Veliki okretaji ventilatora CPU-a

poruka: 8
|
čitano: 2.480
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
veliki okretaji ventilatora CPU-a

Ovako, znam da ovo niije ni prvi ,a ni zadnj slučaj ovog tipa, u zadnjih 5-6 dana ventilator procesora radi malo preveliki broj RPM-a i to u neoterečenom stanju oko 2950 max. Zuji ko lud i jako nervira čuje se u dvije prostorije. kad upalim komp postepeno raste do navedene razine, temperature jezgri procesora su za neoterećeno stanje dobre do 40,41 C, prašine nema to sam gledo.

Imam onaj program Speedfan, s njim sam namjestio da  se manje okreće, ali je problem u tome šta to baš ne funkcionira kad temperature porastu a okretaji ostanu isti, pa procecesor još teže preživljava ovu vručinu vani.

E sad najvjerojatnije ima još neko riješenje za to ili je problem u samom ventilatoru ili čak u matičnij ili tu negdje.

A i ova radeonka na 66 C je malo čudna !!!!

Pomagajte

stanje je ovakvo sa Speedfanom stanje je ovakvo sa Speedfanom
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: veliki okretaji ventilatora CPU-a

Kupi neki aftermarket cooler i uživaj u tišini

BTW jesi overclockao CPU?

ivek
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.7.2011 18:03 (IVOX).
14 godina
neaktivan
Veliki okretaji ventilatora CPU-a

Imamo isti procesor, moj je jos i OC-an ali buka mi ne smeta zbog slusalica.

Moja preporuka ti je da kupis Scythe Katana3 cooler za 159kn i uzivaj u tisini {#}

LP.

Gamers don't die, they respawn! | Pritisni HVALA ako sam ti pomogao!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Veliki okretaji ventilatora CPU-a

U biosu  sam uklčjučio  CPU Q-Fan i stavio na optimalni mod rada, nezmam kak je to bilo na disabel, ali sad radi normalno oko 1890 RPM kad sam na internetu, a valjda bude i za ostalo.

Samo neznam koje su normalne temperature za radeon HD 4300 series

Sad je najviše na 60-66 C

14 godina
neaktivan
BlackPanther kaže...

U biosu  sam uklčjučio  CPU Q-Fan i stavio na optimalni mod rada, nezmam kak je to bilo na disabel, ali sad radi normalno oko 1890 RPM kad sam na internetu, a valjda bude i za ostalo.

Samo neznam koje su normalne temperature za radeon HD 4300 series

Sad je najviše na 60-66 C

Jel to pri opterecenju ili u idle? Ako je pri opterecenju to su vrlo dobre temperature, cak i do 70 nije lose po ovim ljetnim vrucinama.

15 godina
neaktivan

U idle, danas i to 68 C.

14 godina
neaktivan
BlackPanther kaže...

U idle, danas i to 68 C.

Onda niti ne zelim znati koliko je u load. Skini cooler, ocisti ga, stavi termalnu novu, poboljsaj ventilaciju kucista itd.

14 godina
neaktivan

ja bi ti preporucio da povadis sve iz kucista i sve stavis na stol i uredno spojis, zatim kupis nekakav najjefitiniji potenciometar za ventilatore (imas u linksu zalman fan mate2 za 30 kn) i stisas skoro do kraja. kad igras igre (ako igras) malo pojacas tj. prati temperature. takoder na napajanje stavi potenciometar ako ti napajanje "zuji"

Chuck Noris je otkljucao AMD Phenom II x2 u AMD Phenom II x6
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice