Zamjena grafike i procesora

poruka: 12
|
čitano: 1.984
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Došao mi je u ruke PC sa sljedećom konfiguracijom:

MATIČNA- ASRock N68-GE3 UCC

http://imageshack.us/photo/my-images/13/izrezakq.jpg/

PROCESOR- AMD Sempron 140, 2,7GHz

GRAFIKA-Integrirana nVidia nForce 7025-630a

RAM- 2GB DDR3

Pošto imam 66 inčni LCD/Monitor za igranje igara ovdje treba "veliki zaokret" , pa je moje pitanje sljedeće:

Dali mogu na gorenavedenu matičnu umjesto postojećeg procesora staviti AMD Phenom II x4 , umjesto navedene integrirane grafike staviti ATI HD6850 ili GTX460. Naravno digao bi ram sa 2GB na 8GB.

Dali bi onda dobio odgovarajuću konfiguraciju za igranje "relativno novih naslova". ....

Molim mišljenja, kritike i sugestije...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Zamjena grafike i procesora

66"= 1.6764m Jesi siguran da je toliki TV? To je relativno ogromno...

Ako je rezolucija FullHD (1920x1080) zahtjevnost je ista kao da je i 23" LCD monitor takve rezolucije.

Matična ploča ima 3+1 faznu regulaciju napona, to nije dobro za četverojezgrene procesore pogotovo tipa Phenom II x4.

No radio bi na njoj jedan Phenom II x4 iako nije preporučivo procesor od 800 Kn staviti na ploču od 250.

Procesor svakako valja nabavit bolji kao i grafičku, a ni dodatnih barem 2 GB RAM ne bi škodilo.

Koje napajanje uopće imaš? Mislim da ti je ono još i najveći ograničavajući faktor.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
14 godina
neaktivan

Joj gaf..ispričavam se na krivom podatku.

Nije 66 " već 66 cm !!! HD ready.

Da stavim onda rađe dvojezgreni procesor kažeš (samo to će umanjiti performance) ??

Napajanje je M-Sanov "kinez" MS-400W...

14 godina

Trebaš stavit Athlon II X4, HD 6850,4GB RAM-a i novo napajanje. S takvim kompom igraš se bilo šta na maxed out na "HD Ready" rezi.

17 godina

Za početak procesor probaš otključati; ako ide kao Athlon II x2 onda super, ako ne onda kupiš novi procesor, nekakvog Athlona II x3.

Nešto jače aš i nije za ploču premda može.

Grafičku nekakvu AMD Radeon HD 6770 ili GeForce GTX 550 Ti - za rezoluciju od 1280x720 ili 1366x768 za jačom karticom nema realne potrebe.

2 GB RAM svakako.

Računaj da trebaš i novo napajanje. Za trenutnu konfiguraciju je MS Ind 400W dovoljno, no nešto jače ja ne bi držao na njemu.

Prevelik je rizik. To napajanje nema zaštite, ima malu učinkovitost (velike gubitke), nije kvalitetno, kvarljivo je itd.

Ne teži bezveze jedan Corsair CX 400W kao 3-4 MS Indstrial 400W (a koštao je kao 2-3 MS Industriala od 400W).

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
14 godina
neaktivan

Hvala na ovim savjetima..

Pošto nisam vičan overklokingu kupit ću ATHLON II x 4  procesor i grafiku HD6770 ili HD6850, uz naravno dodavanje još 4GB rama.

Može li samo preporuka za napajanje s obzirom na novu konfiguraciju??? Koje i gdje kupiti ??

Također u koji socket sa slike http://imageshack.us/photo/my-images/13/izrezakq.jpg/ se ubacuje grafička ??

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
concluzije kaže...

Hvala na ovim savjetima..

Pošto nisam vičan overklokingu kupit ću ATHLON II x 4  procesor i grafiku HD6770 ili HD6850, uz naravno dodavanje još 4GB rama.

Može li samo preporuka za napajanje s obzirom na novu konfiguraciju??? Koje i gdje kupiti ??

Također u koji socket sa slike http://imageshack.us/photo/my-images/13/izrezakq.jpg/  se ubacuje grafička ??

Hvala

Napajanje; klik/klik/klik.

Vidi sliku, evo Caesarov rad oliti ga Pikasov 21. stoljeća. Ko Bog za laike.

ljubičasto = HDD (disk)

zeleno = RAM (memorija)

žuto = CPU (proc)

crveno = GPU (grafička)

Kako to radi Pikač...uhm! Picasso... Kako to radi Pikač...uhm! Picasso...
Tko pod drugim jamu kopa ... brzo će se umoriti.
15 godina
neaktivan

Autoru teme:

ako pitaš u koji socket ide grafa, bolje prepusti nadogradnju nekome iskusnijem, pa ako te baš zanima, gledaj ga i uči (nek ti objasni).

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

nerazumim,,,,zašto bi nekome dao da umjesto mene ubaci grafu u socket. Pitao sam, dobio odgovor , sad znam!

U svakom slućaju hvala na savjetu,,znam da je s tvoje strane dobronamjeran {#}

BTW.  Pretpostavljam da je  AMD Sempron 140, 2,7GHz  jednojezgreni, ali eto da pitam za svaki slućaj?

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 16:58 (concluzije).
15 godina
concluzije kaže...

nerazumim,,,,zašto bi nekome dao da umjesto mene ubaci grafu u socket. Pitao sam, dobio odgovor , sad znam!

BTW.  Pretpostavljam da je  AMD Sempron 140, 2,7GHz  jednojezgreni, ali eto da pitam za svaki slućaj?

Jednojezgreni procesor,da.Pokusaj ga otkljucati,ploca ti ima UCC ukoliko nisi probao.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
concluzije kaže...

Jednojezgreni procesor,da.Pokusaj ga otkljucati,ploca ti ima UCC ukoliko nisi probao.

Čitao sam negdje o tome, to se u Biosu da napraviti,,, tražim po prijašnjim temama na forumu neki "tutorial" o otključavanju jezgre ali nemogu naći.

Ako može netko od forumaša da ubaci link ovdje ....

našao,,pa evo neka stoji link ovdje.. http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/unlock-athlon-ii-x3-phenom-ii-x2-x3-procesora/99959.aspx

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.1.2012 22:35 (concluzije).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice