Problem-tipka power za uključivanje kompa

poruka: 10
|
čitano: 9.181
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Problem-tipka power za uključivanje kompa
Zamijeni mb swich sa resetom na maticnoj ploci pa ga probaj upaliti preko reseta.
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

imah takav problem prije cca mjesec dana.. komp kad se upali radi i radi...al prilikom prvog paljenja upali se tek sam od sebe nakon minute dvi tri..pet...nije bilo puno mudrosti..pretpostavio sam da napajanje rikava...zamjenio napajanje i radi ko urica...

Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

ne tvrdim ja da i tebi napajanje crkava..mislim ono nisam "vidoviti Milan" vec kao i ti informirao sam se na sve strane...preko lokalnih hardware gurua..interneta...pa prije neg sam poduzeo navedene korake....pregledao sam vizualno maticnu i provjerio kondenzatore da se nisu "napuhali" jer i to moze biti razlog u "kasnom paljenju"..kako su oni bili oke...uzput sam ocisti i ispuha napajanje i hladnjak od cpu-a...onda prema iskustvima dugih...prebaci/prikljuci sam komp na posebnu uticnicu (prije mi je bilo na "lopovu" sa vise potrosaca")..ni to nije pomoglo...resetrio sam postavke kompa na defaultne....niti to nije bilo...i na kraju il opet tu na pocetku...zamjeni sam napajanje koje je iako staro 3 godine bilo kvalitetno i davalo je struju nezahtjevnom uredskom stroju..dakle...to je moje iskustvo..i sad me bas zanima kako ce tvoje zavrsiti..pa cu znat jednu vise ;)

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.11.2011 16:09 (Dandy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nema druge nego da probas sa drugim napajanjem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ford eleanor kaže...

Ali ne kužim kako može raditi danima bez problema bez da ga uopće gasim.Problem je samo uključivanje u rad.

Sigurno sklopka za palenje u banani, treba samo zamjenit sklopkice jer se s vremenom istroši. Jednom mom frendu komp se stalno resertirao, a kad sam vadio ploču radi testa i test prošla ok (nije resertirao) a kad sam vratio u konfi i tu problemi počeli i baš power bila neispravna s prednjem kučište i srečom imao drugi sklopkice te sam zamjenio i super radio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ako se čuje pucketanje (tj. iskrenje) iz napajanja, znači da problem nije u tipki za uključivanje, nego je negdje loš spoj unutar napajanja (možda na sklopki na samom napajanju ili kod nekog elementa na tiskanoj pločici napajanja); zbog toga i radi nakon što se uspije uključiti.

Taj slabi spoj treba popraviti ili zamijeniti napajanje.

KaeR
14 godina
neaktivan
Problem-tipka power za uključivanje kompa

Probaj još kabel od napajanja dal ne prekida tako je i meni bilo pa sam bzveze novo napajanje kupil a kabel ustvari bil sheban

$inke
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ford eleanor kaže...
Dobio drugo napajanje(novo).Ono sto sam odneo na servis nisu mogli popraviti.Nocas sve spojio i uredno radi

Nadam se da nije offtopic,al da dam svoj komentar:

Meni se CX400 neće ponekad upalit,pa to rješavam tako da ga palim pritiskom na POWER + RESTART dugme i upali odmah. 

AMD Phenom II X4 B45 @ X3 3.75 GHz : http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2123285
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ford eleanor kaže...
mstaglicic kaže...
ford eleanor kaže...
Dobio drugo napajanje(novo).Ono sto sam odneo na servis nisu mogli popraviti.Nocas sve spojio i uredno radi

Meni se CX400 neće ponekad upalit,pa to rješavam tako da ga palim pritiskom na POWER + RESTART dugme i upali odmah. 

Nadam se da tvoje napajanje nije pri kraju mada čim poćne tako zezati da se naslutiti da nešto ne štima

A mislim da ću ga morat odnit u Links na servis - sinoć mi je trebalo pola sata da upalim komp - na pritisak tipke za paljenje samo blicne LED ventilator i lampica i to je to.
Nakon vađenja kabela od napajanja na pola sata i pritiskanja tipke za paljenje te vraćanja kabela - upalio se.
Sad ide samo na sleep ,neću ga gasit potpuno jer ne znam hoću li ga moći više upaliti.

U Linksu su mi rekli da ako se potvrdi neispravnost,da mogu birati novo - u cjenovnom rangu mi jedino odgovara XFX 450w ,al ne znam jel on može izdržati isti teret kao i CX400. 

AMD Phenom II X4 B45 @ X3 3.75 GHz : http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2123285
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ford eleanor kaže...
mstaglicic kaže...
ford eleanor kaže...
mstaglicic kaže...
ford eleanor kaže...

Nadam se da tvoje napajanje nije pri kraju mada čim poćne tako zezati da se naslutiti da nešto ne štima

A mislim da ću ga morat odnit u Links na servis - sinoć mi je trebalo pola sata da upalim komp - na pritisak tipke za paljenje samo blicne LED ventilator i lampica i to je to.
Nakon vađenja kabela od napajanja na pola sata i pritiskanja tipke za paljenje te vraćanja kabela - upalio se.
Sad ide samo na sleep ,neću ga gasit potpuno jer ne znam hoću li ga moći više upaliti.

U Linksu su mi rekli da ako se potvrdi neispravnost,da mogu birati novo - u cjenovnom rangu mi jedino odgovara XFX 450w ,al ne znam jel on može izdržati isti teret kao i CX400

Bez problema može držati kao i cx400 i još malo više.Slobodno uzmi xfx 450W

Onda ga nosim što prije,jer osjetim da mi niti OC ne ide kako treba - napajanje ima još 3 god. garancije ,al nosim ga sutra-preksutra.
Nikad ne znam oće li upaliti,a ponekad mi komp stvarno hitno treba,a u tim trenutcima se obično i neće upaliti iz prve - Murphyjev zakon :D  

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice