Problemi sa računalom i procesorom tijekom igranja

poruka: 5
|
čitano: 692
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

CPU: AMD phen II X4 3.2Ghz

MB Asrock 880g PRO3

4GB ram

Grafa: Zotac GTX560 1GB

Računalo kupljeno prije 2 godine, prosle godine sam stavio novo napajanje.

Osim toga, sve je isto od dana kad je kupljeno.

Problem je u tome sto nakon 10-15 minuta igranja bilo koje "zahtjevnije" igre se pojavi kratkotrajno zujanje, nestane slike sa monitora i ne preostaje mi nista drugo nego da ga ugasim pa ponovo upalim.

Ja i frend smo gledali temperature i CPU je isao preko 70 pa smo otvorili komp i izvadili proc. Procesor je bio doslovno zaljepljen za hladnjak sa termalnom  pastom umjesto da bude fiskiran na matičnoj. Idioti u Magazin RSu su na njemu zaljepili paste ko paštetu na kruh.

Znam za ovaj "kvar" već malo duže , ali sam ga do sada  ignorirao jer je komp vrtio LoL i ostalo mi nije trebalo , a sad bi to volio riješit. (Ovo za proc nisam znao)

Molio bi za pomoć,  savjete i sl. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Problemi sa računalom i procesorom tijekom igr

Kako si ga uspio izvaditi zajedno sa hladnjakom :D, jesi li provjerio da nisi oštetio socket, jer moras podici ručicu da bi izvadio procesor iz socketa, a sto se tiče sređivanja kupi kvalitetniju termalnu pastu, tu fino očisti i sa procesora i sa coolera i nanesi novu.

14 godina

To ni meni nije jasno ali sve je ok. Mislis da je to bio jedini problem? Koja je normalna temperatura ovog proc a koja je zabrinjavajuca?

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.7.2014 16:10 (systemize_lp).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Njegova maximalna temperatura je 62 C, međutim ako ga konstantno opterećuješ veoma ćes brzo premašiti 62 C na stock cooler-u, plus uzmi u obzir temperaturu sobe i propusnost zraka kroz kućište i inače AMD-ovi procesori znaju da se griju.

0 0 hvala 0
14 godina

Zašto se onda računalo ne ugasi do kraja, već reagira tako kako reagira? Kasnije idem po pastu, imas kakve preporuke ili je kvaliteta paste nebitna?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice