Slucajno formatirao hard disk! zaključana tema

poruka: 23
|
čitano: 7.904
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Slucajno formatirao hard disk!

Ovako ekipo molim vas za pomoc! Slucajno sam formatirao prijenosni HDD na kojem mi je bila sva mjuza koju sam imao i programi i sve slike! Ne znam sta da radim molim vas za pomoc!!!

Kresimir
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Mislim da ces najvise vremena i zivaca ustediti ako se jednostavno pomiris da je sve izgubljeno i ovo ti kazem ozbiljno i bez ikakve zlobe.

3 4 hvala 0
17 godina

Postoji nekoliko načina povratka, ali kao što koleg kaže, sve je to jako težak posao, i nećeš sigurno vratiti sve podatke...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Slucajno formatirao hard disk!

Pokušaj neke programe, nikad neznaš poput recuva, ocu sam anšao na netu http://www.formattedharddriverecovery.com/get-back-data-lost-during-repartitioning-wd-caviar-hdd.html

Guglaj na engleskom imas stotine programa, ali koliko oni služe u slučaju formata neznam.

16 godina
neaktivan

Ako si napravio "quick format" svi su podaci još tu.

Ako imaš frenda koji se bolje razumije, nek ti to izvuče. 

Samo ga odmah izvuci van i ne radi ništa s njim.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.11.2013 20:33 (ivo_svetrice).
13 godina

Ma probao sam sa recuvom ali od toga nista! Vratio mi je mizeriju 14gb od 740 gb

Kresimir
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Sint1 kaže...

Mislim da ces najvise vremena i zivaca ustediti ako se jednostavno pomiris da je sve izgubljeno i ovo ti kazem ozbiljno i bez ikakve zlobe.

Mislim da nemaš blage veze šta pričaš, ali ono ozbiljno i bez ikakve zlobe.

Bilo koji 'jači' alat će vratiti 99% podataka nakon formata, npr. ovaj: http://www.recovermyfiles.com/

Formatom nisi pobrisao podatke, problem je ako nakon formata prelaziš po disku zapisivanjem novih podataka, onda su izgubljeni.

17 godina
keki kaže...

Ovako ekipo molim vas za pomoc! Slucajno sam formatirao prijenosni HDD na kojem mi je bila sva mjuza koju sam imao i programi i sve slike! Ne znam sta da radim molim vas za pomoc!!!

Vjerojatno si napravil Quick Format jel,Nevinašce ako jesi onda ne bi trebalo bit problema u praksi ali za sad nemoj ništa novo zapisivat na taj disk to je vrlo bitno.Šta dalje trebaš napravit to piše na dolnjim linkovima, samo prati upute pa skini MiniTool Power Data Recovery 6.5 i onda kroz njegov modul "Damaged Partition Recovery" preskeniraj taj vanjski disk i javi rezultate šta si uspio spasit.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-softverske-teme/lista-besplatnog-softvera/30365.aspx?page=7&jumpto=1521735&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/usb-error-hitno-trebam-vazne-podatke/99822.aspx?page=0&jumpto=1928533&sort=asc&view=flat

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
13 godina

Ma da bio je brzi format ali stvar je u tome da sam radio bottalni usb i onda gore nisam odabrao svoj usb od 8 gb nego HDD opce nisam gledao! Dođe mi da sve bacim u t.p.m !

Jer on je odma napravio bootalni usb sad se mogu jebat usopio sam nesto sa recuvom vratit al sve je to 0 ono 14 od 740 gb!

Kresimir
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Tko su ti podaci jako bitni i želiš ih spasiti što više postoje profesionalni programi za to.

Takav softver kupuju firme koje se bave spašavanjem podataka s hard diskova kao OVA.

A, A5, B5, C#5, D, D5, Dm, E, E5, F#5, F#m, G#5, G#D5, G5

0 1 hvala 0
14 godina
protjeran
Budokai kaže...

Tko su ti podaci jako bitni i želiš ih spasiti što više postoje profesionalni programi za to.

Takav softver kupuju firme koje se bave spašavanjem podataka s hard diskova kao OVA.

Nemoj čovjeku dijelit besmislene savjete i slati ga u firme koje naplaćuju povrat podataka po par tisuća kn.

Pogotovo kad sve to može napraviti sam, ono, lupetaš bezveze.

17 godina
keki kaže...

Ma da bio je brzi format ali stvar je u tome da sam radio bottalni usb i onda gore nisam odabrao svoj usb od 8 gb nego HDD opce nisam gledao! Dođe mi da sve bacim u t.p.m !

Jer on je odma napravio bootalni usb sad se mogu jebat usopio sam nesto sa recuvom vratit al sve je to 0 ono 14 od 740 gb!

Znači samo si odradil Quick Format particije, onda ok a jesi možda i particiju na tom disku pobrisal ili nije bilo brisanja particije?{#}

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
13 godina
rambox kaže...
keki kaže...

Znači samo si odradil Quick Format particije, onda ok a jesi možda i particiju na tom disku pobrisal ili nije bilo brisanja particije?{#}

nisam pobrisao! Nije ni bilo particije!

Kresimir
14 godina
protjeran
bill_jobs kaže...
Nemoj čovjeku dijelit besmislene savjete i slati ga u firme koje naplaćuju povrat podataka po par tisuća kn.

Pogotovo kad sve to može napraviti sam, ono, lupetaš bezveze.

Jesi li ti ikada pokušao vratiti 99% podataka s tim programčićem kojega si preporučio ?

Nisi, jer ne možeš.

Pričaš gluposti.

Pošteni softver za 99% povrata podataka ne postoji. Neka bude sretan ako vrati s tom tvojom igračkom i 15% slikica. {#}

Ako su mu podaci uistinu bitni, od nekakve financijske važnosti ili nekakve emotivne, nije problem platiti za njih.

A, A5, B5, C#5, D, D5, Dm, E, E5, F#5, F#m, G#5, G#D5, G5
14 godina
protjeran
Budokai kaže...

Jesi li ti ikada pokušao vratiti 99% podataka s tim programčićem kojega si preporučio ?

Nisi, jer ne možeš.

Pričaš gluposti.

Pošteni softver za 99% povrata podataka ne postoji. Neka bude sretan ako vrati s tom tvojom igračkom i 15% slikica. {#}

Ako su mu podaci uistinu bitni, od nekakve financijske važnosti ili nekakve emotivne, nije problem platiti za njih.

Jedno 30 puta sam vratio cijele diskove, stvarno mi nije jasno zašto ideš pričati o nečemu što ne razumiješ kako funkcionira??

Jel ti znaš šta radi format diska i kako su podaci na disku zapisani?

Daj nemoj više ništa pisati.

15 godina
neaktivan

U svakom slucaju odspoji disk sa kompa i ne radi nista sa njim dok ne proguglas proces povratka i skines/kupis potrebne alate. Ako si quick formatirao i nista ne mrdao po disku poslije, ne bi trebalo bit nekih problema.

Ako su ti podaci vazni, a ne da ti se ili ne znas sam petljati (lako pogoras stanje diska), obrati se za pomoc firmama specijaliziranim za to (infolab prima i salje postom po cijeloj hr ako se ne varam). Dijagnostika i softverski recovery ne bi trebao biti preko par stotina kuna. U hiljadama kuna su obicno cifre kada se skidaju ploce u sterilnim boxovima.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kod formata se ne brise sadrzaj na disku nego se samo taj prostor oznaci kao slobodan i podaci su na njemu sve dok se ne zapisu neki drugi podaci. Probaj sa Recover my files..

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Inace, od besplatnih alata, imam dosta dobra iskustva sa http://www.easeus.com/resource/unformat.htm

0 0 hvala 0
18 godina
bill_jobs kaže...

Jedno 30 puta sam vratio cijele diskove, stvarno mi nije jasno zašto ideš pričati o nečemu što ne razumiješ kako funkcionira??

30 puta? Aj dobro kad tako kazes majstore. Sad cemo vidjeti hoce li nas keki uspjeti samo ovaj jedan put, ako ne uspije neka ga tebi posalje da i 31. put to rijesis bez problema.

13 godina
Sint1 kaže...
bill_jobs kaže...

30 puta? Aj dobro kad tako kazes majstore. Sad cemo vidjeti hoce li nas keki uspjeti samo ovaj jedan put, ako ne uspije neka ga tebi posalje da i 31. put to rijesis bez problema.

rijeci ti se pozlatile samo da uspijem dao bog!

Kresimir
13 godina
protjeran

Sretno!

16 godina
neaktivan
Sint1 kaže...

Sint, zašto svoju nesposobnost svima guraš pod nos. 

17 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice