- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Prilikom ciscenja unutrasnjosti laptopa puknuo mi je pomicni dio plastike koji spaja touchpad kabel na maticnu.Jel ima neko kakvu ideju kako ucvrstiti kabel?Provao sam neke kombinacije ali uzalud,touchpad mi ne radi.Na slici pod brojem 1 je problem....unaprijed zahvalan
jesi siguran da je pukao? ja sam isto tako mislio da mi je pukao ali nije pa sam uspio vratit.. ako je stvarno puko onda mozda izolirkom da probas ili vec jesi ?
Isao sam ga vratit na silu pa mi je pukao u ruci
...provao sam s izolirkom,bez uspjeha
Ako je slomljen flat kabel morat ćeš zamijeniti novim, ukoliko na drugoj strani flat kabel do touchpada ima konektor tada trebaš samo nov flat kabel, ukoliko je integriran u touchpad trebaš čitav touchpad sa pripadajućim kabelom.
Dosta si nejasno opisao, ukoliko si polomio konektor na PCB potrebna je zamjena istog, no ukoliko nije "otkinut" već samo slomljen njegov osigurač stavi drugi osigurač ili flat kabel ukljuci u konektor i pokusaj fiksirati npr. zaliti vrućim ljepilom za plastiku, samo oprezno i radi ISKLJUČIVO NA OSOBNU ODGOVORNOST ili posao prepusti stručnjaku kako nebi prouzročio još veću štetu.
Slljomljen je taj osigurac,tako da se kabel pomice ljevo-desno.Prilikom odspajanja mi je izletio iz konektora, a kad sam ga pokusao staviti natrag mi je pukao.