Zamjena paste - Procesor i grafa= Pregrijavanje

poruka: 7
|
čitano: 1.753
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav!

Evo nedavno sam mjenjao pastu na grafickoj i na procu .. Stavio sam od Artic Coolinga MX-4 ,stavio sam i na grafu i na proc onako..zrno rize ,stavio hladnjak (stock) malo zakrenuo i zašerafio nazad.

Sada je vise manje temp grafe u idle.u 40-47  a proca takoder tako..prije je bilo 30-35C...Sada me zanima..gledao sam po BUG.u ,yt,bu te fore kako se nanosi ta termalna pasta..sada me zanima koji je najbolji nacin za to. Ja ne mogu slusat ovu stalnu buku..ubija me. Prije je radilo fino tiho sada urla non stop. Nadam se da ima netko neki savjet.

Usput radi se od HD6950 I FX6100.

Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Zamjena paste - Procesor i grafa= Pregrijavanj

A imaš raznih metoda.
Ja radim tako da prvo očistim npr. procesor alkoholom.
I onda stavim kao zrno riže i razmažem vizitkom.

Pa jesu ti ventovi dobro sjeli?

Neznam se potpisat..xDD
15 godina

A da za početak popiješ nešto za smirenje? Što si dirao ako je dobro radilo? Provjeri još jednom da li hladnjaci dobro leže na čipovima? Istraži malo online tu pastu i uporedi je sa npr. Noctua termalnom pastom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Sve sam vratio nazad kako sam nasao ,fino hladnjak sam prišerafio sa ona 4 šerafica ne pre jako da ne potrgam navoj . Proc stavio gore zakrenuo par puta i zatvorio one kvačice sa strane .

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nemas sta zakretat.
Dobro, dobro ocisti cooler i cip, tako da skoro pa da nema ni trunke paste, tj. da je uopce nema. Onda istisni zrno rize na cip i samo stavi cooler i pricvrsti. Bez okretanja, razmazivanja karticama, gatanja, cega god. I zategni kao covjek, ne pre jako, ali ne pre slabo, takodjer.
Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Bio je proc. Na neku foru se je nariktao u bios.u na full gascinu venta od 3800 rpm.a to je max brzina stupanj 9. ja sam ga vratio na Automatic i stavio na stupanj brzine 5. Valjda mu nebude nis

0 0 hvala 0
15 godina

Nebi trebalo biti , no malo prati temp. tu i tamo !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice