Problem s ulaskom u bios na starom laptopu

poruka: 7
|
čitano: 3.141
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Imam jedan problem trebam na stari laptop kojemu se pokvarila intergrirana tipkovnica.A treba mu nova instalacija windowsa.Tipkovnicu koju priključin na usb ne učita prije bootanja tako da jednostavno neznam kaku ući u bios a ovako se instalacija jednostavno neće pokrenuti

tako ako tko ima kakvu ideju kako da xp instaliram unatoč ovom problemu neka kaže

Svakog dana u svakom pogledu sve više i više napredujem
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Re: Problem s ulaskom u bios na starom laptopu
Mr.doktor kaže...

Imam jedan problem trebam na stari laptop kojemu se pokvarila intergrirana tipkovnica.A treba mu nova instalacija windowsa.Tipkovnicu koju priključin na usb ne učita prije bootanja tako da jednostavno neznam kaku ući u bios a ovako se instalacija jednostavno neće pokrenuti

tako ako tko ima kakvu ideju kako da xp instaliram unatoč ovom problemu neka kaže

imaš li na laptopu ps/2 ulaz? probaj posuditi od nekoga ps/2 tipkovnicu i s njom ući u bios

14 godina
neaktivan
nemam ps/2 ulaz pravi za*eb....
15 godina

Pokušajte skinuti tipkovnicu pa prilikom startanja umjesto tipkom pažljivo dajte  kontakt kakvim provodnikom.

Pozdrav!

18 godina
neaktivan

koliko je star laptop?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mr.doktor kaže...

kaku ući u bios a ovako se instalacija jednostavno neće pokrenuti

taman da i uđeš u bios kako misliš bez tipkovnice promjenit priority da ti boota s cda?

jedino da makneš bateriju sa matične (pa ju drži vanka par minuta) pa da vratiš bios na default, (ili ako ima neki jumper za reset na matičnoj?) Pretpostavljam da bi ti to vratilo cd na prvo mjesto prioritya za boot.

Ako imaš neki komp doma, možeš bootat windowse sa usb sticka. Imaš temu kako to napraviti TUUUUU

Drugo. Provjeri jel ti cd s windovsima bootabilni cd. Jer možda bios i ima cd na 1. priority ali ti cd nije bootabilni. (dakle ovo provjeri prije nego što ideš resetirati bios)

A sad još nešto.

Ako imaš unutarnji card reader, (ugasi komp pa pogleda ako imaš) ištekaj sve žice koje vode prema njemu. Ponovno zatvori sve, (card reader ostavi ištekan, kao da ne postoji) uštekaj USB TIPKOVNICU nazad u USB port i upali komp. Trebalo bi ti prepoznat tipkovnicu normalno. Onda namjesti sve u biosu kaj ti treba.

Kad instaliraš windowse, ugasi komp, ponovno otvori pa uštekaj reader nazad. Tada bi sve skupa trebalo raditi.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
14 godina
neaktivan

uh hvala vam uspio sam nekako preko usb-a.

laptop je prahistoriski

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice