Dakle, prije 2 dana mi se kompjuter upalio sam od sebe usred noći i već iduće jutro kad sam ga išao upaliti čim sam ga spojio u struju se upalio bez pritiska na power dugme i ugasio točno nakon 5 sekunda.
Nakon toga je bilo nemoguće ponovno ga startat, osim ako bi skroz isključio kabel iz el. mreže i spojio nanovo ... u tom slučaju bi se opet sam od sebe upalio na 5s(bez slike na ekranu i prije učitavanja biosa).
Takvo je stanje bilo 2 dana ... međutim jutros je sve normalno profunkcioniralo i radi savršeno.
Ja i prijatelj koji radi u servisu inaće smo u međuvremenu testirali sve djelove i nemože se sa sigurnošću ustvrdit što je izazivalo problem.
Napajanje kratko spojeno je normalno radilo, cmos resetiranje biosa i baterije nije uspijevalo. Mjenjali smo i grafičku i ramove i tako vidili da nije do njih. Procesor od kupnje nije diran tako da nemože ni biti iskrivljena nožica ... a i nikad nije došlo do pregrijavanja.
Kao što sam rekao, jutros je komp sam od sebe opet normalno proradio ... pa smo sumnjajući na virus i pokrenili Kaspersky rescue disc, međutim ni on nije ništa pronašao.
Je li itko možda imao sličan problem? Kompjuter je star 1 ipo godinu, te garancija više ne vrijedi na cijeloga, već samo na komponente pojedinačno, pa bi sam morao otkriti problem i poslati komponentu u Zagreb (inaće komp je kupljen u Adm-a)
Konfiguracija:
Phenom II 1090t x6
asrock 770 extreme3
msi gtx560 ti twII oc
ram kingmax ddr3 4x2gb (8gb)
hdd samsung f3 500gb
psu xfx 450+W easyrail
EDIT:
U svom stanu sam u zadnjih 2 tjedna imao neke probleme sa el. mrežom (pad-rast napona ... svijetla bi se tu i tamo palila-gasila sama od sebe). A komp je normalno proradio kad smo ga spojili u prijatelja doma, a sad normalno radi i kod mene. Ovaj info čisto reda radi, ako može pomoći.