U kompjuteru trenutno imam 3 ventilatora, po jedan je na CPU i GPU i to sam siguran da radi jer vidim, i imam 3. ventilator koji mi se vec duze vremena nije palio.Skinuo sam speedfan i tamo je bilo namjesteno na on/off i kad sam namjestio da ga ja kontroliram nije se htjeo upalit.
Jel moguce da se zica istekala ili je umro elektromotor i ako se zica istekala jel se moze bez vadenja ostalih komponenti(samo otvaranjem kucista) ustekati?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da , samo skini bocnu stranicu i pogledaj dal je vent dobro ustekan !
Otvorio sam i vidio sam da nije ustekan. Sad drugi problem mi je gdje ga tocno ustekat, evo i na slici situacija.
EDIT: ove dvije sto drzim u ruci su od ventilatora
Jedan od ova dva molex konektora koje držiš u ruci spoji na slobodan molex koji dolazi sa napajanja i ventilator mora radit.
Eto zahvaljujem se, javljam se sa kompa na kojem su temp vec u startu manje za 5-20 stupnjeva, ovisno o komponenti 
EDIT: sad mi je jasno zasto je bio iskopcan, kad sam pokrenuo igricu glasan je bio, a moj stari ga je prije imao u uredu i vjerojatno ga je iskljucio jer bude zivcan ako ima puno nepotrebnih zvukova
Ako bih isao kupovat novi ventilator (radi se o 80X80) jel moram naglasit da mora imat molex konektor ili je to normirano da svi imaju?
Ako bih isao kupovat novi ventilator (radi se o 80X80) jel moram naglasit da mora imat molex konektor ili je to normirano da svi imaju?
Većina ih ima ali pitaj za svaki slučaj, jer neki znaju imati samo priključak za na matičnu.
Nemaju svi molex , neki imaju 3-pin / 4-pin konektor i takve mozes ukopcat na maticnu ako imas slobodan konektor ! Ako zelis molex onda trazi vent s molex konektorom ili kupi ovakav adapter - s nekim ventovima se i on dobije !