Virus-povreda zastite autorskih prava

poruka: 7
|
čitano: 2.864
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Pozdrav, trebala bi mi pomoc dakle u popodnevnim satima brat mi je bzvz neszo igra po netu, googla itd i odjedanput mu se pojavija bijeli ekran nesto kao minisarstvo unutarnjih poslova, pa neke povrede zastite autorskih prava svasta nesto i ka da bi se trebalo preko neke pay safe kartice platit 200-500kn da to oni odblokiraju itd....ugl upisa san taj problem u google i izbacilo mi je da su se takve stvari vec prije pojavljivale na netu, da je dosta ljudi prevareno neznajuci da se radi o nekom virusu trojanu uplatili pare na taj racun its....medu tome svemu pise nacin na koji bi tribalo se toga rijesit i ka da bi trebalo uc u safe mode samo ja to nikako ne uspijevam...maticna mi je Gigabyte Z77-D3H i pokusava san ono f8 i ne reagira nista a ostalo sve mogu uc u bios i to pa nezz jeli u njemu medu opcijama ima di nrka kombinacija za safe mode...nezz sta mi je cinit

EDIT: dakle uspija san uc u safe mod ali svaki put me izbaci iz njega nakon 3-4 sekunde tj komp se restarta nemogu ostat duze od toga tako da tek sad stvsrno neman ideje sta i kako

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.4.2013 22:54 (Smretko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

http://av-gurus.blogspot.com/2012/10/virus-vara-graane-da-uplate-500-kuna.html

pročitaj cijeli tekst onda probaj iz safe moda.

Poželjno je stisnuti HVALA
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Virus-povreda zastite autorskih prava

Kao sto sam napisa u tekstu povise na kraju, uspija san uc u safe mode kao sto preporucuju al me izbaci uvik nakon 3-4 sekunde i krene samo od sebe resetirat komp...

17 godina
Smretko kaže...

Kao sto sam napisa u tekstu povise na kraju, uspija san uc u safe mode kao sto preporucuju al me izbaci uvik nakon 3-4 sekunde i krene samo od sebe resetirat komp...

Onda odradi iz normalnih Windowsa, pa šta bude jesi to uopče probal u praksi ili nisi? Odradi to sa HitmanPro pa skeniraj s njime, imaš ispod neke upute te iskoristi besplatni ključ koji nudi za čiščenje gamadi.Cool

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/kako-prepoznati-pravi-virus/134139.aspx?page=0&jumpto=2590991&sort=asc&view=flat

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
17 godina

Bootabilni rescue CD od Kaspersky, Avira ili neki sličan. Bootaš s njega i očistiš sustav.

Ja sam baš nedavno s jednog laptopa čistio tog crva, no iz Windowsa (ne iz Safe mode) jer eto uspio sam nekako to očistiti bez rescue cd-a.

Edit:

Meni je pomogao ComboFix i nakon njega SuperAntiSpyware te HitmanPro. Ali prvo je morao ComboFix.

Twitter: @191x7
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.4.2013 23:36 (191x7).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Smretko kaže...

skini hitman na usb-a imaš tu mogućnost i pokreni ga sa usb-a.

Poželjno je stisnuti HVALA
13 godina

Iz windowsa se nemoze nista jer se ta slika koju virus daje pokaze nakon sta bios odradi svoj boot....znaci jedino sta mi preostaje je tako neki bootabilni rescue cd kao sta kazes ili preko usb al posto nisam bas previse u tom svijetu i neman toliko znanja pitat cu kolegu sa posla da se pozabavi time sutra...

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice