Resetiranje BIOSa

poruka: 23
|
čitano: 7.146
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Resetiranje BIOSa

Ekipa iman jedan kompjutor koji nije jako star ali se nije koristija. Buraz je sa njega skinija bateriju sa matične a i bija je bez napona.

Naravno bijos se je resitira i sad kad ga upalim ne monitoru mi nema ništa, samo crni ekran.

sad me zanima kako ću podignit bios i oživit komp?

0 0 hvala 0
18 godina
Re: Resetiranje BIOSa
rx-5 kaže...

Ekipa iman jedan kompjutor koji nije jako star ali se nije koristija. Buraz je sa njega skinija bateriju sa matične a i bija je bez napona.

Naravno bijos se je resitira i sad kad ga upalim ne monitoru mi nema ništa, samo crni ekran.

sad me zanima kako ću podignit bios i oživit komp?

Tu ima većih problema nego što je sam BIOS. Prvo provjeri napone, a ako su oni OK i nema nikakvog signala (ni video ni zvučnog) najvjerojatnije je mamaploča u banani.

16 godina
neaktivan
Komp je ostavljen uredan i ispravan. On se uredno upali i radi ali na ekranu nema nista.
18 godina
rx-5 kaže...
Komp je ostavljen uredan i ispravan. On se uredno upali i radi ali na ekranu nema nista.

To što nema ništa na ekranu ne znači da se upalio i radi, to može samo značiti da je PSU ispravan.

Po opisu izgleda da je do ploče. Zvučnih signala nema?

16 godina
neaktivan
Resetiranje BIOSa
Zvucnog signala nema nazalost

0 0 hvala 0
18 godina
rx-5 kaže...
Zvucnog signala nema nazalost

Mislim da je ploča.

14 godina
neaktivan
Cim nema zvucnog signala, naravno da je ploca.
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
16 godina
neaktivan
Resetiranje BIOSa
Da znam da je ploca ali sta sad da radim, jer ta plica je uredno radila nazad dva mijeseca

0 0 hvala 0
18 godina
rx-5 kaže...
Da znam da je ploca ali sta sad da radim, jer ta plica je uredno radila nazad dva mijeseca

Vidi da li je sve sjelo na svoje mjesto, jesu li neki kondenzatori napuhani... Malo toga realno možeš sam napraviti.

Za početak, odspoji sve osim CPU, RAM, video i PSU i vidi da li ima pomaka.

16 godina
neaktivan
Evo jesam ali i dalje se nista nedesava
13 godina
neaktivan

probaj reset biosa pomocu jumpera na ploci

otkup neispravne elektronike
16 godina
neaktivan
A kako cu to napravit? Samo znam da je Asusova ploca a neznam koji je model tako da nemogu nac nikakve upute
13 godina
neaktivan

negdje oko cmos baterije,dakle one koje nema kako si naveo trebas imat 3 kontakta,preko 2 je jumper,plastika crna ,obicna brika zapravo...ovako ti to izgleda otprilike http://www.mondoinformatico.info/foto/20091024clear_cmos.jpg

16 godina
neaktivan

Znam kako izgleda ali kakav je dalje postupak?

13 godina
neaktivan
Resetiranje BIOSa

BIOS se more resetirat tako da se izvadi baterija iz matične... ali mislin da ti nije do toga

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Rootwalla kaže...

BIOS se more resetirat tako da se izvadi baterija iz matične... ali mislin da ti nije do toga

Nego do cega
13 godina
neaktivan
Resetiranje BIOSa

BIOS bi se u svakon slučaju triba dignit, možda je nešto pokvareno, more bit bilo šta...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pa reci sta
13 godina
neaktivan
Resetiranje BIOSa

lol, pa možda ti je riknila matična, možda grafička, možda rami... ko će znat

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Jel vracena baterija u plocu?

Ako nije (ili je prazna) mozda nece zbog toga, a moze bit da ti je boot disk drugacije nastelan pa se resetom biosa sve vratio u prvobitno stanje pa ne nalazi boot disk.. Pata, jumperi? Pojima nemam, probaj i to..nemas kaj izgubit. A mozda i gluposti bleblecem posto je pol pet i jedva cekam da nocna sihta zavrsi :D
Battlelog ~ UrbanFsk
16 godina
neaktivan
Baterija je vracena u maticnu. Resetira sam bios pomocu jampera ali i dalje ista stvar.
13 godina
neaktivan

kako si ga resetirao? moras upalit komp i onda prebacit jumper i trebao bi se ugasiti...jesi sve kablove od napajanja spojio?

16 godina
rx-5 kaže...
Baterija je vracena u maticnu. Resetira sam bios pomocu jampera ali i dalje ista stvar.

Odnesi ti to do servisa najbolje je,jer ako neznas bas dobro oko maticne mozes samo nesto jos pokvarit,moj savjet ti je SERVIS...

Softwer
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice