Windows Error Recovery - Startup Repair ne prolazi

poruka: 54
|
čitano: 29.171
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Windows Error Recovery - Startup Repair ne pro
Marko :D kaže...
DondiMan kaže...
Marko :D kaže...

Odi na http://www.ubuntu.com/download/desktop i odaberi verziju Ubuntua i klikni na Download.

Marko jeli bitno koju cu verziju skinuti od onih dvije?

Nije, ali uzmi 32-bitnu verziju.

Jesam. Skida mi se, ali nezz dal da pokušam prvo ovo sa Win10 ili ne :/

16 godina

Lol, pa probaj, nemaš šta izgubit u najboljem slučaju ćeš napraviti repair i to je to. U najgorem neće pomoć i opet ništa nisi izgubio osim 5 minuta vremena. Podatci će ti jos uvijek biti na disku bez obzira da li repair prođe ili ne.

Pročitaj šta ti je gunner napisao, ako to nepomogne, skini si hirens boot cd, stavi ga na USB stick ili sprzi na dvd/cd , pokreni ga i probaj onaj fix koji sam ti stavio u linku. Vrlo je jednostavno. Restartaj komp, izvuci stick-dvd-cd pusti ga da proba dignut Windoze.Ako ni tad ne pomogne, vrati se u Hirens boot cd i tamo uredno preko Windows Explorera nađi disk od laptopa i prekopiraj si foldere-podatke koji su ti bitni i tek onda idi reinstall Windowsa nanovo.

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Colossus7 kaže...

Lol, pa probaj, nemaš šta izgubit u najboljem slučaju ćeš napraviti repair i to je to. U najgorem neće pomoć i opet ništa nisi izgubio osim 5 minuta vremena. Podatci će ti jos uvijek biti na disku bez obzira da li repair prođe ili ne.

Pročitaj šta ti je gunner napisao, ako to nepomogne, skini si hirens boot cd, stavi ga na USB stick ili sprzi na dvd/cd , pokreni ga i probaj onaj fix koji sam ti stavio u linku. Vrlo je jednostavno. Restartaj komp, izvuci stick-dvd-cd pusti ga da proba dignut Windoze.Ako ni tad ne pomogne, vrati se u Hirens boot cd i tamo uredno preko Windows Explorera nađi disk od laptopa i prekopiraj si foldere-podatke koji su ti bitni i tek onda idi reinstall Windowsa nanovo.

Uredu onda... Nego možeš mi poslati link od win10? Hvala

16 godina

https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10?OCID=WIP_r_Win10_Body_AddPC

Na dnu imaš Download Tool Now.

Za sve ostale upite....

Forum je prepun temi sa tutorijalima, pitanjima, odgovorima...

Treba uključit malo mozak, čitati i učiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Colossus7 kaže...

https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10?OCID=WIP_r_Win10_Body_AddPC

Na dnu imaš Download Tool Now.

Za sve ostale upite....

Forum je prepun temi sa tutorijalima, pitanjima, odgovorima...

Treba uključit malo mozak, čitati i učiti.

Pratim ja to, al nemogu skinuti to jer sam na kompu na kojem je još XP. -.-

12 godina
neaktivan

Našao sam ovo...

http://www.tenforums.com/tutorials/9230-windows-10-iso-download.html#option2

Znači instalacija preko Media Creation Tool. To se samo skine to što trebam za win7? Nadam se da se ništa ne mijenja na kompu, win i to. 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

SORI SORII -.-

Sad sam skužio da uopće netreba imati win10

HAHAHAHA evo skida mi se i žao mi je na mojem brzom zaključivanju!!

0 0 hvala 0
16 godina

Ok, jel ti želiš reinstalirat Windows 7 ili Windows 10 na laptop?

Ako želiš Win 10 onda koristiš link koji sam ti poslao.

Ako želiš opet Windows 7 onda sačuvaj prvo podatke sa Hirens cdom u linku ili sa Ubuntu cdom koje ti je linkao Marko, sačuvaj podatke pa tek onda idi reinstalirati Windows 7

Jel imaš original Cd key od Windowsa ili je pirat?

Ako je orginal odeš na ovu stranicu https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows7

i ukucaš svoj cd key i daju ti link za download Sedmice.

Ako imaš pirata onda skidaš odkud god..

Svi ovdje su prvo išli na soluciju da ti se popravi trenutno instalirani Windowsi (Sedmica koja je sad Desetka nakon upgrejda) ako neide onda spašavanje podataka pa reinstalacija.

Šta ćeš instalirat ovisi o tebi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Colossus7 kaže...

Ok, jel ti želiš reinstalirat Windows 7 ili Windows 10 na laptop?

Ako želiš Win 10 onda koristiš link koji sam ti poslao.

Ako želiš opet Windows 7 onda sačuvaj prvo podatke sa Hirens cdom u linku ili sa Ubuntu cdom koje ti je linkao Marko, sačuvaj podatke pa tek onda idi reinstalirati Windows 7

Jel imaš original Cd key od Windowsa ili je pirat?

Ako je orginal odeš na ovu stranicu https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows7

i ukucaš svoj cd key i daju ti link za download Sedmice.

Ako imaš pirata onda skidaš odkud god..

Svi ovdje su prvo išli na soluciju da ti se popravi trenutno instalirani Windowsi (Sedmica koja je sad Desetka nakon upgrejda) ako neide onda spašavanje podataka pa reinstalacija.

Šta ćeš instalirat ovisi o tebi.

Znači ja sam imao Win7 prvo, no onda sam napravio upgrade na Win10... No od onda mi se sve sje****

Pa mislim da onda trebam reinstalirat Win10

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.1.2016 18:15 (DondiMan).
12 godina
neaktivan

Evo samo da kažem da sam uspješno prebacio datoteke, te da su sada na sigurnome! 

Svima punoo HVALA što ste mi pomogli!

Zanima me što sad napraviti, dali instalirani nove windowse ili nešto drugo?

Ja ću sam pretražiti forum, no ako netko zna, pomoć bi mi dobro došla :)

Pošto danas igra Hrvatska, za sada je to to :D

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
DondiMan kaže...

Uredu. Znači ja sad trebam skinuti Win10 na usb?

Skinem sa Microsoftove službene stranice ili sa tpb-a?

Sa službene stranice možeš skinuti pa lako kasnije aktiviraš, ima puno aktivatora s kojima za par sekundi aktiviraš windowse. Meni je ovo osobno bio draži i lakši put do instalacije windowsa. 

https://www.microsoft.com/hr-hr/software-download/windows10

kada otvoriš stranicu dolje ćeš vidjeti "Preuzmite alat odmah" Pokrenut ćeš preuzeti Media Creation Tool, skini preko toga windowse i onda odaberi da ti stvori instalacijski medij na usb. Pričekaš dok ti on to napravi nekih 10 min i to je to. Zatim skineš aktivator, ima ih puno, u par sekundi se sve aktivira. 

Da ti se ovakve stvari više ne događaju, imam malu preporuku, no ne mora značiti da će spriječiti ove errore pri startanju windowsa. Ne dozvoliti Windows Update. Iskreno nisam nikada tražio na netu kako, ali sam došao sam do rješenja. Control Panel->Administrative Tools->Services->pronađi Windows update desni klik ->Properties ->Startup type -> Disabled. I neće ti skidat nikakav update. No kao što sam rekao, ne garantiram da je to rješenje. Slučajno sam skužio da je to meni riješilo probleme jer trenutno sam u Rijeci gdje studiram i imam ograničen internet. Pa sam bio prisiljen zaustaviti update da sačuvam malo megabajta. Svaki put kada bi se vratio u Karlovac i uključio opet Windows Update, ažuriralo bi se, računalo bi se ponovno pokrenulo i desilo bi se sve samo ne ono što bi trebalo. Imao sam svakakvih errora, najćešće taj inaccesible boot error, bilo je tu svega, jednom mi se windows palio 30 minuta. Čim isključim Windows Update sve je kako bi trebalo biti, laptop je raketa, windows se digne za par sekundi bez greške. Dakle možda i tebi pomogne kojim slučajem. Smiješno mi je što sam jedan dan prijatelju popravljao taj problem nakon updatea, došao doma, upalio svoj laptop i na kraju morao i samom sebi popravljati, isti problem, kao da sam proklet. Već imam dogovoreno i jednoj prijateljici popraviti točno isti problem kao kod tebe, nakon log in-a crn ekran, može se samo u task manager koji nije bio od pomoći, što god sam pokušao pokrenuti nije se pokrenulo. CPU i HDD joj rade na 99%. Ona ima identičan problem, i najzanimljivije ima windows 8.1

Sretno!

9 godina
neaktivan
gunner1886 kaže...
DondiMan kaže...

Uredu. Znači ja sad trebam skinuti Win10 na usb?

Skinem sa Microsoftove službene stranice ili sa tpb-a?

Sa službene stranice možeš skinuti pa lako kasnije aktiviraš, ima puno aktivatora s kojima za par sekundi aktiviraš windowse. Meni je ovo osobno bio draži i lakši put do instalacije windowsa. 

https://www.microsoft.com/hr-hr/software-download/windows10

kada otvoriš stranicu dolje ćeš vidjeti "Preuzmite alat odmah" Pokrenut ćeš preuzeti Media Creation Tool, skini preko toga windowse i onda odaberi da ti stvori instalacijski medij na usb. Pričekaš dok ti on to napravi nekih 10 min i to je to. Zatim skineš aktivator, ima ih puno, u par sekundi se sve aktivira. 

Da ti se ovakve stvari više ne događaju, imam malu preporuku, no ne mora značiti da će spriječiti ove errore pri startanju windowsa. Ne dozvoliti Windows Update. Iskreno nisam nikada tražio na netu kako, ali sam došao sam do rješenja. Control Panel->Administrative Tools->Services->pronađi Windows update desni klik ->Properties ->Startup type -> Disabled. I neće ti skidat nikakav update. No kao što sam rekao, ne garantiram da je to rješenje. Slučajno sam skužio da je to meni riješilo probleme jer trenutno sam u Rijeci gdje studiram i imam ograničen internet. Pa sam bio prisiljen zaustaviti update da sačuvam malo megabajta. Svaki put kada bi se vratio u Karlovac i uključio opet Windows Update, ažuriralo bi se, računalo bi se ponovno pokrenulo i desilo bi se sve samo ne ono što bi trebalo. Imao sam svakakvih errora, najćešće taj inaccesible boot error, bilo je tu svega, jednom mi se windows palio 30 minuta. Čim isključim Windows Update sve je kako bi trebalo biti, laptop je raketa, windows se digne za par sekundi bez greške. Dakle možda i tebi pomogne kojim slučajem. Smiješno mi je što sam jedan dan prijatelju popravljao taj problem nakon updatea, došao doma, upalio svoj laptop i na kraju morao i samom sebi popravljati, isti problem, kao da sam proklet. Već imam dogovoreno i jednoj prijateljici popraviti točno isti problem kao kod tebe, nakon log in-a crn ekran, može se samo u task manager koji nije bio od pomoći, što god sam pokušao pokrenuti nije se pokrenulo. CPU i HDD joj rade na 99%. Ona ima identičan problem, i najzanimljivije ima windows 8.1

Sretno!

uh, ispričavam se,nisam ni skužio da su ti ljudi već pokazali, tj nisam skužio da uopće ima druga stranica odgovora od ove teme

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.1.2016 20:04 (gunner1886).
12 godina
neaktivan

Ehh da, gunner1886. Nakupilo se tu pitanja, ali sada sam bitan dio rijesio.

12 godina
neaktivan

Znaci ja sad moram staviti druge windowse?

12 godina
neaktivan

Evo samo da vam javim prije nego li admini zakljucaju temu da sam stavio win 7 64 bit i da su na kompu ostale sve slike koje sam prije prebacio. Tako da hvala svima i pozdrav!

8 godina
neaktivan
Cao svimaa,imam mali problemcic (nije zensko zensko ako nesto ne pokvari) Odjednom mi se srusio laptop,tj sistem cijeli i kad sam ga ponovo upalila pojavio mi se Windows Error Recovery i jedini nacin na koji mogu uci u laptop je u safe modu i normalno ne znam nista o popravljanju laptopa niti ga koristim cesto ali oslanjam se sama na sebe i na vas ako itko zna sta da radim.. Znaci ponavljam jedini nacin je uc u laptop u safe modu i kada udjem ne mogu nista na njemu,pod tim mislim nema interneta,nema zvuka ne mogu otvorit datoteke.. Ugl da ne duljim fkt sam zaglibila s tim pa eto ako ima netko tko bi pomogao mladoj neiskusnoj dami koja nema pojma nista o ovome al vrijedi pokusat,tako da ocekujem odgovore. Hvala unaprijed :)

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Poz ljudi!
Meni startup repair ne prolazi, ostavila sam cijelu noć laptop da radi, ništa, probala sam stisnuti canel i ponovo ugasiti i upaliti, ništa, nez što da radim

0 0 hvala 0
15 godina

stavi DVD s instalacijom Windowsa, pokreni s njega, ne idi na instlaciju nego repair - command prompt...

i tamo probaj dvije naredbe:

bootrec /fixmbr

bootrec /fixboot

ako to ne riješi problem....

skini Hirens boot CD, pokreni s njega Win XP, spoji USB disk na laptop, prekopiraj podatke... i instaliraj svježe Windowse

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

daj nekome da izvadi hdd te montira novi te napravi instalaciju Win sustava i popratnih stvari.

Očito je disk odradio svoje. Ako imaš sreće hdd je možda preživio pokušaj repair-a te postoji šansa da ti se spase podaci kopiranjem.

Ukoliko su podaci na uređaju bitni ne forsirati repair....

8 godina
neaktivan
ostavila sam laptop cijelu noc da odvrti taj repair i nista.. sto da radim

0 0 hvala 0
6 godina
neaktivan

Trebamm pomocc sve sam pokusao i vracanje sustava nista ne radi samo se pojavio dogodila se greska pokusatje ponovo gledao sam po ytu ali nista nije pomoglo sta da radim dali da ga bacim ili se moze popraviti.

Pise samo D:/windows/system32/logfiles/srt/srttrail.txt

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.11.2018 14:15 (Dzuvo).

0 0 hvala 0
16 godina

- bootaj install w10 medij, prvo probaš automatiku-fix.. ili u CMD (shift+F10 ili po menijima) chkdsk +slovo (ali moraš pronaći koje slovo za sys-os disk-particiju, c, d, e, f.. npr chkdsk d:).

- uobičajena poruka kad se zbrljavi licenca, pošto MS tad ne želi popravak, može biti nepopravljivo ovisi što je uzrok, greška-kvar diska i može li chkdsk fixati ili killswitch pa ti jedino install ostaje..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
6 godina
neaktivan
Dzuvo kaže...

Trebamm pomocc sve sam pokusao i vracanje sustava nista ne radi samo se pojavio dogodila se greska pokusatje ponovo gledao sam po ytu ali nista nije pomoglo sta da radim dali da ga bacim ili se moze popraviti.

Pise samo D:/windows/system32/logfiles/srt/srttrail.txt

Link 1

Link 2

10 godina
neaktivan

Zašto ljudi ne otvarate svoje teme,ovako ispada totalna zbrka i kaos ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice