- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
VJerovatno ti je ta pločica u banani....!
ako nije od istog proizvođača moze biti problem.. ako je od istog proizvođača onda je problem u ramu
Pozz svima,pre sve ga da se izvinem sto ovako upadam u temu,ali da ne otvaram jos jednu sa istim naslovom a odgovor na svoj problem me nadjoh...
Naime danas me poce zezati komp,tacnije zauzece ram memorije...kad tek upalim komp sve normalno radi,medjutim kako vreme odmice (nakon nekih 10ak min) zauzece memorije dodje i do 97%...ako moze mala pomoc sta bi trebao da radim pa da to popravim.. (moduli su poprilicno dugo u komp i do sada nisam imao nikakvih problema inace ima ih 4x2gb)
edit:
sad sam ``ugasio`` dllhost.exe (moze se videti na slici 2a) i stanje se vratilo u normalu,tacnije ram mi je na nekih 15% moze li se on izbrisati za stalno,odnosno dal je taj proces uopste potreban ili sam nesto ``pokupio`` sto nisam trebao
Ako dobro vidim, većinu memorije zauzima dllhost.exe. To mi mogao biti znam da imaš neki malware na računalu.
Koji antivirusni program koristiš?
Skini Malwarebytes anti-malware pa probaj s njim skenirati.
- Uz prijedlog koji je dao kolega, predložio bih još da pokreneš CMD kao administrator,
upiši SFC /SCANNOW.
- Proskeniraj sa AdwCleaner, ComboFix, Hitman pro.
u medjuvremenu sam pokusao izbrisati taj proces u task manager-u i sad radi kako treba,tacnije ide do nekih 17% zauzece...koristim avast free verziju.pokusat cu s njim preskenirati cijeli komp i skinuti predlozeni program....
prije svega da se zahvalim svima na pomoci,mada nisam na kraju nista rijesio....cijeli komp preskenirah sa avastom,nista ne nadje....onaj preporuceni program ``malvarebytes`` nasao je hrpu nekih zarazenih fajlova,nih sam valjda izbrisao,rest komp i na kraju onaj fajl opet kao tumor...raste il raste....na kraju sam shvatio da mi je lakse ponovo dici sistem nego opet izgubiti 3h dok sve skeniram :)
na slici je sve sto je mb nasao...