Problem sa zvučnicima

poruka: 4
|
čitano: 1.422
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Problem sa zvučnicima

Imam logitech z623 kupljene u linksu i kad pojačam do kraja čuje se kao da "prde-krče" kod basa, desni se više čuje. Nema čisti zvuk. Dal da to nosim na reklamaciju ili je to "kao" normalno? Jel mog ja tu biti išta kriv u vezi rukovanja (normalno uštekano u matičnu i struju)?

edit: dal može bas iz zvučnika vibracijom oštetit komponente na pc-u?

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.12.2021 14:05 (rokonja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Problem sa zvučnicima

u današnjem novom broju buga imaš dobre zvučnike od 18 000kn.

ne znam jel oni proprde na max.

ispod woofera stavi neku knjigu ili tanji kušin.  neće oštetit ništa..jedino ako imaš klasični hdd, nije poželjno da sve vibrira.

al razmisli o preporuci bugovaca i kupi nešto bolje.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Re: Problem sa zvučnicima
torrente kaže...

u današnjem novom broju buga imaš dobre zvučnike od 18 000kn.

ne znam jel oni proprde na max.

ispod woofera stavi neku knjigu ili tanji kušin.  neće oštetit ništa..jedino ako imaš klasični hdd, nije poželjno da sve vibrira.

al razmisli o preporuci bugovaca i kupi nešto bolje.

Ma hval kolega, al 18 000 mi je veliki broj, čak i da brojim je puno. Mene trenutno ovi dave. I da ima dva šugava klasična hdd koji eto služe za download.

16 godina
neaktivan
Re: Problem sa zvučnicima
rokonja kaže...

Imam logitech z623 kupljene u linksu i kad pojačam do kraja čuje se kao da "prde-krče" kod basa, desni se više čuje. Nema čisti zvuk. Dal da to nosim na reklamaciju ili je to "kao" normalno? Jel mog ja tu biti išta kriv u vezi rukovanja (normalno uštekano u matičnu i struju)?

edit: dal može bas iz zvučnika vibracijom oštetit komponente na pc-u?

nedužan si (dok ti ne dokažu suprotno). ako pojačaš "do daske", skoro svaki će PC zvučnik proizvoditi nesuvislo zvukovlje jer (uglavnom) nisu ujednačeni (izbalansirani?) pojačalo i zvučnici, odn. zvučnici su preslabi za snagu pojačala ili je pojačalo neosobitokvalitetno pa izobličuje zvuk pri glasnijem opletanju. ponekad je i izvor zvuka (pjesma/štoveć) loše kodiran/uzorkovan. rješenje: ne poglašnjavaj do kraja (ako je do nekih 2/3 u redu, dalje ne čačkaj). kolega iznad ti je načelno dao dobar savjet: kvaliteta (i izdržljivost/pouzdanost/bla) košta. masno. 

vibracije (= zračni udari ili podrhtavanje podloge, ako su na istoj), izravne, mogu smetati komponentama računala (kad se pretjera i ustraje u tome). 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice