Problem procesor se ne iskorištava u potpunosti

poruka: 7
|
čitano: 1.762
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav!

Procesor se ne iskorištava u potpunosti obično dok nešto konvertujem

procesor se ne opterećuje 100% tako ne mogu da iskoristim pune performanse tog procesora.

Dok konvertuje opterećenje je do 50% nije uvijek isto nekad padne i do 5-10%.

Radi lakšeg pojašnjenja snimio sam i video

Da napomenem nekad se hdd opterečuje i do 100% a da transfer nije veliki

Procesor Intel i7 3770K 3.50GHz

HDD 1TB WD Caviar Blue WD10EZEX

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Stvar je aplikacije kako iskorištava resurse. Ipak testiraj sa Prime95 pa vidi da li koristi sve resurse. Konverziju videa pokušaj i sa MediaEspresso. Ne zaboravi u BIOS-u da uključiš i integrisanu grafiku i da instaliraš driver za nju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Problem procesor se ne iskorištava u potpunost
phoenix2003 kaže...

Stvar je aplikacije kako iskorištava resurse. Ipak testiraj sa Prime95 pa vidi da li koristi sve resurse. Konverziju videa pokušaj i sa MediaEspresso. Ne zaboravi u BIOS-u da uključiš i integrisanu grafiku i da instaliraš driver za nju.

Zbog čega zapravo Prime95 jel,Izlanuo se pa to je totalno nepotrebno problem je samo u lošem programu koji ne koristi kak treba svu procesorsku snagu.Ovaj MediaEspresso nije badave, da ne bi komplicirali nek skine i instalira popularni besplatni Handbrake i eto procesor če bit na skoro 100% iskoristivosti.Cool

http://handbrake.fr/

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
15 godina
neaktivan

Probao sam Handbrake i opterećenje procesora je skoro ili 100% ali samo ako stavim izlazni video da je kvalitetan (normalno i veličina  videa bude veća u MB) i ako je težak kodek kao H264.
Znači ako kvalitet videa nije dobar ili je neki drugi kodek situacija je ista kao i na ostalim programima procesorska snaga 25%

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
jigsaw5063 kaže...

Dok konvertuje opterećenje je do 50% nije uvijek isto nekad padne i do 5-10%.

Procesor Intel i7 3770K 3.50GHz

HDD 1TB WD Caviar Blue WD10EZEX

posto ti je procesor 4 jezgreni, ako gledas ukupno opterecenje ono nece prec 50% ukoliko ti program za konverziju ne koristi vise od 1 ili 2 jezgre u svom radu, dakle, stvar je u programu koji nije u stanju iskoristiti mogucnosti procesora. 

17 godina
jigsaw5063 kaže...

Probao sam Handbrake i opterećenje procesora je skoro ili 100% ali samo ako stavim izlazni video da je kvalitetan (normalno i veličina  videa bude veća u MB) i ako je težak kodek kao H264.
Znači ako kvalitet videa nije dobar ili je neki drugi kodek situacija je ista kao i na ostalim programima procesorska snaga 25%

Handbrake ima dva video Container-a, MP4 i MKV a defoltni video Codec je današnji sve prisutni H.264 a on ima potpunu Multithread podršku kao i sam Handbrake program.{#}

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
15 godina
neaktivan

aham znači h264 iskorištava više jezgri
bitno mi je da znam da je to do programa a ne do hardvera jer sam mislio da me hdd koči da je usko grlo.
hvala na odgovorima! {#} 

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.7.2013 0:30 (jigsaw5063).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice