Problemi kod pokretanja PC-a

poruka: 14
|
čitano: 2.693
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Jučer sam kupio novu (ASRock P45R2000) matičnu ploču, procesor (Intel Core 2 Quad CPU Q8400 @ 2.66GHz), grafičku (GeForce GTS 250 1gb) i dva puta po 2GB rama ddr3 i odlučio da sam to promjenim. Sve sam ja to popikao i hoču pokrenut PC ali se ledioda na monitoru upali i odma ugasi tako da je monitor crn a kučište imam osječaj da odradi svoje ali na ekranu ništa.Nakon par reseta i stisak na F2 upali se monitor i uđem u bios diskovi uredno prijavljeni voltaža i temperature ispravne.Sve izgleda uredu i ja instaliram Windowse i monitor radi i pali se kad kliknem restart ali kad ugasim na Turn Off i pričekam par minuta i hoču upalit desi se isto na monitoru blicne zeleni led u kučištu se čuje klik i odma se ugasi i tako 2-3 puta i onda se upali i digne Win..Desi se da nekad i nece da se upali pa stisnem reset i onda digne Win..Taj problem me danas jako naživciro da več mislim da nešto nisam dobro napravio ili podesio.
Još mi nešto nije jasno imam 2x2GB Dual Channel ram a u System Properties na kartici General piše 3,18 GB of RAM.
U boisu se vide oba slota po 2BG i Everest pokazuje da su uštrkana dva slota po dvije gige.
Ne znam dali sam dovoljni objasnio ali da vas više ne gnjavi sa svojim problemom molim za pomoć !!
Pozdrav !!

Born to Lose ♠ Live to Win

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ako ti je os xp on nemoze ucitati vise od 3.2gb rama.jesi li probao da ukljucis monitor preko drugog dvi prikljucka i koristis li dvi-vga konvertor?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problemi kod pokretanja PC-a

Ne XP sam po sebi, bitno je da je OS 32 bitni (Xp, Vista ili 7) ne može registrirati tj. koristiti više od oko 3.25GB rama. Iako teoretski 32 bitni OS-ovi mogu registrirati do 4GB, to se nije pokazalo baš točnim.

Tvoj procesor, Q8400 (još je i novijeg datuma nego ostala braća iz Q8x00) nije u CPU support listi pa je potreban flash BIOS-a na noviju verziju

Da li su spojeni svi konektori od napajanja (8 pinski i 24 pinski i konektor na grafici)

http://fotoforum.forumotion.net/
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.7.2009 9:50 (Oly_E3).
16 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Ne XP sam po sebi, bitno je da je OS 32 bitni (Xp, Vista ili 7) ne može registrirati tj. koristiti više od oko 3.25GB rama. Iako teoretski 32 bitni OS-ovi mogu registrirati do 4GB, to se nije pokazalo baš točnim.

Tvoj procesor, Q8400 (još je i novijeg datuma nego ostala braća iz Q8x00) nije u CPU support listi pa je potreban flash BIOS-a na noviju verziju

Da li su spojeni svi konektori od napajanja (8 pinski i 24 pinski i konektor na grafici)

Da imam XP 32 bitni OS onda je to problem memorije.
A što se tiče paljenja Win..i monitora spojen je na VGA port(15-pin D-Sub)
Sadašnja Verzija BIOS-a P1.50 gledam na stranici ima 1.80 pa ču najvjerojatnije flešat.

Svi konektori su spojeni 24 pinski i konektor na grafici a ovaj 8 pinski mi je samo 4 pinski ali mislim da to nema veze.
Za sad toliko čujemo se kasnije!!

16 godina
neaktivan

Ipak ti spoji i taj 8 pinski

Sa memorijom nemaš nikakav problem, to je tako, tehnologija je išla naprijed i onda su izdani 64 bitni Windowsi baš da pokriju nek rupe u 32 bitnim, jedino da probaš samo sa jednim odulomda vidiš ako će onda bootati. Da li si ramove stavio u utore iste boje

http://fotoforum.forumotion.net/
16 godina
neaktivan

Da ram sam stavio u utore iste boje,

Na staroj ploči sam na pokretanju mogao pratit bot (mislim prijavu  grafike pa procesor pa bot ,ide,sata,itg) a na ovoj novoj mi je slika sa tri opcije F2, F11, i tab i odma se pojavi logo od Win...

Dali se može slozit da se može vidjet prijava hardvera ?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da u BIOS-u isključi opciju za pokazivanje proizvođača.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ekipa,

ako mi može netko pomoći. Kod pokretanja PC-a pritiskom na power tipku čuje se da je PC počeo raditi, čuju se četri bip-a jedan dugi i tri kratka, PC i dalje radi, ali ne pokreče Windowse, tek pritiskom na tipku reset krene raditi. I dalje radi bez ikakvih problema. Ne traži ni Bios, ni namještanje vremena, baš ništa - radi odlično.  PC je star 2 god. i do sad nije javljao nikakve probleme. Kad ga gasim radim to normalno preko Start tipke i sve funkcionira kako treba osim samog paljenja. Što bi to PC mogao na početku javljati?? Što mu znači jedan dugi i tri kratka bip-a?

Unaprijed zahvaljujem.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LEO_MM kaže...

Ekipa,

ako mi može netko pomoći. Kod pokretanja PC-a pritiskom na power tipku čuje se da je PC počeo raditi, čuju se četri bip-a jedan dugi i tri kratka, PC i dalje radi, ali ne pokreče Windowse, tek pritiskom na tipku reset krene raditi. I dalje radi bez ikakvih problema. Ne traži ni Bios, ni namještanje vremena, baš ništa - radi odlično.  PC je star 2 god. i do sad nije javljao nikakve probleme. Kad ga gasim radim to normalno preko Start tipke i sve funkcionira kako treba osim samog paljenja. Što bi to PC mogao na početku javljati?? Što mu znači jedan dugi i tri kratka bip-a?

Unaprijed zahvaljujem.

Koju matičnu imaš? Možda je problem u grafičkom kartici.

Razer_Copperhead
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.12.2009 9:32 (Razer_Copperhead).
15 godina
neaktivan

Intelova je matična ploča. Detalje mogu tek sutra javiti. Ono što me zbunjuje, u samom radu PC-ja nemam nikakvih problema, ne smrzava se, veza s internetom je ok i sve ostalo je ok.

15 godina
neaktivan
LEO_MM kaže...

Ekipa,

Unaprijed zahvaljujem.

U uputstvima od matične ti vjerojatno piše šta znače ti bipovi.

17 godina
neaktivan

One Long and Three Short Beeps. Video (EGA) Display Circuitry.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
james_ri kaže...

One Long and Three Short Beeps. Video (EGA) Display Circuitry.

To bi trebalo značit nekakav problem s grafičkom... Ako imaš neku drugu grafičku probaj s njom bootat da vidiš hoće se opet događat, i probaj u drugi neki komp stavit grafičku koju koristiš i vidit hoće radit kako treba. I provjeri sve postavke u vezi s njom u biosu, moguće da je nešto krivo pa zato javlja grešku. Ne znam ti ovako napamet ništa reć pametnije, uglavnom, provjeri sve što možeš u vezi s grafičkom, moralo bi biti nešto.

17 godina
neaktivan

Čekaj rekao si da imaš ne 8 pinski nego 4 pinski konektor napajanja na grafici i kažeš da nema veze???

Ima jer ti onda kartica ne dobiva dosta struje i nema pravi napon, zato ti se i ruši.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2009 13:25 (james_ri).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice