zica od powersw i slicno sve je oke al opet nedaje znakove zivota, ako ima netko ideju dobro bi dosla..
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
zica od powersw i slicno sve je oke al opet nedaje znakove zivota, ako ima netko ideju dobro bi dosla..
Ako je struja probijala, moguce da se to prosirilo do maticne - inace bi ona trebala pistat. Trebas provjerit komponentu po komponentu - to bi bilo najbolje.
Ako je struja probijala, moguce da se to prosirilo do maticne - inace bi ona trebala pistat. Trebas provjerit komponentu po komponentu - to bi bilo najbolje.
ma zasto je probila to mi nije jasno jel su napajanja oke
koje su komponete bitne
i jel moguce da je kuciste na prekidacima probilo, pa zato neradi
Možda je matična oštećena.
Slažem se s Batistom, komponentu po komponentu.
Napiši pc i navedi što je novo.
Provjeri jeli na napajanju straga namješteno 230v, ako nemaš takav crveni prekidač onda niš.
Možda nisi pravilno spojio matičnu s napajanjem.
Dali ti se računalo uopće ikad upalilo?
Mom frendu je struja probila i crko mu komp, jer je prčko po prekidaču.
Vidi ovdje LINKS.
Dobio sam te komponenete i slazem komp za necake, radi se o asusovoj maticnoj P4B intel
im atijevu grafu stariju 128 mb, zvucna kartica genius, usb pci , cd rom i dva hdd jedan od 20 i drugi od 40 gb maxtorovi,
Sve je na ocigled oke al neradi, nije mi jasno zasto prekidaci nerade uglavnom kad ih pritisnem nema ni javljanja nicega, osim sto je kuciste pod naponom.
Izvadi maticnu iz kucista i sastavi sve to van kucista i probaj. 99% je kratki spoj maticne sa kucistem. Vidi da ti nije upalo nesto izmedju maticne i kucista pa ti pravi spoj. Stavi one crvene podloske na mjestima na kojima stavljas vijke.
kao da nema struje
da li je moguce da je kuciste
moze li se provjeriti da li je kuciste odnosno ovi prekidaci neispravni
Pa skini kablove sa ploce i spoji srafcigerom pa vidi. Spojis ta dva pina na koje idu kablovi od prekidaca za paljenje na kucistu.
Maticna ima zelinu power led diodu koja kad se spoji u napon se ukljuci znaci da struja stigne na maticnu, e sad probao sam spojiti i ta mjests srafcigerom umjesto power dugmeta al nista se ne desava
Pa đava te odnija vidiš da je nešta na zadnjen izdisaju priključi ga na respirator i proviravaj puls svaki pet minuti
tak je meni prije 2 god. na nekoj kanti od 64mb rama,a proc da ne govorim pištalo sve živo,pa sam ga bacio u smeće,a sad mi je žao šta ga nisam rastavio i pokupio dijelove
crkla matična. napajanje ju uvijek "povuče". možda je sad drugo napajanje ok,ali pitanje šta je napravila ta zbrka sa utičnicom.
Ako je kućište bilo pod naponom, a komp i utičnica ti imaju uzemljenje mora da ti je i sklopka izbacila.
Ako je dobio struju na kućište, nema šanse da ti je išta preživjelo - ta sve je u kontaktu s kućištem, pogotovo metalnim djelovima.
Dobro je što nisi dotaknuo kućište dok je pod naponom, jer da jesi sad bi bilo R.I.P.
Napajanje jako rijetko povuce nesto za sobom. Nisu to vise cuvena JNC napajanja. Pogotovo kvalitetnije napajanje.
meni tu sve smrdi na napajanje... olitiga ne dolazi dovoljno struje na maticnu...
jesi siguran da si dobro spojio napajanje na maticnu?
razne maticne imaju razne utore za pinove..
20pinski
20pinski + 4pinski
24pinski + 4pinski... znaci dva đeka idu u maticnu...
meni tu sve smrdi na napajanje... olitiga ne dolazi dovoljno struje na maticnu...
jesi siguran da si dobro spojio napajanje na maticnu?
razne maticne imaju razne utore za pinove..
20pinski
20pinski + 4pinski
24pinski + 4pinski... znaci dva đeka idu u maticnu...
U zadnjem slucaju 3 s tim da su veliki i jedna manji spojeni zajedno.
je i tak sam i spojio (nemos zeznuti), a imam manual u PDF koji sam skinuo s neta takoda sto se tice toga nevidim gresku, treba mi ideja kako doci do toga sta je neispravno???, jel da mijenjam sve pojedinacno hm
bolje onda novi kupiti,,, ugl hvala svima na konstruktivnim prijedlozima..