Veliki problem komp nije upotrebljiv

poruka: 43
|
čitano: 5.827
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

maticna asus p5vd2-vm se 3gb rama procesor 1.8x2

imao sa graficku nvidia 8600gt i sve je radilo normalno nakon nekog vremena grafu izvadim jer nisam igrao igrice a nervirao me ventilator na njoj i koristio sam kraficku sa matice...dalje grafu sam poklonnio prijatelju itd...dobije za rodjendan graficku nvidia en210 1gb ddr3 silent i ajd reko da je ubodem u komp insttaliram pes 12 da isprobam grafu igrao na njoj 2 sata i sve radilo normalno izdjem iz igre i ostavim rac upaljen osao kada sam dosao nakon 3 sata sjednem malo na internet komp se zaedi i ja restrat i tako 2-3 puta i nakon tih restrarta padne mi sistem. poignem sistem sa grafickom nvidia i jednom mi tokom instalacije izbaci gresko plava podloga sa nekim slovima nzm ni ja tacno i prekine mi se instalacija ja ponovim i uz dosta muke dignem sistem kada sam to uspio idem da instaliram drajver za graficku i desi se sledece ponovo ta slova na plavoj podlozi restrat i tako 2 puta izvadim grafu pomislim da je napajanje preslabo 400w ali kada sam instalirao drajver od int graficke posle toga koristio sam racunar 10 min i sve se opet zaledi...posumnjam na hdd jer mi se zadnjih mjesec poceo cuti jako ruzno grebao kao nekad oni stari hdd na p3 inace hdd i je 300gb sata...pronadjem na netu da se ode desnim na hard pa se ono skenira bad sekotri i tako to ali kad god skeniram komp se zaledi tj crna podloga sa nekom kao plavom razlivenom podlogom sad me zanima da li je hdd u pitanju ili mozda nesto drugo da li je grafa zeznula nesto drugo ili je samo hdd odradio svoje?pisem sa moba zato je ovako neuredno i nepregledno ostado do zore zbog kompa

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 0:58 (coa13).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Jesi probao cisti install s integriranom grafickom ?!?!

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Re: Veliki problem komp nije upotrebljiv
Znam da nije vezano, ali 8600GT je jaca od GT210.
4chan ≫ Reddit ≫ Memebase ≫ 9fag Prodajem PC iz profila za 2600kn
13 godina
neaktivan

nisam to jos pokusao

ali me zanima ima li nacin da testiram hdd

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Hd Tune je univerzalni tester no najbolji za pojedini disk su softveri proizvođača,samo reci koje je marke hard.A budući da imaš plavi ekran iliti BSOD skini BlueScreenView od Nirsoft i analiziraj minidump file u C:/Windows:/minidump pa uploudaj na imgur i stavi ovdje da možemo vidjeti.Kopiraj desktop sa Snipping Tool.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 10:53 (Ikarus01).

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

hd je  wdc wd 3000js-63pdb1 300gb podjeljen na 2 particijee taj plavi ekran mi se pojavljivao to je to e sada mi samo malo objasni sta i kako se radi sa ovim programima

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 11:15 (coa13).
13 godina
neaktivan
coa13 kaže...

hd je  wdc wd 3000js-63pdb1 300gb podjeljen na 2 particijee taj plavi ekran mi se pojavljivao to je to e sada mi samo malo objasni sta i kako se radi sa ovim programima

Po ovome serijskom koji veliš rekao bih da imaš caviar blue http://support.wdc.com/product/download.asp?groupid=606&sid=3 pokreni ovo i ne quick već extended test koji može potrajati par sati.Ako to ne šljaka sa Hd Tune full test ne quick pa sa snipping tool sliku stavi ovdje da vidimo sektore(zeleni ili crveni kvadratići).Potom stavi ovdje slike pa ću ti ja ili tko drugi reći što dalje.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 11:34 (Ikarus01).
13 godina
neaktivan

uradio sam ovo za sada http://i47.tinypic.com/bjsq0.jpg

radim jos i error scan i sve je zeleno za sada

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 11:48 (coa13).
13 godina
neaktivan
coa13 kaže...

uradio sam ovo za sada http://i47.tinypic.com/bjsq0.jpg

radim jos i error scan i sve je zeleno za sada

Ima li kakvih crvenih ili žutih polja pod health i crvenih pod error za svaki slučaj.

13 godina
neaktivan

radim sada eror scan trenutno je negde na pola pa cu vidjeti to pod health cinmi mi se samo da sam vidio na pocetku da pise health ok yelenim

jutros sam yamijenio kabal od hdd do maticne i jos nikako mi se komp nije yamryao cak i sa novom grafom u njemu da li je moguce da je kabal neispravan a koristim ga vec 2 godine

13 godina
neaktivan

kada uradim ovo sa hd tune sta sledece od ovih programa da pokrenem

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 12:21 (coa13).
13 godina
neaktivan

Kada bude gotovo stavi od health i error slike.Samo da napomenem kad radiš error makni kvačicu sa quick scan inače je sve zabadava.

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...

nisam to ce biti yadnja opcija jer nisam snimio sve sa hdd bojim se da vise necu uspjeti uopste podignuti sistem

ali kao sto sam vec rekao promjenom kabla citavo jutro komp radi normalno sa novom grafom

13 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...

Kada bude gotovo stavi od health i error slike.Samo da napomenem kad radiš error makni kvačicu sa quick scan inače je sve zabadava.

nisam issao na quick scan ali ide sporo ya jedno sat ce yavrsiti jer je negde na 170 gb trenutno i sve je yeleno

13 godina
neaktivan
coa13 kaže...
Mrgud Veliki kaže...

nisam to ce biti yadnja opcija jer nisam snimio sve sa hdd bojim se da vise necu uspjeti uopste podignuti sistem

ali kao sto sam vec rekao promjenom kabla citavo jutro komp radi normalno sa novom grafom

Kad budeš gotov sa health i error scan i stavio ih ovdje kao što sam i gore napisao pokreni BlueScreenViewer kao što sam isto gore napisao i stavi i njegovu sliku.Dakle samo nam tri slike trebaju da bi znali što je.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 12:28 (Ikarus01).
13 godina
neaktivan

pokusao sam to na pocetku ali nym kako se radi sa tim programom otvri mi se program podesen je na tu adresu ali kad idem na refres nista se ne desi nym kako se skenira sa tim programom

13 godina
neaktivan

O čemu to pričaš BlueScreenView.Ovako se to radi nije teško samo par klikova 

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 12:45 (Ikarus01).

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
coa13 kaže...

nisam to jos pokusao

Hirens uzmi.

13 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...

O čemu to pričaš BlueScreenView.

da o tom programu neym kako da skeniram to adresu koju si napisao sve sam podesio na njemu ali nym kako da pocnem skeniranje ima samo refres ali kada kliknem na to nista se ne desi

13 godina
neaktivan
Brian kaže...
coa13 kaže...

nisam to jos pokusao

Hirens uzmi.

Hirens je da najbolji da ali ima tonu stvari do 500mb ne znamo koliko je čovjeku promet.

13 godina
neaktivan

tacnije nemam mini dump u windowsu

13 godina
neaktivan
Slikaj taj plavi ekran sljedeci put kad se pojavi. Ali da bude vidljivo citati!
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
13 godina
neaktivan
coa13 kaže...

Kako nemaš minidump svi ga imaju samo oni bez blue screena nemaju file u tom folderu.Ajmo ovako default bi ti se trebali otvoriti minidumpovi ali ako ne Advanced gumb ispod file i u adresu C:\Windows:\MiniDump

Samo jesi li imao ovakav ekran http://en.wikipedia.org/wiki/Blue_Screen_of_Death

Jedino što može biti je da je prošlo neko vrijeme od BSOD pa je minidump nestao,sljedeći put kad se pojavi odmah probaj gore navedenom metodom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 13:00 (Ikarus01).
13 godina
neaktivan
Suddenly Psychotic kaže...
Slikaj taj plavi ekran sljedeci put kad se pojavi. Ali da bude vidljivo citati!

hocu ako se pojavi jer komp otkada sam iyvadio bateriju jutros i promjenio kablo od hdd radi normalno vec par sati moyda je u tom negde bio kvar nym ni sam a taj mi se plavi ekran pojavio prilikom diyanja sistema nikako nakon pokrenutog windows/a kada mi je to bilo u vindowsu bila je crna podloga sa i po njoj kao raylivena plava tinta jbg nisam slikao sinoc

13 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...
coa13 kaže...

Kako nemaš minidump svi ga imaju samo oni bez blue screena nemaju file u tom folderu.Ajmo ovako default bi ti se trebali otvoriti minidumpovi ali ako ne Advanced gumb ispod file i u adresu C:\Windows:\MiniDump

Samo jesi li imao ovakav ekran http://en.wikipedia.org/wiki/Blue_Screen_of_Death

Jedino što može biti je da je prošlo neko vrijeme od BSOD pa je minidump nestao,sljedeći put kad se pojavi odmah probaj gore navedenom metodom.

evo pogledaj siliku windows ja nigde ne vidim minidump http://i45.tinypic.com/dcwxt3.jpg

kada ukucam adresu C:\Windows:\MiniDump pise ne moye nista pronaci pod tim imenom

13 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...
Brian kaže...
coa13 kaže...

nisam to jos pokusao

Hirens uzmi.

Hirens je da najbolji da ali ima tonu stvari do 500mb ne znamo koliko je čovjeku promet.

o kakvom prometu je rijec

13 godina
neaktivan
coa13 kaže...
Ikarus01 kaže...
Brian kaže...
coa13 kaže...

nisam to jos pokusao

Hirens uzmi.

o kakvom prometu je rijec

Internetskom osim ako nemaš flat.

13 godina
neaktivan

imam flat 4mbit protok

13 godina
neaktivan

evo slika iy hdd tune http://i46.tinypic.com/2m6po2t.jpg

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
coa13 kaže...

imam flat 4mbit protok

Ajmo ovako budući da nemaš minidump ideš Start/Search/sysdm.cpl uđi u to pokazati će ti se tablica pa Advanced pa uđi u Startup and Recovery.Zatim budi siguran da je Automatically restart kvačica maknuta dakle prazno.I ispod pod Write debbuging information odaberi Small memory dump(128kb) to bi trebalo vratiti minidump u windows folder.A ako imaš 64 bit mjesto 32 odaberi small memory dump 256kb.

Edit:Test je super da ne može bolji biti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 13:26 (Ikarus01).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice