SSD se ne diže

poruka: 61
|
čitano: 7.060
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
SSD se ne dize????

Ovako iman jedan veliki problem mislin meni je velik, ugl jucer smo ja i priojatelj spojili cilu konfiguraciju i sve je uredno radilo instalirani driveri i sve i sinoc kad sam dosao kuci stavio sam pc na sleeping mode i sad mi se ssd jednostavno se neda bootat ima li neko kakav prijedlog u vezi ovog kako cu ga probudit hitno mi je stvarno!!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: SSD se ne dize????
PITBULL kaže...

Ovako iman jedan veliki problem mislin meni je velik, ugl jucer smo ja i priojatelj spojili cilu konfiguraciju i sve je uredno radilo instalirani driveri i sve i sinoc kad sam dosao kuci stavio sam pc na sleeping mode i sad mi se ssd jednostavno se neda bootat ima li neko kakav prijedlog u vezi ovog kako cu ga probudit hitno mi je stvarno!!!!

Kako misliš da se ne da bootat? Daj malo preciznije opiši problem. Do kud dođe s bootanjem? Ili se ne može probuditi iz sleepa?

15 godina
SSD se ne dize????

s obzirom da ovaj nije nista specificira napisat cu ja, jucer smo cilo popodne kod mene sastavljli to i sve je radilo, u njemu je asus sabertooth p67 sa 2500k na njoj, i krucijalna stvar koja stvara probleme sorsair sandforce 60gb, sve to sa 64-bitnim win7, znaci ja sam tek sad na netu vidia da ssd-ovi stvaraju probleme kad ih se stavi na sleep, ali kako pokrenur pc sad uopce 

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
SSD se ne dize????

A da probate resetirat bios?

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
kruskar kaže...

A da probate resetirat bios?

ma to bi tribalo pomoc al ko ce mu sad objasnit di je baterija od biosa ili prekidac za resertiranje asti zivota,sec

17 godina
odjavljen
SSD se ne dize????

eh... citao sam prije da se taj sleep mode i hyber. mode ne smije koristiti na ssd upravo zbog toga... sje8e ga. doduse, nisam jos naletio na to da se neda bootat nakon toga vec samo da javi neki error tipa "win did not shut down properly" itd. koji ssd? jel ga ima u biosu? jel novi firmware gore ako ga ima?

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

s obzirom da ovaj nije nista specificira napisat cu ja, jucer smo cilo popodne kod mene sastavljli to i sve je radilo, u njemu je asus sabertooth p67 sa 2500k na njoj, i krucijalna stvar koja stvara probleme sorsair sandforce 60gb, sve to sa 64-bitnim win7, znaci ja sam tek sad na netu vidia da ssd-ovi stvaraju probleme kad ih se stavi na sleep, ali kako pokrenur pc sad uopce 

Ako se neće dići iz sleepa, samo mu ugasi napajanje i pokreni ga ponovo. Događa se meni svakih par mjeseci da se neće probuditi. Ako ti je upaljen hybrid sleep će se dići kao iz hibernacije (samo dosta sporije vjerojatno), ako je čisti sleep, bootat će se ponovo.

16 godina
neaktivan

Ak ti ništa bitno nije ostalo dignuto od programa(word,excel ili nešto slično) ugasi napajanje na prekidač pa upali ponovno, tada bi trebao krenuti normalni boot windows-a.

"Tony Montana: You think you can take me? You need a fucking army if you gonna take me! "-
15 godina
skank666 kaže...

eh... citao sam prije da se taj sleep mode i hyber. mode ne smije koristiti na ssd upravo zbog toga... sje8e ga. doduse, nisam jos naletio na to da se neda bootat nakon toga vec samo da javi neki error tipa "win did not shut down properly" itd. koji ssd? jel ga ima u biosu? jel novi firmware gore ako ga ima?

corsair sandforce 60gb ,ne ima defaultni firmware ja nemam iskustva s ssd-ovima pa nisam sinoc ima vrimena to updejtat,u biosu ga ocitava

Mirko935 kaže...
athlon64 kaže...

Ako se neće dići iz sleepa, samo mu ugasi napajanje i pokreni ga ponovo. Događa se meni svakih par mjeseci da se neće probuditi. Ako ti je upaljen hybrid sleep će se dići kao iz hibernacije (samo dosta sporije vjerojatno), ako je čisti sleep, bootat će se ponovo.

ne, krivo si shvatia, ugasia ga je, tj ugasia mu napajanje i sad kad ga pali mu izbaci neki error, bad smart data... rec cu mu da napise tocno koji error je

15 godina
scorpiokillah kaže...

Ak ti ništa bitno nije ostalo dignuto od programa(word,excel ili nešto slično) ugasi napajanje na prekidač pa upali ponovno, tada bi trebao krenuti normalni boot windows-a.

procitaj dole , pc se uopce ne boota nakon sta smo ga ugasili, tj nakon sta ga je ugasia, sad ce on tocno napisat koji error baca,  jos jedan problem, sabertoothic-a ima onaj thermal armor na sebi pa on ne moze nac bateriju od biosa jer je ocito ispod,a ja nisam obraca paznju ima li prekidac za resetanje

17 godina
odjavljen

i ja imam sabertooth ali x58 i kod ove moje baterija strsi ko prist... okomito je postavljena na plocu.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
16 godina
neaktivan
SSD se ne dize????

Rebut and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key

to mi slano izbacuje

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
skank666 kaže...

i ja imam sabertooth ali x58 i kod ove moje baterija strsi ko prist... okomito je postavljena na plocu.

Je al meni ima thermal armor pa nista ne vidin ispod toga

17 godina
odjavljen
PITBULL kaže...

Rebut and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key

to mi slano izbacuje

taj error sam i ja imao ali zbog totalno drugih razloga... nije da ga nece bootat nego se je sje8ala boot particija. u mom slucaju je ona bila na totalno trecem disku. kako, zasto neam pojma. ovako, postavi nesto drugo kao primary boot device (npr cd/dvd rom) i probaj tako upalit pc. ako ti ne bude htjelo uc u bios ugasi pc na napajanju i nakon 1-2 sec ga opet upali. ako ni tada nece onda ovaj dole korak.

nije to nista strasno ali ces morat odspojit sve diskove i onda nanovo instalirat windowse

evo i mog slucaja http://www.bug.hr/forum/post/tvrdi-opticki-diskovi/ssd-skola/2467622.aspx

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2012 15:17 (skank666).
16 godina
neaktivan
skank666 kaže...
PITBULL kaže...

to mi slano izbacuje

taj error sam i ja imao ali zbog totalno drugih razloga... nije da ga nece bootat nego se je sje8ala boot particija. u mom slucaju je ona bila na totalno trecem disku. kako, zasto neam pojma. ovako, postavi nesto drugo kao primary boot device (npr cd/dvd rom) i probaj tako upalit pc. ako ti ne bude htjelo uc u bios ugasi pc na napajanju i nakon 1-2 sec ga opet upali. ako ni tada nece onda ovaj dole korak.

nije to nista strasno ali ces morat odspojit sve diskove i onda nanovo instalirat windowse

evo i mog slucaja http://www.bug.hr/forum/post/tvrdi-opticki-diskovi/ssd-skola/2467622.aspx

A vec mi je u biosu postavljen kao primary boot device cd/dvd room i opet mi ne zeli -.-

17 godina
odjavljen

ne citas... napisao sam da nesto drugo postavis kao primary boot device nesto kao cd/dvd ROM... reinstalacija windowsa ti ne gine

**********vazno**********

kad sve sredis prouci malo onu temu u mom gornjem postu. puno ce ti pomoc

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2012 15:23 (skank666).
17 godina
neaktivan
Primjeni Viagru!
http://www.galaksija.com/planeta/novac.htm
16 godina
neaktivan

athlon64 kaže...
 ne, krivo si shvatia, ugasia ga je, tj ugasia mu napajanje i sad kad ga pali mu izbaci neki error, bad smart data... rec cu mu da napise tocno koji error je

Onda se ispričavam. Očito mu se s*ebao ili disk ili particija. Kako skank666 kaže, ako je onaj error koji ste napisali, ne gine vam reinstalacija windowsa, ili barem popravak MBR-a.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2012 15:27 (Mirko935).
15 godina
SSD se ne dize????

onda kako kazete formatirat ssd i reinstallat windowse? ok dat cu mu je cd sutra u skoli pa neka radi, a bilo bi lipo da neko tu napise kako updateat firmwar-e za ssd da vise ne bude problema sa sleepom

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
athlon64 kaže...

onda kako kazete formatirat ssd i reinstallat windowse? ok dat cu mu je cd sutra u skoli pa neka radi, a bilo bi lipo da neko tu napise kako updateat firmwar-e za ssd da vise ne bude problema sa sleepom

ako to firmware rjesava i ako vec nije najnoviji gore... a koliko smisla ima koristit sleep kad ti se pc digne u roku keks?

15 godina
skank666 kaže...
athlon64 kaže...

ako to firmware rjesava i ako vec nije najnoviji gore... a koliko smisla ima koristit sleep kad ti se pc digne u roku keks?

ma i to sta kazes, ne treba koristit sleep i gotovo

16 godina
neaktivan
SSD se ne diže

A da ga nisan na sleep stavija nebi se ovo nista dogodilo -.-

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: SSD se ne diže
PITBULL kaže...

Nisi ti kriv nego ovaj što ti je to radio. Valjda se prvo prouči što i kako se radi kada se dodaje ssd. Na ovom forumu i na net-u ima masu postova kako podesiti win7 da radi na ssd, što isključiti, što uključiti itd. Obavezno to napravite jer se nepotrebno skraćuje radni vijek ssd-a (defragmentacija, trim, hibernacija, page file, itd. itd.).

Sažetak prošlih izbora: kopanja ista, druge svinje na valovu...
15 godina
Jura iz druge galaksije kaže...
PITBULL kaže...

Nisi ti kriv nego ovaj što ti je to radio. Valjda se prvo prouči što i kako se radi kada se dodaje ssd. Na ovom forumu i na net-u ima masu postova kako podesiti win7 da radi na ssd, što isključiti, što uključiti itd. Obavezno to napravite jer se nepotrebno skraćuje radni vijek ssd-a (defragmentacija, trim, hibernacija, page file, itd. itd.).

ma tako je, mene okrivi nakon sta sam mu se jucer od 2 ipo popodne do 8 navecer lomia s pc-em, reka sam mu da nemam iskustva s ssd-ovima i da bi treba procitat o njima na netu, izgasia sam mu automatsku defragmentaciju da ga ne trosi beveze, i moga sam mu i pagefile izgasit doduse,ili ga maknit s ssd-a, al to cu mu rec da napravi,ako imate jos kakvih savjeta za poštedit ssd samo recite.

16 godina
neaktivan
SSD se ne diže

Nemojte njega krivit momak je najveci kralj kojeg san upozna jbt pomoga mi je cilo popodne slagat konfu nemojte ga napadat bezveze 

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
SSD se ne diže

Pokušaj nadograditi i podesti BIOS. Tamo gdje su postavke Suspend mode ili slično (S1 ili S3 ili Auto) pokušaj kako radi na kojoj od tih postavki. To je čest problem od kojeg pati i moj računar. Riješio sam ga tako da računar ne stavljam u Suspend mode.

Pozdrav!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
SSD se ne diže

i onda se ljudi pale na SSD - koliko vidim ta tehnologija je još u povojima...živjeli mehanički  HDD{#}

ako mi želite zahvaliti - kliknite HVALA
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
smirnoff kaže...

i onda se ljudi pale na SSD - koliko vidim ta tehnologija je još u povojima...živjeli mehanički  HDD{#}

sad cu ti samo rec da sam ga ja jucer prvi put u zivotu ispoba i da je to nesto neopisivo savršeno, to je toliki skok u preformansama da bi se doslovno mora navikavat, apsolutno fantasticna stvar za potrosit pare, sad cu pricekat da tlc-ovi dodu i budu malo jeftiniji i onda cu si uzet jednoga

16 godina
smirnoff kaže...

Meni radi odlicno od prvog dana...stabilnost 100% a o brzini da nepricam naravno sve vazni podatci su na mehanickom ali jos nemam problema sa njime i stvarno je mnogo brze i bolje raditi na njemu nego na mehanici!

OnTopic:

Kao sto su ti rekli znaci iskopcaj sve druge diskove i ostavi samo spojen SSD i napravi reinstalaciju windowsa kad formatiras ssd ides na quick format ne na full!

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2012 20:22 (CroVandal).
15 godina
CroVandal kaže...
smirnoff kaže...

Meni radi odlicno od prvog dana...stabilnost 100% a o brzini da nepricam naravno sve vazni podatci su na mehanickom ali jos nemam problema sa njime i stvarno je mnogo brze i bolje raditi na njemu nego na mehanici!

OnTopic:

Kao sto su ti rekli znaci iskopcaj sve druge diskove i ostavi samo spojen SSD i napravi reinstalaciju windowsa kad formatiras ssd ides na quick format ne na full!

a koliko vec dugo imas taj ssd, i jel ti radi 24/7?  btw evo sad cu uploadat slike sa sastavljanja u slike vaseg hw-a pa cu nabacit link da pogledate

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice