Problemi sa grafickom?

poruka: 8
|
čitano: 1.481
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problemi sa grafickom?

zdravo svima,

imam jedan problem za koji pretpostavljam da je vezan za graficku kartu, ali nisam siguran. Ako je neko imao slicnih problem, nek me uputi u pravom smjeru :)

desava mi se da se neke igre (ne sve) ponasaju kao da su pritisnute tipke na testaturi, npr nasumice se biraju opcije u menijima, ako uspijem doci do gameplaya lik se nekontrolisano krece u svim pravcima, isl. Mimo igara je sve bilo OK do nedavno. Sada mi se zna desiti da kada izadjem iz igre, ekran bude crn. Dobija signal sa graficke (monitor ne prijavljuje signal loss, cujem zvukove sa kompa - npr. kad se neko prijavi na MSN) ali je sve crno. Restart ne pomaze - slike ima dok se podize BIOS, kada se treba pojaviti windows boot screen opet je sve crno. Problem se rijesi sam od sebe nakon nekog vremena. Da li neko ima neku ideju sta bi mogao biti problem...

0 0 hvala 0
17 godina
Problemi sa grafickom?

provjeri si tipkovnicu, zatim uninstaliraj drivere od grafike.....stavi zadnje drivere, očisti komp sa tuneup utility alatom, provjeri sve kablove kako su spojeni i reinstaliraj igru koja te zeza pa probaj.....ajde javi kako ide!Namigiva

e6300@3500Mhz, TT Sonic Tower, TT Soprano, GB 965p ds3, 2x2Gb OCZ @1000MHz, ATI HD 4850 VoltModed 800/2200, Corsair HX520W, HDD SP F1 640gb, HDD SG 320gb , Razer Deathadder, Saitec Eclipse keyboard, Asus "22 LCD Strpljivost nije vrlina, već samo gubljenje vremena!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problemi sa grafickom?

testaturu sam provjerio (stavio drugu), driveri za graficku su updateani, nije problem sa samo jednom igrom vec dosta njih :(

reinstalirao sam i directx...

sad ne znam da li da pokusavam sa reinstalacijom widowsa ili da trazim novu graficku ili nesto trece....

17 godina
Problemi sa grafickom?

preskeniraj komp sa superantispywerom, i sa nekim boljim av programom, te probaj odvrtit i kakav benchmark program da vidiš da li ti bloka i li gasi komp....ako da, probaj system restore napravit, pa vidi dalje!

e6300@3500Mhz, TT Sonic Tower, TT Soprano, GB 965p ds3, 2x2Gb OCZ @1000MHz, ATI HD 4850 VoltModed 800/2200, Corsair HX520W, HDD SP F1 640gb, HDD SG 320gb , Razer Deathadder, Saitec Eclipse keyboard, Asus "22 LCD Strpljivost nije vrlina, već samo gubljenje vremena!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

racunar cist ko suza, prevrtio sam 3Dmark i BurnInTest nekoliko puta....

17 godina
havajac kaže...

racunar cist ko suza, prevrtio sam 3Dmark i BurnInTest nekoliko puta....

IIIIIIIIII???????????

Šta se dešava, kakva je situacija u benchmark testovima?
e6300@3500Mhz, TT Sonic Tower, TT Soprano, GB 965p ds3, 2x2Gb OCZ @1000MHz, ATI HD 4850 VoltModed 800/2300, Corsair HX520W, HDD SP F1 640gb, HDD SG 320gb , Razer Deathadder, Saitec Eclipse keyboard, Asus "22 LCD Strpljivost nije vrlina, već samo gubljenje vremena!
16 godina
neaktivan
Problemi sa grafickom?

nista, sve se izvrtilo OK (ako se OK moze reci za moju x550 :) )

samo sad ima novi simptom :)

od prije neki dan...

sad mi ekran stalno ispisuje da ne moze prikazati sliku i da je optimalan mod 1280 x 1024 (60Hz) (to su ujedno i moje trenutne postavke)

problem je sto ne mogu nista uraditi - jer mi se ne prikazuje slika i kad se boota racunar (ne mogu uci u BIOS - o Windowsu da i ne govorim)

moram jos provjeriti da li je monitor OK (cisto da se umirim) pa u radnju po novu graficku...

0 0 hvala 0
17 godina
Problemi sa grafickom?

Mislim da je neminovna nabavka nove....ionako nečeš previše plakat za x550 Smijeh

e6300@3500Mhz, TT Sonic Tower, TT Soprano, GB 965p ds3, 2x2Gb OCZ @1000MHz, ATI HD 4850 VoltModed 800/2300, Corsair HX520W, HDD SP F1 640gb, HDD SG 320gb , Razer Deathadder, Saitec Eclipse keyboard, Asus "22 LCD Strpljivost nije vrlina, već samo gubljenje vremena!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice