Ventilator krckanje

poruka: 9
|
čitano: 1.615
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Ventilator krckanje

Posjedujem Cooler COOLERMASTER Hyper 212 EVO i evo krenulo mi je krckat u ventilatoru. ne znam jel do prašine il nečeg drugog, da li postoji neki način da se to riješi. 

a sad da kupujem novi (za to nema razloga) al me živcira krckanje, gdje ima za kupit i jel neko ima preporuku, pare nisu problem. možda da kupim i dva pa dva da stavim??

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.1.2013 19:59 (nOObIlO).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ventilator krckanje

Koliko je prošlo vremena od kada si ga počeo koristiti, jer ako si dobro opisao problem, kvar je u motoru ventilatora!

Provjerio si prašinu?

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Ventilator krckanje

pa nemam dugo komp, možda dva mjeseca, ako i toliko. al moguće je da ima prašine, jer je rupičasto kućište, ne bi se čudio. kak da najbolje očistim tu prašinu da ništ ne rasklapam, evo maknuo sam stranicu.

vent uredno hladi, i kad pojačavam i smanjujem brzinu vrtnje i sto je oke.. samo što krcka, a to zna nervirat xD

Edit: kad smanjim brzinu i krckanje se stiša ili nestane..

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.1.2013 20:10 (nOObIlO).
15 godina
neaktivan
Ventilator krckanje

Da li je od prvog dana tako?

Da li je možda nešto blizu ventilatora pa struže?

Po tvojoj procjeni, je li to nekakav mehanički zvuk (ležaj motora) ili samo 'eto' njegov zvuk na velikim okretajima?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Ventilator krckanje

nije tako od prvog dana. ništa nije blizu. a zvuk se nekad pojavi nekad ne, nije njegov klasičan zvuk.ko da je zrnce prašine zaletilo među ležaje.

15 godina
neaktivan
Ventilator krckanje

Da ali u manje od dva mjeseca tu nema ozbiljne prašine!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ventilator krckanje

a ne znam šta da kažem. garanciju imam. pogledat ću sutra detaljnije pa ću vidjet.

0 0 hvala 0
15 godina
Ventilator krckanje

A lijepo reklamiraj , zato imas jamstvo !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Ventilator krckanje

Lijepo ti kolega kaže, reklamiraj. Što god ne valja, ili bar ne radi savršeno, a novo je, reklamiraj!

A za kupovinu ventilatora, ako ti novci zaista nisu problem, uzmi Scythe Gentle Typhoon, 120mm, 1150/1200 RPM. Ja imam dva, nečujni su, a stari su 3 i pol godine.

Zaista puno mi je ventilatora prošlo kroz ruke, a ovi su stvarno najkvalitetniji. Isto, ljudi će ti preporučavati vjerovatno i Red Wing tvrtke Xilence zato što su jeftini a tihi. Ja sam kupio dva i pola godine su bili nečujni, ali zatim su počeli šuškati. Kao da ima nekakve četkice na osovini koje zapinju za nešto. Može ih se popraviti, nije kvar.

Tako da, Gentle Typhoon je, po meni, najbolji izbor ako imaš novaca!

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice