Tinol na pregrijanoj HD4670

poruka: 3
|
čitano: 1.955
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Tinol na pregrijanoj HD4670

Pozdrav. Imam dilemu oko ovog tinola koji sam označio na slici 1. Je li moguće da se tinol ovako "napuhne" od pregrijavanja ili je to posljedica nečijeg lemljenja po grafičkoj? Na kojoj temperaturi se tali tinol s kojim se leme grafičke? Naime, čovjek me uvjerava da nitko nije ni taknuo grafičku a pogotovo nije lemio po njoj a drugi mi govori da je to definitivno sigurno netko lemio i da se tinol tali na 300°C a ja na netu čitam da se tali na približno 190°C i da naravno ovisi o leguri od koje je taj tinol napravljen. Na slici 2. vidi se rasprsnut elektrolitski kondenzator. Komp su sa ovako oštećenom grafičkom držali upaljen dosta dugo.

P.S. Nisam elektrotehničar pa molim da me ispravite ako sam nešto krivo naveo. Hvala.

Slika 1. Slika 1.
Slika 2. Slika 2.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Tinol na pregrijanoj HD4670

Ovaj kondenzator na prvoj slici nikako ne valja,to trebaš zamjeniti pod hitno,jer ti nakon dužeg korištenja takvog kondoša može doci do problema sa ostalim komponentama na grafi,a u vezi tinola,ocito je da je neko nesta lemio po grafickoj i koristio tinol koji ima nižu granicu taljenja,jer se oko njega vidi ona tekucina za ciscenje spojeva kod ljemljenja.ako si ju kupio definitivno ju vrati i nađi neku bolju,mislim barem u boljem stanju,ovo je neko isfušario da radi i dao na prodaju i ti naletio,samo pretpostavljam.Riješi se toga što prije,ali prije toga zamjeni kondenzator.

18 godina
neaktivan
Re: Tinol na pregrijanoj HD4670

Nije moj komp. Kupljen je u HGspotu prije par godina i više nema garanciju, meni ga je čovjek dao da vidim zašto mu nestaju ikone na desktopu ;) Kondenzator bi i zamjenio ali na grafičkoj je dosta lemova ovako ili mrvicu manje napuhnuto tako da sumnjam da mi se isplati uopće gubiti vrijeme na to. Zato i pitam za mišljenje je li to netko lemio.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice