči prepravilno)

18 godina
neaktivan
Daddy J. kaže...

Kaže prijatelj da je već kad smo to sve testirali isključio power dugme od matične ploće, a onda se također sam palio čim bi uštekali kabel u napajanje i naravno gasio nakon 5s (točno u 5.00 sekunda, zvuči prepravilno)

Imas Windows 7?

14 godina
neaktivan

Da,  i formatirao disk i reinstalirao ... evo sad se opet nije tio upalit (isti problem ... 5s). Onda sam ga odspojio od utičnice i upalio se normalno, samo se nije htio ugasit, već bi se na shutdown samo resetirao. Nakon toga i ponovljenog odspajanja i spajanja radi normalno.

Ovo će me izludit, ikoje ideje?

13 godina
neaktivan

jesi probo sve na stol stavit i ukljucit il nesmije ga dirat? poskidaj sve one klince s maticne usbovi power, reset buton i ostalo i onda ga upali sa dvije zice i makni ih ili ako imas drugi prekidac ...

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Slično smo radili u prijatelja i tu je normalno radio, ali kod mene doma nešto ne štima ... osim ako je slucajno normalno radio kod njega.

Evo sad sam primjetio, ugasim sve el. uređaje doma i svijetla, komp se upali sam od sebe cim s eukljuci u struju i nece da ode u shutdown, vec se stalno resetira kad ga se pokusa ugasit. prije nego šta sam to učinio, sve je bilo upaljeno kako je večer i onda se komp nije htio upalit. Sad kad je već upaljen nazad sam upalio ostalo (sviejtla itd...) i sad normalno radi, mislim paljenje i shutdown.

13 godina
neaktivan

da tebi nisu instalacije u banani? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mislio sam to provjerit da odnesem kod još jednog prijatelja ... moglo bi bit, ali do prije 2 tjedna ništa se nije događalo pa neznam otkud jednom sve to.

13 godina

Odi u BIOS, pod power opcijama, nađi stavku koja omogućava PC-u da se starta nakon što dođe struja (Npr; AC Power loss Restart) i to onemogući (off ili disable).

Ako to ne pomogne, probaj zamjeniti bateriju na MBO, jer moguće je da se istrošila.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Daddy J. kaže...

Da,  i formatirao disk i reinstalirao ... evo sad se opet nije tio upalit (isti problem ... 5s). Onda sam ga odspojio od utičnice i upalio se normalno, samo se nije htio ugasit, već bi se na shutdown samo resetirao. Nakon toga i ponovljenog odspajanja i spajanja radi normalno.

Ovo će me izludit, ikoje ideje?

Control Panle > Power Management > Adnaced Settings > Sleep > Allow Wake Timers > Disable

Imas instalirano Speedfan mozda?

14 godina
neaktivan

Nemam

13 godina
neaktivan

da izvadi bateriju iz maticne pada mu se sve vrati na staro al predpostavljam to je pokusavo vec... kako bi windows trebo imat veze s ovim ako se upali nakon tocno 5 sec a kolko sam ja skuzio ugasi se tocno nakon paljenja sto znaci niti nestigne dignut windowse ili sam krivo skonto ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Identičan problem uzrokovao je neispravan produžni kabel. Spoji računalo na drugi produžni kabel na drugu utičnicu pa ćeš vidjeti hoće li se problem ponoviti.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Identičan problem uzrokovao je neispravan produžni kabel. Spoji računalo na drugi produžni kabel na drugu utičnicu pa ćeš vidjeti hoće li se problem ponoviti.

To sam sad i učinio, zasad ok ... ali vidit ćemo sutra.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice