Zdravo svima. Stavio sam ovu temu pošto sumnjam da je hardverski problem koji me muči duže vrijeme.Krećem od početka problema, tj. od same kupovine. Nakon kupovine računara, tj. isti dan sam htio oprobati igricu "Spiderman 3". I ona je blokirala dok sam je igrao. Nije sad zablokirala da ne mogu ništa nego restartovati, nego blokira izvjesno vrijeme pa se opet normalizuje. Interval blokiranja je bio manji od normalizovanja. Mnogi su mi rekli da je do drajvera od grafičke, da je on loš. I bio je loš, izbacivao je BSOD. Nakon skidanja i instalacije novog drivera sa nVidiine stranice problem i dalje ostaje prisutan. Al' aj, barem nema BSOD (koje veselje XD). Skoro sam skinuo najnoviji driver, i dalje isto stanje. Najviše komentara je bilo da je do same grafičke, do samog modela. U kompjuteru mi se nalazi nVidia GeForce 9400 GT 512 MB. Znam, znam, svi bi sad rekli ma mijenjaj to s**nje, to ništa ne valja. Ali ja mislim da nije do nje. Idemo dalje, ne vjerujem da je do Windows XP-a. Jer isti sistem sam instalirao na drugim računarima koji su dosta slabiji, i opet im je normalno funkcionisao za razliku od moga. U zadnje vrijeme se stanje pogoršava, pokretanje Skypa mu da poteškoća nekih 10-15 sekundi. Video poziv nisam mogao obaviti od kad ga imam. Blokira mi na banalnim programima. Sumnjam da bih mogao pokrenuti Google Chrome, Skype, MSN i BS zajedno(Ne mislim sve istovremeno). Antivirusni program mi je Avast ProAntivirus 5.0. Ne vjerujem da mi antivirus predstavlja problem, jer sam i bez njega radio i nije popravilo stanje. Ponavljam, problem je prisutan od kupovine računara, samo što sam ja tada mislio da je grafička, ali i da je loša, ne bi joj CS 1.6 trebao biti problem. Evo dok pišem ovu temu zablokirao mi je računar. Radi mi Media Player, Avast u pozadini k'o i ostali antivirusi i Google Chrome. I na kraju konfiguracija računara:
PROCESOR: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 6000+
RAM: DDR2 2GB
GRAFIČKA: nVidia GeForce 9400 GT
MATIČNA PLOČA: ASUS M2N-X Plus
Jest da je mao veći tekst, ali ja mislim da će te se moći snaći.