Problem sa računarom

poruka: 34
|
čitano: 8.246
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Problem sa računarom

Zdravo svima. Stavio sam ovu temu pošto sumnjam da je hardverski problem koji me muči duže vrijeme.Krećem od početka problema, tj. od same kupovine. Nakon kupovine računara, tj. isti dan sam htio oprobati igricu "Spiderman 3". I ona je blokirala dok sam je igrao. Nije sad zablokirala da ne mogu ništa nego restartovati, nego blokira izvjesno vrijeme pa se opet normalizuje. Interval blokiranja je bio manji od normalizovanja. Mnogi su mi rekli da je do drajvera od grafičke, da je on loš. I bio je loš, izbacivao je BSOD. Nakon skidanja i instalacije novog drivera sa nVidiine stranice problem i dalje ostaje prisutan. Al' aj, barem nema BSOD (koje veselje XD). Skoro sam skinuo najnoviji driver, i dalje isto stanje. Najviše komentara je bilo da je do same grafičke, do samog modela. U kompjuteru mi se nalazi nVidia GeForce 9400 GT 512 MB. Znam, znam, svi bi sad rekli ma mijenjaj to s**nje, to ništa ne valja. Ali ja mislim da nije do nje. Idemo dalje, ne vjerujem da je do Windows XP-a. Jer isti sistem sam instalirao na drugim računarima koji su dosta slabiji, i opet im je normalno funkcionisao za razliku od moga. U zadnje vrijeme se stanje pogoršava, pokretanje Skypa mu da poteškoća nekih 10-15 sekundi. Video poziv nisam mogao obaviti od kad ga imam. Blokira mi na banalnim programima. Sumnjam da bih mogao pokrenuti Google Chrome, Skype, MSN i BS zajedno(Ne mislim sve istovremeno). Antivirusni program mi je Avast ProAntivirus 5.0. Ne vjerujem da mi antivirus predstavlja problem, jer sam i bez njega radio i nije popravilo stanje. Ponavljam, problem je prisutan od kupovine računara, samo što sam ja tada mislio da je grafička, ali i da je loša, ne bi joj CS 1.6 trebao biti problem. Evo dok pišem ovu temu zablokirao mi je računar. Radi mi Media Player, Avast u pozadini k'o i ostali antivirusi i Google Chrome.  I na kraju konfiguracija računara:

PROCESOR: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 6000+

RAM: DDR2 2GB

GRAFIČKA: nVidia GeForce 9400 GT

MATIČNA PLOČA: ASUS M2N-X Plus

Jest da je mao veći tekst, ali ja mislim da će te se moći snaći. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa računarom

ajde polako... znaci kupio si "gotov" komp i on ti radi probleme (zamrzava se)... znaci kolko to traje kad se zamrzne? i koliko ti normalno radi? cujes li neku promjenu zvuka recimo napajanja? (koje napajanje imas?) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Problem sa računarom

Budući da imaš problema kod pokretanja programa, a rjeđe tijekom korištenja, sumnjam na hard disk. Provjeri ga za početak pomoću programa gsmartcontrol.

Drugi korak bi bio provjera RAM-a memtestom

KaeR
16 godina
neaktivan
Problem sa računarom

Ovako, dok si pisao i ja sam pomislio na graficku ali kad sam dosao do Avasta, moram ti napisati svoje licno iskustvo...

znaci pri paljenju racunara radio je nekih minut pa se zablokira pa odblokira i tako unedogled...prvo sam mislio da me stampac zeza, posto mi se u proslosti znalo desavati da me driver od stampaca hebe...sve sam zivo bio promjenio na racunaru, firewall, sve drivere i opet isto...i na kraju uklonim Avast i racunar proradi isprve...e sad to je moj slucaj ali nadam se da ce ti pomoci barem malo.

He who dares, wins
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ministry Of Sound kaže...

Evo dok pišem ovu temu zablokirao mi je računar. Radi mi Media Player, Avast u pozadini k'o i ostali antivirusi i Google Chrome.

Daj malo pojasni ovo Avast i ostali antivirusi?

Koliko ih to imas? Jel taj Avast origigi ili...?

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode ;-)
15 godina
neaktivan
Problem sa računarom

meni se ovo vise cini hardwerski problem jer mu baca BSOD znaci ko sto je kolega reko probaj rame testirat s onim programcicem ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kod igrica je nekad trajalo 20 sekundi. Sad ispod minute nema šanse. A kad zablokira dok radim sa njim, tipa surfam po netu, slušam muziku, neće "odblokirati" dok ne izađem iz svih programa i ne ostavim ga 1-2 minuta da "dođe sebi". Za napajanje ne znam koje imam. Je l' moram rastaviti računar da vidim to, ili neki program očitava marku i seriju napajanja, ako me razumiješ.  Ako pomaže, grafička nema ventilatora, nego samo hladnjak. Pošto su neki govorili da je i do pregrijavanja elemenata.

14 godina
neaktivan

Mislio sam reći radi u pozadini kao što rade i drugi antivirusi, a imam samo Avast. Ma nije original, sa torrent-a je skinut, važi do 2050, haha. Ne vjerujem da je do njega, jer mi je bez njega, i bilo kojeg drugog antivirusa pravio probleme. BSOD mi je radio samo dok sam imao neispravan driver od grafičke, nakon što sam instalirao drugi, to je nestalo, i nije više izbacivalo.

17 godina
Sorry kompa ali ti antivirusi sa torrenta i njihovi crackovi su puni virusa.
Deinstaliraj to istavi si FREE verziju, usput napravi skan sa Malwarebytesom.
Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode ;-)
14 godina
neaktivan

Pa dobro, slažem se da su puni virusa i da nisu nešto. Ali kako Avast (mislim na poptuno istu instalaciju i crack) normalno funkcioniše na računaru od mog druga. A taj računar je slabiji dosta od moga. Govorimo o 256 MB ram-a, 2,4 GHz procesor (nije dual) i HDD 40 GB. I da, instaliram Windows, i samo drajvere uz njega, i opet blokirjau igrice. A isti XP funkcioniše bolje na drugim računarima. 

17 godina
Moj prijedlog ti je (ako zasad nemas nista vazno na kompu) da ponovo re-instalras Windowse i onda vidis da li ti rade ok (bez antivirusa, bez dodatnih programa...), testiraj par sati pa ces vidit da li ti je do Windosa ili do kompa.
Takodjer stavi si (ili stavi ovdje sliku) Everest ili CPU i GPU ili nesto da se vide temperature (idle i load).
Mozes pogledat i u EventViever ako sta pise.
14 godina
neaktivan

Sinoć sam ga reinstalirao, rek'o baš da vidim hoće li biti bolje. Ali sam odmah instalirao drivere i par programa. Svi ne zahtjevaju puno od kompjutera, da ne pišem sad koji su :D. Instalirao sam neki program i malo pratio. Samo sam surfao po netu. Evo i slika.

15 godina
neaktivan
Problem sa računarom

ta nam slika bas i ne govori puno... a za ono sto se tice graficke nevjerujem da ti se pregrijava jer to tako mora biti (pasivno hladjenje)... a i probaj taj fresh instal windowsa... bez tog avasta pa vidi onda...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Problem sa računarom

Od tog programa na slici nema nikakve koristi (to je vise za netbook).

Radje stavi Speccy ili Everest.

Pogledaj malo po Event Viever (kao na slikama):

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.4.2011 19:52 (djigibao).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo slika. Slikao sam samo gdje ima grešaka i upozorenja. Eto, ako išta pomaže. Hvala vam na trudu :)

17 godina
Problem sa računarom

Klikni dva puta na neki Error i vidi sto pise ili slikaj (primjer)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo slika. Ako išta pomaže... :)

17 godina

Mogao si ih malo i povecat al sta je tu je.

Koliko sam vidio imas nekih problema sa .net framework-om, skini i instaliraj sve 2,3,3.5,4 verziju ili samo 3 i 4 (neznam da li imas neku veziju vec?).

Taj .netframework je i potreban ako imas graficku od ATI-ja, ali ako je nemas svejedno stavi.

Google

14 godina
neaktivan

Sorry za loše slike, :D. Sutra ću to probati pa ti javim šta je bilo. 

14 godina
neaktivan

Instalirao sam .netframework 3.5 za SP3. Nije pomoglo ništa. Dok sam ga instalirao, kompjuter je naravno blokirao. Ja i dalje mislim da nije u pitanju softverski problem, nego da je u hardveru. Ako ima još ko kakvih prijedloga i ideja, neka napiše. :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2011 12:47 (Ministry Of Sound).
15 godina
neaktivan
Problem sa računarom

probaj skinit memtest i hdtune i s njima testiraj ram memoriju i hard disk...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nemam bas nekih ideja momentalno ali mi je jedna maloprije pala na pamet {#}.

Ako imas neki linux (Ubuntu ili slicno, ako nemas skini .iso i snimi na CD) boot-aj komp sa CD-a i pokrenes LIVE verziju (ne moras instalirat) i onda vidis da li ce ti se desavat problemi sa kompom, ako je sve OK onda je do Windowsa ako nije onda je do hardwera {#}.

14 godina
neaktivan
Problem sa računarom

Evo slike od HD Tuner-a. Memtest mi se ne da sad pokretati jer bi mu trebalo najmanje 1 dan da pregleda, po mojoj procjeni. A što se tiče operativnog sistema, jedino osim XP sam imao 7-cu. I nije poboljšalo situaciju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2011 23:01 (Ministry Of Sound).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Mozda bolje da si napravio error scan

...i onaj Health

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2011 22:14 (djigibao).
14 godina
neaktivan

Evo slika. Koliko ja vidim, HDD nema grešaka. Sa njim je sve u redu, jedino ovo speed map ne razumijem. Je l' to predstavlja brzinu skeniranja HDD-a ili ... ? I da, blokirao je više nego što je normalno radio.

15 godina
neaktivan
Problem sa računarom

ovo je sve oke... nema bad sectora... a sad probaj sa memtestom rame testirat...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Problem sa računarom
Imam dual boot windows xp professional i windows 7 32-bit professional.da li mogu nekako da u my computer napravim folder koji ce biti vidljiv i sa win 7 i sa win xp (ne mogu jednostavno da odem na particiju gde mi je inst win xp zato sto mi izlazi poruka:"you need permision,acess denied" , ili nekako da na win 7 botujem win xp.(imam puno programa i dokumeneta na oba sistema.(veliki mi je problem da botujem cas jedan cas drugi)

0 0 hvala 0
17 godina
Napravi jos jednu particiju (npr. documenti ili media) i ona ce ti biti vidljiva iz oba dva OS-a.

14 godina
neaktivan
djigibao kaže...
Napravi jos jednu particiju (npr. documenti ili media) i ona ce ti biti vidljiva iz oba dva OS-a.

Uradio bih ja to ali imam HDD samo 40 GB i nemam mesta praviti jos jednu particiju :(

17 godina
Ne kuzim kako ne mozes ici na particiju gdje ti je drugi OS, ja mogu normalno.
Osim ako na tom drugom OS-u nisi administrator pa ima neka lozinka ili nesto.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice