Shema pcb-a grafičke kartice

poruka: 38
|
čitano: 4.508
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Shema pcb-a grafičke kartice
gpd kaže...
Over(C)lock kaže...
gpd kaže...
Over(C)lock kaže...
gpd kaže...
Over(C)lock kaže...

Na žalost slična situacija, mrvicu trznu ventilatori i to je to od znakova života, testirao sam je u svom kompu pa mi je obrisalo bootabilne fileove windowsa jedva vratio komp u život, potom sam zalemio ko na slici 5uf (najbliže što sam našao kapacitetom i dimenzijama) pa sam testirao ponovno ali sada na stolu, matična H110H4‑EM od nekog medion računala + 750 crosair TX stariji neki al trebo bi biti dosta, ne želi 5 beepova baca, dok recimo 2070 uredno radi (baca sliku u bios). Nisam pametan što dalje. 

Probaj za svaki slučaj ispitati kontinuitet elemenata 630/631 sa čipom U15 i U46 (s druge strane na istom mjestu). Da nije U46 a ne U15?

Ovo je plan ako je U46 :

Eh da postoji u hr trgovina gdje se to može fino nabaviti točno po specifikaciji bilo bi odlično, ovako jedino uf mogu otprilike pogoditi ako skidam random i mjerim. 

U AD-Elektronika imaju.

Nemaju vele, al su mi preporučili 2 firme gdje da pošaljem upit pa ćemo vidjet. 

Kako nema , kad ima ; link

Tako su mi odgovorili sad jedino mogu probat naručiti možda je gosp Rajko previdio. onog manjeg nema samo taj veći, mislio sam svejedno i njega uzet onda trebao ne trebao. 

14 godina
dabar_solta_V2 kaže...

taj regulator po datasheetu jednostavno mora radit s 1uF, i tu se jos radi o input strani. ili je regulator otisa ili fali jos neka komponenta.
probaj izmjerit da nije kratki spoj na nekom od kondenzatora, ili da ti nije mozda ovaj dok si lemi ispa na stol pa isa u kratki spoj, s keramikom se lako dogodi da pukne i ide u kratki spoj.

ako se ne varam ovaj gpu je efi only, neznam za 2070, tako da nece bootat na starim bios kompovima sigurno i da je ispravna, mozda ti je to problem. mozda taj mbo ne moze dat 75w na pcie utoru?

pitanje, di si nabavi ovu grafu, da nije mozda kupljena pokvarena, da nije ispala na pod? kako je doslo do problema? da nije vec neko pokusa servisirat pa su zato i falile ove komponente jer je neko trazi di je kratki spoj.. ugl efi pc i ako ne boota probaj bootat s drugom i skini nvidia mods/mats za testiranje, jer postoji mogucnost i da je neki drugi problem.

Našao sam problem, u pravu ste fali i to fali cijeli element ne znam kako to nismo vidjeli, evo zaokruženo. Fali LDO.

EDIT: Slike prikazuju ORG PCB, s Reddita i moje stanje. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2025 7:49 (Over(C)lock).
9 godina
treba nac original shemu, ovo s razlicitim shemama i razlicitim boardview nema nikakvog smisla. treba vidit jeli regulator ili neka druga komponenta i tocno koja. opet pretpostavka da ekvivalent ili dovoljno slicno postoji na toj mbo ili gpu sta imas za djelove.
14 godina

nešto slično ima na matičnoj, sad kako ispitat odgovara li nisam pametan. 

7 godina
Over(C)lock kaže...

Dobro je rekao DabarŠolta , nabavi sheme od grafičke kartice,

ti ustvari ne smiješ kao privatna osoba prčkati po grafičkoj, postoje servisi koji popravljaju grafičku. (neznam koji ali vjerojatno postoje)

A dok to ne napraviš, mislim da je to chip s oznakom U14, ili U804, nisam siguran jer nemam shemu.

a to su prema nekoj od onih shema ovi čipovi:

U14
COMMON
SOT23_5_DP
GS7615STDD-R

U804
M74VHC1GT08DFT2G
COMMON
SC70-5

14 godina
gpd kaže...
Over(C)lock kaže...

Dobro je rekao DabarŠolta , nabavi sheme od grafičke kartice,

ti ustvari ne smiješ kao privatna osoba prčkati po grafičkoj, postoje servisi koji popravljaju grafičku. (neznam koji ali vjerojatno postoje)

A dok to ne napraviš, mislim da je to chip s oznakom U14, ili U804, nisam siguran jer nemam shemu.

U14
COMMON
SOT23_5_DP
GS7615STDD-R

U804
M74VHC1GT08DFT2G
COMMON
SC70-5

Jasno portažit ću nekog tko to može i zna napraviti ako postoji i to je to. Tu staje priča zasad.  

2 godine
Shema pcb-a grafičke kartice

napokon jedna zanimljiva, konstruktivna tema. ne mogu pomoći, ali pratim sa zanimanjem i nadam se da će ta grafa oživjeti. 

1 0 hvala 1
9 godina
gpd kaže...
..

U14
COMMON
SOT23_5_DP
GS7615STDD-R

U804
M74VHC1GT08DFT2G
COMMON
SC70-5

uf onda cu u zatvor, prckam po svemu lol.
hvala na info, sot23 5 moze nazalost bit svasta, nemora bit regulator, SC70-5 je isto 5 pin ali manji dosta mislin da se ovde radi o sot23-5. pa bi prije reka da je u14 gs7615
, nebi bilo loše napravit macro sliku ove komponente sta fali s nekim svjetlom sastrane ako se moze vidit gornji layer pcb-a kako su spojene komponente oko komada koji fali(za usporedit s datasheetom)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice