Riknulo: napajanje ili matična?

poruka: 81
|
čitano: 10.100
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: Riknulo: napajanje ili matična?
Immartu kaže...

Ma kakvi. 560ti ti je 1700 - 2100, ovisi o proizvođaču, 6950 također, od 1900 na dalje

Overhaul je spominja polovne kartice s garancijom a ne nove, dakle obe se mogu nać za 1500kn !

I see offline people !
17 godina
neaktivan

Ej ispitaj svoju graficku u prijatelja,ako nevalja rastavi graficku,ocisti je i u pecnicu na 9 min na 200 c,tako san ja spasija svoju,bilo mi otpa pasivni hladnjak na memoriji i izazva kratki spoj na grafickoj.Pecnica mi je spasila stvar,pokusaj tako prije kupnje druge,nemas sta izgubit.

0 0 hvala 0
15 godina
Cekaj, da ispecem graficku? Ono, a'la zagrebacki :D

A kaj se polovnih tice, ne znam koliko je to pouzdano...nekak me uvijek strah bilo takav hardver kupovat polovni...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Groza kaže...
Immartu kaže...

Ma kakvi. 560ti ti je 1700 - 2100, ovisi o proizvođaču, 6950 također, od 1900 na dalje

Overhaul je spominja polovne kartice s garancijom a ne nove, dakle obe se mogu nać za 1500kn !

Nisam vidio to, my bad.

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
18 godina
stef_zg kaže...
Cekaj, da ispecem graficku? Ono, a'la zagrebacki :D

A kaj se polovnih tice, ne znam koliko je to pouzdano...nekak me uvijek strah bilo takav hardver kupovat polovni...

Tražiš polovne samo s garancijom onda - to su sve nedavno izašle kartice i morale bi imati još dos garancije.

Ali i tvoja bi, kažem morala još imati garanciju, traži di si ju kupil.
Inače, nisam siguran da se tebi isplati peći karticu jer sigurno nisi

imao hladnih lemova da se preleme nego nekakav kuršlus zbog lima, jel? No mošda kod nekog proradi.

Probaj ju kod frenda.

14 godina
neaktivan

Ma nema šanse, pa spržena elektronika nije isto što i mikrofrakture u lemovima. Nije roštiljanje odgovor na svaki problem, kamo sreće da jest. Joj ja bi isto htio da ubacim jednu geforce 9500 u pečnicu sa kilom krumpira začinjenu vegetom i origanom i da dobijem novu gtx570, barem 470. Ostavite se toga ako nije riječ o karticama starim 3 godine.

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

APDEJT

evo, spojio frendovu grafičku u matičnu, uredno radi sve, nije nikakvog standbya bilo, nit se srušio sistem, sve uredno radi...sad ću svoj u njegov komp uštekat pa javit kaj je bilo....dakle 99 posto je i grafička riknula...krasno

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Koja grafa ti je riknula?

Don Believe The Type
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
WrongType kaže...

Koja grafa ti je riknula?

e ovo je sad totalna komedija...spojio grafičku u frendov komp i radi normalno. doduše nismo drivere instaliravali al se nije srušio sistem, dapače, i film se neki pokrenuo

kaj je onda problem samo u driverima na mom kompu? al kak ću ih deinstalirat kad nemrem u windowse :D

moja grafička je Gigabyte GeForce 460 gtx

14 godina
neaktivan

Probaj na svojem pc -u diči linux live distribuciju sa cd-a.

Don Believe The Type
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

niš mi sad nije jasno, al vratio sam grafičku svoju u svoj komp, uspio nekak prek sejf moda uć u windowse i reinstalirat drivere...i sad sve normalno radi. yebo ja sebe ako je meni jasno kaj se tu izdogađalo, al očito je samo napajanje riknulo in the first place...eto

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Možda je PSU kad je reiknulo poslalo previše struje u GPU trebao si izvadit i opet stavit tak je meni slično bilo kod lošeg oc-a nije bilo uopče slike izvadio grafu spojio intergriranu ima slike vratio opet ovu radi normalno.

Don Believe The Type
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2012 19:17 (WrongType).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

probaj natrag napajanje možda i ono  ponovno proradi.{#}

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Hahahahaha, tko zna, mozda fakat radi :D
Uglavnom, fala decki na pomoci, fala bogu nije na kraju preveliki trosak
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Sta se tice pecnice to je kad je mislis bacit,pa bolje nesta pokusat nego nista,meni je isto tako bilo prije pecenja nije tila radit kad je imala drivere a bez drivera je radila,samo u naj manjoj rezoluciji,jos je imala i tockice po ekranu,cin san pokusa snimit drivere dođe do ucitavanja windowsa i nista,samo plavi ekran.Bez drivera san moga uc u safe mod.Jos san primijetio da je kabel DVI kad ga taknes ima osjecaj jako strujanje struje,to je bilo u mene jer je doslo do kratkog spoja,sad sve radi i na kabelu je sve normalno bez toga osjecaja.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
stef_zg kaže...

niš mi sad nije jasno, al vratio sam grafičku svoju u svoj komp, uspio nekak prek sejf moda uć u windowse i reinstalirat drivere...i sad sve normalno radi. yebo ja sebe ako je meni jasno kaj se tu izdogađalo, al očito je samo napajanje riknulo in the first place...eto

Ajd ti jos jednom probaj svoje staro napajanje kod frenda. Pa javi :)

18 godina
mcf kaže...
stef_zg kaže...

Ajd ti jos jednom probaj svoje staro napajanje kod frenda. Pa javi :)

Pa nije bezveze, to napajanje ima sve moguće zaštite, možda je samo pri kuršlusu sa tim limom odbijalo pokretati zbog zaštiite.

14 godina
neaktivan
Flasme kaže...

Sta se tice pecnice to je kad je mislis bacit,pa bolje nesta pokusat nego nista,meni je isto tako bilo prije pecenja nije tila radit kad je imala drivere a bez drivera je radila,samo u naj manjoj rezoluciji,jos je imala i tockice po ekranu,cin san pokusa snimit drivere dođe do ucitavanja windowsa i nista,samo plavi ekran.Bez drivera san moga uc u safe mod.Jos san primijetio da je kabel DVI kad ga taknes ima osjecaj jako strujanje struje,to je bilo u mene jer je doslo do kratkog spoja,sad sve radi i na kabelu je sve normalno bez toga osjecaja.

to su su znakovi hladnog lema na GPU a ne veze s kratkim spojem kad se napravi kratki spoj i kad nešto pregori onda nikakva pečnica ne pomaže kao što je neko gore naveo nije pečnica za sve ljudi malo promislite kad je kratki spoj jedino je detektiranje uzroka, zamjena komponenti i to je to

18 godina

Evo da ne otvaram novu temu.Danas mi se komp ugasio sa, od sebe uslijed igranja.Nesto je malo zasmrdilo po spaljenom i kad se pokusa upaliti na sekundu zasvijetli lampica na tipki za paljenje i to je to.Cini mi se da je napajanje.Imam garanciju ali sam htio provjeriti ovdje za svaki slucaj ako moze nesto drugo biti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
weks kaže...

Evo da ne otvaram novu temu.Danas mi se komp ugasio sa, od sebe uslijed igranja.Nesto je malo zasmrdilo po spaljenom i kad se pokusa upaliti na sekundu zasvijetli lampica na tipki za paljenje i to je to.Cini mi se da je napajanje.Imam garanciju ali sam htio provjeriti ovdje za svaki slucaj ako moze nesto drugo biti?

uzmi kutiju i nosi na servis ako je imaš garanciju. Ne isplati se kemijati kad imaš garanciju.

"Just A Dream ".
18 godina

Kupio sam komp u dijelovima tako da mogu samo komponentu koja ne valja slati.Sad sam izvadio graficku i komp bez nje radi.Izgleda da je ona riknula.E sad,da li je moguce da je nesto na napajanju otislo pa se nece upaliti sa grafickom a bez nje hoce? Iako,smrad dolazi iz graficke kartice pri pokusaju paljenja.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.11.2013 11:22 (weks).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice