Zafrknuo BIOS

poruka: 25
|
čitano: 6.744
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Zafrknuo BIOS

u biosu sam podstavio svu konfiguraciju na agresive i komp sada daje signal kao onaj kad nije ustekan ram ili je krivo stavljen..pomoc molim...

...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Zafrknuo BIOS
CeBa kaže...

u biosu sam podstavio svu konfiguraciju na agresive i komp sada daje signal kao onaj kad nije ustekan ram ili je krivo stavljen..pomoc molim...

Uđi ponovo u BIOS i vrati sve što si promijenio na default. Mislim da čak ima i funkcija za vračanje na default postavke...

http://zekidagames.webs.com /// http://www.youtube.com/user/ZeKiDaGames
16 godina
neaktivan
CeBa kaže...

Zvadi baterjicu na matičnoj van i onda opet umetni nutra.to bi trebalo resetirat postavke BIOS-a

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 21:39 (microman).
16 godina
neaktivan
CeBa kaže...

U menualu od maticne nadji dje ti je reset jumper za bios na maticnoj lociran...otvori kuciste prebaci jumper dok je pc ukljucen al ne upaljen.....sacekaj 30sec vrati na pocetnu poziciju i upali;)

* Friend: "I heard about this thing called 'Linux'." * Me: "Oh, I use Linux." * Friend: "What is it?" * Me: "An operating system." * Friend: "Like Firefox?"
15 godina
neaktivan

ne ekran se uopce ne pali..kao sto rekoh samo pisti kao da nema rama u njemu

...
16 godina
neaktivan
Zafrknuo BIOS

Probaj resetati BIOS na nacin da izvadis bateriju sa maticne, pa ju onda opet vratis.

Evo ovako nekako treba izgledati. Evo ovako nekako treba izgledati.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ugasi komp. Nađi CMOS reset jumper, prebaci ga sa pinova 1-2 na 2-3 na par sec pa vrati na 1-2 ili izvadi bateriju sa matične na 10ak min i vrati je natrag. Upali komp i postavke BIOSa su na početnim.

EDIT: 6 odgovora u 3 min. Nice Smijeh

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 21:41 (Sum_of_all_fears).
15 godina
neaktivan

pokusat cu

...
15 godina
neaktivan

ne mogu nac jumper...

...
15 godina
neaktivan
Zafrknuo BIOS

Koju imas maticnu..........

The quieter you become, the more you are able to hear...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

asus a7n8x-x

...
16 godina
neaktivan
CeBa kaže...

ne mogu nac jumper...

A da probaš prvo sa baterijom.Jumperi su ipak za malo iskusnije korisnike.

I'll be back
16 godina
odjavljen
CeBa kaže...

ne mogu nac jumper...

Stranica 21. ovog manuala. Tražiš CLRTC1 jumper koji bi trebao biti desno od baterije. Ako ga nema tamo, nema ga Smijeh. Izvadiš bateriju na 10ak min i problem riješen.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
neaktivan

naso sam cmos ali samo sam krknuo bateriju van i vratio ...loado je defoltne podstavke....hvala na pomoci...

...
15 godina
neaktivan
Komp ne radi

Refrešao sam BIOS i restartao sam komp prije nego je refrešanje bilo gotovo...Sad nema slike i neče upalit...Probao sam staviti drugi BIOS al ništa...Matična je ASUS P5ND2-SE!!! pomoziteeeee

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Komp ne radi
Zapla kaže...

Refrešao sam BIOS i restartao sam komp prije nego je refrešanje bilo gotovo...Sad nema slike i neče upalit...Probao sam staviti drugi BIOS al ništa...Matična je ASUS P5ND2-SE!!! pomoziteeeee

Savjet,nemoj raditi ono što ne znaš!

Ako ti je netko pomogao klikni HVALA (ispod potpisa)
15 godina
neaktivan
Zapla kaže...

a sad vise nista nemozes,kad si ga restartao srusio si ga,i sad se komp nece bootati.ako nije integriran mozes ga zamijeniti ako nades isti model ploce,a ako je integriran,,onda vise nista nemozes, maticna gotova..

ali zasto si to radio kad u svim uputama za nadogradnju biosa fino pise da se komp ni u kojem slucaju nesmije restartat..

15 godina
neaktivan

da budem iskren nisam ni čitao upute...imam procesor intel core 2 dua 2,2, al sam od frenda nabavio intel pentium 4.radio je al se grijao na 104-105 stupnjeva.....poslje sam stavio svojeg i pokazivao je temp. 122-125 stupnjeva,a primim  ga  i hladan je...što je to bilo???

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.5.2010 20:23 (Zapla).
16 godina
odjavljen

Crkao senzor na mbo.

15 godina
neaktivan
Zapla kaže...

da budem iskren nisam ni čitao upute...imam procesor intel core 2 dua 2,2, al sam od frenda nabavio intel pentium 4.radio je al se grijao na 104-105 stupnjeva.....poslje sam stavio svojeg i pokazivao je temp. 122-125 stupnjeva,a primim  ga  i hladan je...što je to bilo???

koliko sam shvatio ti si isao flashati bios zbog tog jer ocitava krive temperature u biosu?

ako je to problem ti je vjerojatno bio u senzoru koji ocitava temperature na ploci,i salje biosu pogresne informacije..

15 godina
neaktivan

da.. to sam poslije doznao... i što mi možeš preporućiti al samo da ne kupujem novu  matična?

15 godina
neaktivan

ako je bios integriran na ploci,moras je mijenjati,a ako nije onda nadji negdje potpuno istu plocu.. nema veze ako je pokvarena,samo da ima ispravan bios,i samo ga zamjeni,i trebalo bi raditi..

15 godina
odjavljen
Zapla kaže...

ZaribaoSise...

Pinky je zakon... I ♥ π
15 godina
neaktivan

hvala i usput ako čuješ gdje za kakvu maticnu ASUS P5ND2-SE javi... može i neki drugi model al da je do 200 kn...nije integriran,probao sam s neke druge asusove al ne radi,valjda treba onda isti model

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.5.2010 20:46 (Zapla).
15 godina
neaktivan

da,treba imati potpuno isti model ploce,kako bi to radilo,jer te druge ploce vjerojatno nemaju isti chipset,socket,pci utore,kontrolere,itd.. to znaci da je bios drugaciji od tvog,jer je programiran za te komponente tj tu maticnu,i zato to nemoze raditi..

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.5.2010 21:24 (robx).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice