Ucestalo nepaljenje

poruka: 17
|
čitano: 3.841
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Ucestalo nepaljenje

Pozdrav, na kraju 9 mjeseca sam sastavio komplet novu konfiguraciju (vidi u Moj PC) te kao sto pise imam maticnu plocu ASRock 970 Pro3, te mi se prvi put problem javio ima mjesec - dva dana.. Naime nije se htio pokrenuti, pa kad sam izvadio i vratio bateriju s maticne, normalno se upalio i radio.. To se od tada jos ponovilo 2 puta, pa me sada zanima da li netko zna izvor tog problema? Pozdrav

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: Ucestalo nepaljenje
franev8 kaže...

Pozdrav, na kraju 9 mjeseca sam sastavio komplet novu konfiguraciju (vidi u Moj PC) te kao sto pise imam maticnu plocu ASRock 970 Pro3, te mi se prvi put problem javio ima mjesec - dva dana.. Naime nije se htio pokrenuti, pa kad sam izvadio i vratio bateriju s maticne, normalno se upalio i radio.. To se od tada jos ponovilo 2 puta, pa me sada zanima da li netko zna izvor tog problema? Pozdrav

Može biti napajanje, može biti ploča, može biti svašta, teško je ovako na daljinu dijagnosticirati.

Moj frend je imao sličan problem, svaki deseti put se komp htio upaliti, sve smo raskopali, stavili novu ploču i stalno je zahebavao... u čemu je bio problem? U tipki za paljenje na kućištu.

Ove godine sam mislio provest perje kod bake na selu, ali mislit i srat nije isto, pa mi mama nije dopustila jer je babu prošle godine proždro vuk, te se prerušijo u baku, ali to je već druga priča
13 godina
neaktivan

Stavi novu bateriju.

Provjeri jel na matičnoj ploči koji mondenzator napuhnut.

Fleshaj na najnoviji BIOS.

Probaj sa drugim napajanjem.

To je sve što može biti.

14 godina
neaktivan
Ucestalo nepaljenje

Napajanje je ok po meni jer kad mi je komp iskljucen daje struju na USB, tako kad ukljucim HDD eksterni on proradi.. Prvo sto sam i ja posljumnjao je bio prekidac na kucistu pa sam spajao stari prekidac iz drugog kucista ali ista stvar bila.. jos ostaje maticna ploca da li je uredu, nova baterija, i sto da s biosom napravim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ma kakav prekidač...

Tebi matična odlazi sigurno. Možeš probati sa novom baterijom bar nije skupa, jako je jeftina.

I možeš fleshati na najnoviju verziju BIOSA, to bi možda i pomoglo.

Najvjerojatnije ćeš riješiti problem zamjenom baterije, ako to ne pomogne novu matičnu jer ova odlazi.

14 godina
neaktivan
Ucestalo nepaljenje

Evo najnovija verzija biosa je stavljena.. Sad treba cekat cca 15 dana da vidim oce opet biti problema ovog s paljenjem.. Maticna ima god dana garancije pa ce do tada valjda dat neki znak...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ucestalo nepaljenje

A najsigurnije je i najdnostavnije da promjeni bateriju na MB ploči pa će biti siguran i eliminirati problem da baterija ne zjb ako  se nastave problemi onda valja provjerit čak ispravnost napajanja snagu te vidjeti jel napuhnut koji kondezator na MB Ploči.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
odjavljen
Cool3r kaže...

Ma kakav prekidač...

Tebi matična odlazi sigurno. Možeš probati sa novom baterijom bar nije skupa, jako je jeftina.

I možeš fleshati na najnoviju verziju BIOSA, to bi možda i pomoglo.

Najvjerojatnije ćeš riješiti problem zamjenom baterije, ako to ne pomogne novu matičnu jer ova odlazi.

Baterija ne uzrokuje ne paljenje računala... ona služi za čuvanje BIOS-a.

Novi BIOS isto tako nema veze sa time.

Ili je sama ploča ili napajanje... ja se kladim na napajanje.

Kaj se prekidača tiće, samo sam spomenuo jedan primjer što sve može biti...

Ove godine sam mislio provest perje kod bake na selu, ali mislit i srat nije isto, pa mi mama nije dopustila jer je babu prošle godine proždro vuk, te se prerušijo u baku, ali to je već druga priča
13 godina
neaktivan
franev8 kaže...

Evo najnovija verzija biosa je stavljena.. Sad treba cekat cca 15 dana da vidim oce opet biti problema ovog s paljenjem.. Maticna ima god dana garancije pa ce do tada valjda dat neki znak...

Ako se problem nastavi nosi i reklamiraj.

13 godina
neaktivan
Sabbathian kaže...

Baterija ne uzrokuje ne paljenje računala... ona služi za čuvanje BIOS-a.

Novi BIOS isto tako nema veze sa time.

Kaj se prekidača tiće, samo sam spomenuo jedan primjer što sve može biti...

Normalno da baterija i bios mogu stvarati navedeni problem.

16 godina
neaktivan

I ja sam napisao da provjeri napajanje jer mislim isto što i ti da napajanje zjb.

14 godina
neaktivan

probaj ti to "kratkim spojem" upalit na pinovima na matičnoj...spoji šrafcigerom, kacavidom kak li već zovete...dodirni dva pina i vidi dal će se upaliti..da nisu pinovi savinuti ili imaju loš kontakt...

samo krupno, ništa sitniš
15 godina
odjavljen
oly570 kaže...

probaj ti to "kratkim spojem" upalit na pinovima na matičnoj...spoji šrafcigerom, kacavidom kak li već zovete...dodirni dva pina i vidi dal će se upaliti..da nisu pinovi savinuti ili imaju loš kontakt...

komp mu većinom radi... samo se tu i tamo ne želi upaliti

14 godina
neaktivan
Ucestalo nepaljenje

Fala na odgovorima. Da skratin pricu, paljenje ne uzorkuje power button, jer sam probao spojit 2 pina i nije uspjelo. Sad da li je do napajanja neznam, jer kao što sam već rekao daje mi struju i kad se nece pali komp (externi hdd radi). Jedini problem ostaje što neznam da li je do maticne ili napajnja, a komponente su kupovane posebno, tako da bi prvo morao naci sto uzorkuje kvar da bi reklamirao. Pozdrav

Edit: nisam spomenuo da komp normalno radi te da ovaj problem ne paljenja se javlja svakih cca 20 dana.. (Do sada bilo 3 puta) 
I da li baterija moze biti uzrok ne paljenja ili ne? To jos niste dogovorili :) 

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.12.2012 23:09 (franev8).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
franev8 kaže...

Fala na odgovorima. Da skratin pricu, paljenje ne uzorkuje power button, jer sam probao spojit 2 pina i nije uspjelo. Sad da li je do napajanja neznam, jer kao što sam već rekao daje mi struju i kad se nece pali komp (externi hdd radi). Jedini problem ostaje što neznam da li je do maticne ili napajnja, a komponente su kupovane posebno, tako da bi prvo morao naci sto uzorkuje kvar da bi reklamirao. Pozdrav

Edit: nisam spomenuo da komp normalno radi te da ovaj problem ne paljenja se javlja svakih cca 20 dana.. (Do sada bilo 3 puta)

razlika potrebne snage za upogonit eksterni hard i za upogonit cijelo racunalo je ogromna. To sto ti hard dobiva struju ne znaci da je napajanje u redu. osobno ne mislim da je do napajanja nego do maticne, samo kazem da na ovaj nacin ne mozes biti siguran da je napajanje ok. Takvi problemi nisu rjetkost. Na mojoj Asusici takodjer se zna dogodit da ne upali iz prve. Pocme, graficka da beep i prije BIOS screena se restarta.

Moj ti je savjet da prihvatis stvari kakve jesu jer ako ti je do maticne i posaljes je na reklamaciju a ona njima upali od prve, sto najvjerojatnije hoce, reci ce ti da je hardware ok a neki to cak i naplacuju.

14 godina
neaktivan
Ucestalo nepaljenje

Razumin to za napajanje u razlici potrebene snage, te najveci je problem kod reklamacije slanje u Zagreb, pa dok oni je testiraju, pa se desi kao što ste i rekli da se upali iz prve i mozes lajat na mjesec.. Tako da samo troskovi dostave 100kn min + 30 dana bez kompa sta bi mora patit na starom kojeg prvo trebam popravit.. Tako da ako ne bude ucestalo fala bogu baterija van i natrag cca 2min.. Prihvatljivo.. E i zaboravio sam ovo napomenuti.. Zbog ovog mislim da to nije do napajanja 100% smao se nisam do sada sjetio napisati.. Uglavom ja ne gasim komp tijekom dana nego u stand by, te on se moze ukljuciti i preko tipokvnice (bilo koja tipka) ili na bilo koju tipku pa tako i na power button.. I to je bio prvi put da se nije htio na button palit (a svijetlio je).. I tako ja stiscem a on ne ragira i ja samo stisnuo na tipkovnicu i on se normalno upalio.. I sturadan ga idem upalit (bio total ugasen i samo na button moze se ukljucit) i nije htio.. probao sam i preko spajanja pinova i nista.. te nakon vadenja i vracanja baterije sve je bilo normalno.. Sad jel nekom jasniji slucaj :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ucestalo nepaljenje

Posto sam se sjetio ove teme, te ako nekom se desi slican problem, rijesenje je bilo napravit update biosa, i od tada nikakih problema. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice