Problem sa paljenjem

poruka: 16
|
čitano: 3.544
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Problem sa paljenjem

Problem NO. 73 Smijeh:

kupljene komponente (sve osim kucista i 2 HD-a)

sve taman iz kutije...

sve sam ja to lipo spojia i kad idem ja to upalit, kad na ekranu neka shema : " reboot and select proper boot device"

eee sad ja OK nema problema i odem u bios a tamo lipo cd prvi flopy drugi HD treci ugl sve standardno. ja to namistim da je HDD prvi i to spremin i opet upalim komp, kad ono OPET " reboot and select proper boot device"...???

ok ja stavim da se boota drugi HDD(opa su na PATA) i uplaim a ono mi dodje do ekrana gdje se pita zelite li upalit normalno,safe, putem command prompta itd...

ja lipo izaberem normalno, i on se opet restarta i opet me vrati na to... izabrao sam i pomocu safe-a i opet isto...

stavija ja cd od windowsa i izabra u biosu da se cd boota kad ono opet poruka "reboot and select proper boot device"

stavija ja sa svoga compa HDD (priko SATA kabela) opet " reboot and select proper boot device", stavija jos jedan HDD koji je priko sate ono opet pita na koji nacin bootat...???

nije mi jasno... sta moze bit problem... sve je iz kutije, cpu, grafa, ram, maticna, napajanje... kao sto rekoh samo HHD-ovi, CD-rom i kuciste staro...

neznam di bi moga bit problem? na pamet mi samo maticna dolazi?

daj te mi misljenje judi....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem sa paljenjem

jesi provjerio jumpere na PATA HDD-ovima? (Master / slave)

Never interrupt your enemy when he is making a mistake. Napoleon Bonparte
16 godina
Problem sa paljenjem

eee vidis... stavija sam HDD i CD-ROM na master/slave.... i primjetija sam u biosuda iako promjenim kabel ono uvjek ostaje da je cd-rom master a hdd slave...

to bi triba okrenit nekako...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Problem sa paljenjem

i kad maknem cd-rom ... hdd ostane slave a na masteru nema nista.... bum prova iscackat jumpere....stand by

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Problem sa paljenjem

ok pribacija sam jumpere i na cd-romu i na hdd-u na cable select...

kad upalim pojavi mi se poruka "Primary Master Drive - ATAPI Incompatible"

zna li iko?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Problem sa paljenjem

evo namistija sam da mi e HDD master.... rjesija ovaj ATAPI problem...

vratilo mi se na Rebbot and select proper boot device....

DAMN

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Problem sa paljenjem

@Abomb

Cek, ti si kupil prakticki novi komp, ubiti sve komponente osim HDD-a i ako sam dobro skuzil, ti pokusavas pokrenut windowse ove sa stare konfigurcije??? Iznenađen

Pa normalno da nece radit kad si zamijenil sve komponente, totalno druga konfiguracija i driveri...  Format C: i ponovna instalacija windowsa je OBAVEZNA!!!  Eventualno mozes probat kod pokretanja instalacije odabrat Repair umjesto ponovne instalacije i imas male sanse da ce ti to proradit i ostat windowsi ko prije, ali ja se nebi igral s tim....

My life has no purpose, no direction, no aim, no meaning, and yet I'm happy. I can't figure it out. What am I doing right?????
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ch33ta kaže...

@Abomb

Cek, ti si kupil prakticki novi komp, ubiti sve komponente osim HDD-a i ako sam dobro skuzil, ti pokusavas pokrenut windowse ove sa stare konfigurcije??? Iznenađen

da... to pokusavam

nije mi se nikad dogodilo da moram formatirat HD-radi toga....

SR...NJE...

16 godina
odjavljen

Alo. polako...

Evo

Spoji hdd-ove i jedan i drugi na svoj kabel i MASTER. ako imaš Više Pata portova....

Ako ne pdspoji jedan HDD i umjesto njega cd-rom.

probaj opet.

Dali to ploča ima sate?

DAli su u biosu uključeni Pate?

Pogledaj to i postaj...

[URL=http://www.neobux.com/?r=bobica257][IMG=http://images.neobux.com/imagens/banner/?u=bobica257&u3=3732154][/URL]
16 godina
Problem sa paljenjem

ploca ima SATA... nova je ploca... HDD je na masteru cd-rom na slave...

ovo: "jesu li ukljucene PATE u biosu?" ne razumin?

can u explain?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Problem sa paljenjem

jednosatvno dali u biosu je

Paralel ATA [Enable/Disable]

Ako je isključena uključi i uživaj...

[URL=http://www.neobux.com/?r=bobica257][IMG=http://images.neobux.com/imagens/banner/?u=bobica257&u3=3732154][/URL]

0 0 hvala 0
16 godina
Problem sa paljenjem

nije bas da ima Paralel ATA [Enable/Disable]

ali namistija san sve sta moze bit u vezi toga i opet naravno nista....

al da on oce bootat cd nego ni to.... sa nicega nece da boota..... nevirujem da je u pitanju master/slave

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.3.2010 13:08 (Abomb).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Problem sa paljenjem

Ovak, bootat mora s necega... Kolko sam vidjel iz postova gore, prvi boot device ti je floppy, to makni... Cak i ako imas floppy na kompu iskopcaj ga i namjesti u BIOS-u da ga nemas...  Pod prvi boot device stavi CD-rom, poslije toga HDD, trece i sve poslije toga na disable pa probaj onda... Ako nece niti tak, probaj maknut sve hardove van, ostavi SAMO CD-rom i probaj bootat onda s njega windowse (tek tolko da vidis da te CD-rom ne zeza ili CD od windowsa). I naravno dok ne rijesis windowse makni onaj drugi disk, tek kad/ako uspijes windowse slozit onda prikljuci drugi disk.......

My life has no purpose, no direction, no aim, no meaning, and yet I'm happy. I can't figure it out. What am I doing right?????
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
ch33ta kaže...

Ovak, bootat mora s necega... Kolko sam vidjel iz postova gore, prvi boot device ti je floppy, to makni... Cak i ako imas floppy na kompu iskopcaj ga i namjesti u BIOS-u da ga nemas...  Pod prvi boot device stavi CD-rom, poslije toga HDD, trece i sve poslije toga na disable pa probaj onda... Ako nece niti tak, probaj maknut sve hardove van, ostavi SAMO CD-rom i probaj bootat onda s njega windowse (tek tolko da vidis da te CD-rom ne zeza ili CD od windowsa). I naravno dok ne rijesis windowse makni onaj drugi disk, tek kad/ako uspijes windowse slozit onda prikljuci drugi disk.......

ma nece ni sa CD-roma da boota!!!!!!!!!!

ALI!

bija ja malo pametniji pa stavija neki drugi CD-rom i onda pocelo bootat win cd.... U PM glupog kompa

bravo za ch33ta-u

e sad...

tribalo bi vratit podatke sa HDD-ova, jel se oba nemogu botat, oba imaju na sebi windowse... tribalo bi bar vratit podatke sa jednoga pa bi lako za drugoga...

upravo provajen sa ERD commander-om al mi nije bas brz.... ima li iko ikakvih drugih prijedloga?

16 godina
odjavljen
Problem sa paljenjem

bootaj s cdroma hirens boot cd. I tam imaš alate za sve što ti treba.

0 0 hvala 0
17 godina
Problem sa paljenjem

Moja preporuka isto ode za Hiren's BootCD, obavezno si ga skini ako nemas i sprzi na CD...  Ima hrpu alata, a nova verzija cak i live windowse pa ti je izrada backupa ubiti copy&paste....

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice